Dincolo de catusele lui Udrea. Bine face Iohannis ca tace!

Andreea Pora 12.02.2015
SHARE 32

De același autor

Incheindu-si cariera politica in catuse, cu degetul lipit simbolic de o nara, Elena Udrea lasa in urma o dira de nesters. Duhoarea glorioasei mosteniri va mai infesta mult timp spatiul public. Cu toate astea, desi natia n-a observat inca, viata continua in paralel cu fabulosul scandal. Ba am putea spune ca in spatele perdelei de gaz paralizant se petrec lucruri mult mai importante pe termen lung. Cine mai are timp sa observe, de exemplu, ca tot PSD troneaza la putere si ca parlamentul, cel pe care Iohannis il vrea partener, il sfideaza pe fata. Nici nu s-a incheiat bine discursul presedintelui, programat cu schepsis chiar in ziua marelui tambalau udrist, in care a punctat corect citeva chestiuni esentiale, ca majoritatea PSD i-a si dat cu tifla. Fara vociferari, batut in pupitre, replici de mahala sau amenintari, semn ca PSD se adapteaza din mers noului stil. “Electoralismul”, de exemplu, cel despre care Iohannis spunea ca inseamna “sa gindesti masuri si sisteme de vot de natura sa maximizeze cistigul electoral al unui partid”, a fost transpus litera cu litera de PSD in noul Cod electoral.

Cu 10 voturi din cele 15 din Comisie, venite de la PSD, UNPR, Minoritati si UDMR, au fost stabilite principiile fundamentale ale legislatiei electorale, care sunt, nicio mirare, in avantajul partidului aflat la putere. Primarii vor fi alesi tot intr-un singur tur de scrutin, PNL si societatea civila cerusera 2 tururi, efectele fiind previzibile. Cei aflati deja in functie, majoritatea fiind PSD, vor fi aproape sigur realesi. Argumentele PSD sunt limpezi ca lacrima pe care Drganea intirzie s-o verse la DNA in procesul referendumului. „Trebuie să ținem seama și de punctul de vedere al celor la care se referă legea. În turul doi apare votul negativ și noi vrem ca la locale în România să avem un vot pozitiv. E vorba și de costuri și al treilea motiv e că e un sistem de vot care până acum n-a produs distorsiuni în ceea ce privește primarii, plus ca prin alegerea în două tururi s-ar încuraja combinațiile politice între partide”. Votul decisiv a apartinut UDMR, care n-are niciun interes sa riste alegerea propriilor primari. Chestia s-a transat si Iohannis poate sa tina cite discursuri o vrea, iar societatea civila sa protesteze si sa dea comunicate pina o face scurta la mina, pe pesedisti ii doare fix in cot, ca intotdeauna, cita vreme au majoritatea.

A ramas deocamdata in suspans modalitatea de alegere a baronilor-presedinti de consilii judetene, PNL sustinind doua tururi, PSD, evident, tot unul singur, din acelasi motive lesne de inteles. Dar chestiunea va fi probabil si ea batuta in cuie pe voia PSD in urmatoarele zile. Cine si ce ar putea sa-i impiedice? Nimic, ca nu-mi inchipui ca “poporul” va iesi in strada. In schimb, consilierii locali si judeteni vor fi alesi pe liste, aici nefiind nicio paguba, pentru ca dupa stabilirea coloraturii politice a primarului si baronului, oricum majoritatile se schimba prin negocieri.

O alta zona in care onor mjoritatea PSD din Comisia de Cod a operat netinind cont de opiniile specialistilor sau de considerente democratice este alegerea parlamentului. Pragul electoral a ramas 5%, inclusiv pentru candidatii independenti (lucru valabil si pentru consiliile judetene si locale), iar numarul parlamentarilor va fi unul fix, dar mai mic decit cel din actuala legislatura (nu se spune cit). Ce referendum, ce 300 de parlamentari sau dezbateri despre vot pe lista, sistem mixt german, despre care insusi Ponta bolborosea la un moment ceva din amintiri ! Povesti!

Si-a inchipuit cineva ca alegerile vor schimba paradigma, ca PSD chiar a priceput vreun mesaj, ca ii pasa de el sau ca este dispus sa cedeze vreo farimitura de putere? Poate doar naivii care au crezut ca Iohannis poate face minuni in fata acestui partid-stat. Nu poate, sa ne fie clar. Mai mult decit sa tina discursuri fara echivoc, cum a fost cel de luni, chiar daca lipsit de contondentele pe care le asteaptau unii, nu are nicio posibilitate de a schimba ceva in sensul pe care si-l doreste si in sensul votului din noiembrie cit timp PSD are majoritatea in parlament. Cred ca si Iohannis a inteles asta si a dat unda verde, ca dovada ca PNL lucreaza din greu pentru gasirea unei solutii. Celor care strimba din nas la ideea verselor si perverselor “solutii imorale” nu le ramine decit sa astepte 2016. Pina atunci insa PSD se va reintari si va face toate manevrele, e specialist in asta, pentru a-si maximiza sansele.

Revenind insa la Iohannis, observ o mini-campanie lansata de tot felul de maestri in ale manipularii care incearca sa intretina paradigma eternului razboi. De ce tace Iohannis pe tema Udrea, a dosarului Microsoft si a altor mari cazuri de coruptie care tin capul de afis la DNA? Care, nu-i asa, zguduie tarisoara de te astepti sa se scufunde cu totul in noroiul strategic deversat. E paralel cu realitatea, cu tara care l-a votat, e noua teorie a intorcatorilor de arme la comanda multipla. Eu zic ca bine procedeaza ca tace si nu-si da cu parerea intr-un dosar de coruptie in plina desfasurare. Ce sa spuna? Sa crediteze spusele madamei Udrea ca SRI si DNA fac dosare politice? Ca gen. Coldea e un mafiot care cara bani cu sacosa la Ghita, via Cocos? Sau ca, din contra, totul e fabulatia unei penale care se victimizeaza dupa manual? Sa ameninte ca o sa-l cheme la el pe Coldea si intreg SRI-ul si o sa le ceara rapoarte despre ce au facut in ultimii zece ani, ca pe cel secret de la Paris cred ca deja l-a lecturat? Ce sa faca, sa le spuna procurorilor sa aiba grija la carierele politicienilor, sa nu le afecteze cumva? Ca e sfirsitul “epocii Basescu” sau, viceversa, e dovada ca reformele acestuia sunt un succes? Suntem zdraveni la cap? De ce sa-si bage nasul, caci orice opinie ar exprima, alta decit cea deja spusa in citeva rinduri: justitia sa fie indepenta si sa-si faca treaba, ar insemna un nepermis amestec. Sa iasa sa se pronunte cu orice pret, doar pentru a da satisfactie celor, de buna credinta, ramasi prizonieri ai stilisticii Basescu, sau celor care vor sa-i decredibilizeze mandatul bagind batul prin gard.

Cred ca trebuie sa taca pe subiecte de genul acesta, macar si ca dovada de incredere in justitie, pentru ca probleme mari sunt si in alta parte. Pe ele ar trebui sa iasa si sa vorbeasca. Viziunea pe educatie, pe sanatate, proiecte de reforma institutionala etc. Daca dosarele de coruptie merg inainte si clasa politica, adica majoritatea PSD din parlament, nu incearca sa puna bocancul pe justitie prin modificari legislative, nu are ce sa spuna. Doar intr-o situatie de genul acesta ar fi, intr-adevar, obligat sa intervina. Pina atunci, cred ca toti animatorii conflictului si sucitorii cu facaletul in diferite strategii elaborate in laboratoare, din pacate pentru ei destul de prost “acoperite”, ar trebui sa se resemneze.

P.S. Varujan a fost scapat de colegi. Plinsete, "ochi umbrosi si lacrimosi", matanii, pozitia patru labe. Jalnic. Udrea a fost mult mai barbata decit Vosganian, macar nu s-a umilit, chiar daca a sfidat.

Si, da, o reactie rapida si ferma a lui Iohannis. Exact ce spuneam mai sus, in astfel de momente trebuie sa te pozitionezi.

 

Comentarii 32

Adrian D - 02-16-2015

Ce frumos isi dau like-uri unii altora copii de casa ai varanului, chiar aici la R22 in curte. O fi cu acoperire sau cu ideologie? Mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

Răspunde

Io din popor - 02-15-2015

Silviu Dumitrescu: nu ma fac aparatorul din oficiu al lui Liviu din Timisoara, de foarte multe ori m-am contrat! dar, cum am spus, este o persoana de buna credinta! nimeni nu are dreptul unei persoane de bune credinte sa-i sugereze unde ar trebui sa posteze! este dreptul sau, tine de autonomia persoanei si de libertatea sa subiectiva! nteles sau nu? si apoi, in paranteza fie spus, in competitia dintre rev.22 si Antena 3, daca a existat asa ceva, Antena 3 a castigat! nu pun la socoteala modul in care au prezentat cazul Voiculescu sau modul in care s-au implicat in campania prezidentiala, adica deontologic, reprobabil si de condamnat, dar in ceea ce priveste regimul Basescu au avut dreptate! regimul a fost corupt si a protejat coruptia!

Răspunde

silenzio-stampa - 02-14-2015

aferim! nu sunt de acord cu unele afirmatii, insa acest comentariu este cu mult mai bun decat tot ceea ce mazgaleste "pora". este si singurul motiv pentru care deschid acest site "r22": pentru a prinde cate o farama care mai scapa necenzurata de cei care ocupa spatiul "cititorilor". nu e nici prostie si nici servilism, ci propaganda comandata de "redactie".

Răspunde

gica - 02-14-2015

Mi-as dori din tot sufletul ca D-na Pora sa citeasca comentariul meu si sa priceapa dupa atatia ani,ca omul de rand nu este chiar atat de prost si neinformat incat sa nu realizeze ca Presa romaneasca se aseamana perfect cu "democratia originala a d-lui Iliescu.Adica este "originala" si asta o demonstreaza faptele,plina de corupti,securisti,frustrati,etc.Unde s-a mai vazut in lumea asta democratica,ca Presa sa fie de partea Securistilor?Unde s-a mai vazut coruptie la nivel inalt,fara implicarea directa sau protectia SRI-ului?Unde s-a mai vazut in lumea asta CORUPTIE fara implicarea sau protectia Puterii Judecatoresti.Unde s-a mai vazut in lumea asta ca SRI-ul sa intervina in Puterea Judecatoreasca?Sa sprijine este altceva,D-na!Protectia pe care DNA o ofera coruptilor di Securitate si Puterea Judecatoreasca este mai mare si mai periculoasa,decat protectia oferita de Parlament,alesilor.Politicienii si gainarii sunt mizilicuri pe langa adevaratii profitori ai Statului Securistic,unde nu mai stii cine-i om de afaceri sau interpus SRI,Firma acoperita,firma de stat sau un biet roman cu o mica afacere.Jurnalistii vorbesc la tv sau intr-o fituica,parca "cazuti din stele",cu multe lozinci gaunoase si lipsite de sens,iar intre-timp,mai marii securisti ai zilei sunt laudati,chiar si de cei ce nu fac parte din Sistem.Din prostie sau din servilism!Cum sa lauzi D-na DNA-ul d-nei Codruta cand,de cand este la post n-am vazut nici un Dosar adevarat si terminat?Pana acum a trait numai pe spinarea DNA-ului D-lui MORAR si atat.Adica nu atat,ci mai degraba a produs comunicate,scenarii,presupuneri,declaratii ale martorilor corupti,cei mai multi dintre ei securisti in activitate productiva si multa gargara.Cand vor veni cu dovezi si dosare adevarate?Eu cred ca alta-i jmecheria tandemul Codruta-Coldea pentru salvarea coruptilor din Justitie si SRI,decredibilizeaza voit DNA-ul.Cu o presa putreda si cu un SRI plin de corupti,ne amagim ca luptam impotriva coruptiei.

Răspunde

The White House - 02-14-2015

Nova... ai postat exact comentariul meu ...

Răspunde

Silviu Dumitrescu - 02-14-2015

Dna Andreea Pora ,imi permit sa va aduc aminte cateva puncte : Dl presedinte Traian Basescu a fost un luptator ( nu-mi place termenul -jucator ) A fost presedintele de care avea nevoie Romania ,dupa un criminal ca ilici-iliescu si un tradator ca dl constantinescu .Dl presedinte K.Iohanis a fost ales nu ptr. persoanalitatea sa .A fost ales impotriva lui ponta -minciunel . Nu uitati ca pe 16 dec. in Piata Universitatii sa strigat " jos comunismul " iar dl Iohanis vroia caderea lui T.Basescu si postul de prim ministru in guvernul u.s.l 2012-2013 si daca era sa vina chiar 2014 . Si a fost sa fie ales . Cred ,in umila mea oglinda , ca nu se astepta !! Cred ca nici acum nu e dezmeticit chiar de tot ! Un profesor la clasa ,cand preda nu citeste ,vorbeste liber - un presedinte cand se adreseaza dela tribuna ,nu citeste trei fraze ! - macar le memoreaza .In parlament a citit ! Dupa episodul cu Vosganian a citit ! Si ce episod penibil am vazut- un barbat ,un parlamentar roman, coborand la nivel de baba Leana in fata bisericii ! Iar p.s.d -ul a actionat , ba cred ca a si zimbit pe sub mustata. Dna Andreea Pora ,cu toata stima ,va inteleg mesajul ca acum nu e bine sa implementam un climat anti K.Iohanis si sunt de acord ,dar ce facem ca se cam aduna voci ?! Episodul Udrea sa aiba un mic carlig ,un mic joc ghita si superiorii sai in grade si functii ? Sau vor sa acopere si sa deturneze ceva mult mai tare ? Dna Andreea Pora aveti stiloul ,aveti talentul ,incisivitatea ptr.care va admir si nu in ultimul rand : aveti R22 ! Asteptam ! Cu stima ,inca, un basist .

Răspunde

Io din popor - 02-14-2015

Liviu din Timisoara: eu ti-am recunoscut mai demult buna-credinta, chiar daca nu ne situam pe aceeasi parte a baricadei, iar postarea de fata imi confirma ideea ca nu m-am inselat! asta nu-mi place la o gramada de forumisti, nimic nu-i impiedica sa fie demni si autentici si nu o fac, daca este gasit un corupt din partidul la care tin, fac spume la gura aratand cu degetul la ceilalti! ei nu inteleg ca exista adevar, iar dincolo de adevar sunt toate celelalte..

Răspunde

Silviu Dumitrescu - 02-14-2015

Dle Liviu ,fara suparare ,ai cam gresit adresa ! Textul era ptr. H(aznaua)3 te rog sa verifici ,nu se incurca chiar asa borcanele !

Răspunde

Silviu Dumitrescu - 02-14-2015

Niente ,dle Radu Constantin ! Un presedinte ca Dl Traian Basescu a facut ca astazi sa poti "vorbi " pe pagina ! Un presedinte ca T.Basescu a netezit calea actualului presedinte K.Iohanis .Si ce face acest presedinte care a fost ales nu ptr. el ,ci impotriva lui ponta-copy-minciunica ? Ponta si camarila au prins " spilul " : nevazuti la inceput , cumintei si cu capul plecat a doua zi ,iar acum au ridicat capul din ce in ce mai sus ( vezi povestea cu Vosganian ) si uite asa ne vom trezi cu "obraznicii " ca ne vor rade in nas. Ce ziceti cum erau ei de acord sa micsoreze numarul parlamentarilor .....si acum silentio ! Cum mai vociferea ponta-minciunica : nu ne vom mai opune la arestarea parlamentarilor si acum incet , incet pregatesc terenul ptr. eventualii puscariabili p.s.d No capisci ,dle R.Constantin ,un presedinte ca dl Traian Basescu ne mai trebuia cel putin doua mandate , pana scapam de duhoarea comunista !

Răspunde

Silviu Dumitrescu - 02-14-2015

Ce mult imi plac oamenii-romani . Ce mult imi plac cum se pleaca ei in fata constitutiei .E scrisa de un fost-actual-viitor pseudo-comunist ,nu-i asa ? Deci ce trebuie sa facem ? Stransi in " randuri ,randuri " sa fim de acord cu cei din frunte : k.g.b , s.r.i , p.s.d , numai litere demne de un " carmaci " celebru ! NU dle crisparis ,SPER CA OAMENII-ROMANI INCEP SA SE TREZEASCA ! Va desfid ,dle crisparis , sa-mi spuneti din cine e format acest parlament !? Cati dintre ei merita sa fie stimat ? Cati dintre ei sunt ca celebrul " auto " ? Cati dintre ei sunt ca nastase ( nu stiu cate case mai are ) si ptr. veni vorba si celalalt nastase-general ,fost maimutoi pe niste terenuri de tenis ? Spuneti dvs. ca nu huiduirea parlamentului e solutia !! BA DA ,dle crisparis ,eu il voi huidui pana voi vedea unul in fata caruia sa-mi scot palaria !

Răspunde

Fibonacci - 02-14-2015

Pentru "complementaritate" recomand articolul din Romania Libera "PRIMELE INFRANGERI MAJORE ALE PRESEDINTELUI IOHANNIS " de CRISTIAN CAMPEANU , 12 februarie 2015.

Răspunde

mannix - 02-14-2015

Udrea va fi achitata, la fel si Mircea Basescu care a fost arestat la ordinul lui Ponta. Cred ca este prematur sa se pronunte ziaristii!

Răspunde

mannix - 02-14-2015

Eu cred ca lucrurile stau cumva altfel: in curand Sova va fi condamnat si alaturi de el urmeaza Ponta. Pe fondul acestor actiuni, se va vor produce reformele asteptate, cu sigurant! Insa doar cu Ponta la puscarie!

Răspunde

Graziela - 02-14-2015

E.U. s-a jucat cu focul si a ajuns sa-si parleasca aripioarele. Cuvantul inseamna informatie. Orice serviciu de informatii din lume se foloseste de asa-numitii colaboratori-informatori (sau "limbi") pentru strangerea de informatii necesare muncii operative. Ea a fost o sursa de informatii pretioase. Era o femeie frumoasa, bine facuta, eleganta, cu mult "carlig", populara, ambtioasa, cu potential manipulator si in apropierea "tronului". Am fi naivi daca am crede ca SRI ar fi scapat o asemenea ocazie, de a-i propune "colaborarea", mizand pe ambitiile sale politice si chiar stimulandu-i acest apetit prin metodele lor specifice. Fiind preocupata de a se situa mereu in centrul atentiei, de a-si construi o imagine publica favorabila. Barbatii sunt cam naivi si le scade "imunitatea" in fata farmecelor unei asemenea femei. Devin sensibili la frumos, vorbareti si nu sesizeaza ca sunt manipulati spre confesiuni. Dar E.U. a sesizat oportunitatea acestui avantaj in favoarea ei, crezandu-se insa intangibila pentru ca credea ca avea spatele asigurat de SRI. Cand a realizat ca a fost o simpla "rotita" in mecanismul/masinaria informativa a unui stat/ SRI si ca la randul ei fusese "obiectiv" de investigatie, atunci a trecut la atac. O greseala impardonabila. Mai bine tacea si statea cuminte in bancuta ei, asa cum face Cocos-ul ei. Dar betia puterii i-a cam intunecat mintile si a inceput sa se joace de-a soarecele si pisica cu SRI, batand seaua, prin declaratiile ei nesabuite, ca sa priceapa... Coldea. Poate ca bat si eu campii aici, dar mi s-a parut ciudata si inexplicabila reticenta lui Traian Basescu. Cand a declarat ca acel raport cerut de domnia sa este secret, atunci el a realizat ca pupila lui se ocupa si cu acest gen de activitate. A fost o grea lovitura sub centura pentru el. SRI culege informatii din toate domeniile prin metode conventionale sau neconventionale si se foloseste de orice sursa de informatii, care accepta sa colaboreze benevol sau "obligat-fortat" pentru ca se stie cu ceva" muste pe caciula". Deci lucreaza "cu materialul clientului"! Toti suntem surse de informatii, indiferent de domeniul de activitate. Toate informatiile sunt triate si analizate de specialisti. Asta este menirea acestui serviciu, iar metodele lor de lucru sunt vechi de cand lumea. Nu au fost inventate de Codlea! Eu, personal, nu sunt interesata sa aflu detalii de culise din aceasta activitate si de aceea nu pricep de ce aceasta tevatura din presa, de ce unii moderatori vor sa li sa raspunda la intrebari incomode, luand de bune spusele Elenei Udrea. Mi se pare ca toata aceasta tevatura foloseste mai mult acelora care doresc sa arunce in con de umbra activitatea unui serviciu.

Răspunde

nova - 02-13-2015

D-na Pora, incepeti sa va pozitionati prost. Loviturile in Udrea inseamna lovituri in Basescu. La ce va serveste? Ce-ar fi sa aflati intr-o zi ca Udrea nu a furat ci numai Cocosul ei ? (daca va documentati, asta NU ESTE FAPTA PENALA SI DACA STIA). Ca l-a ajutat ? Cred ca altii l-au ajutat mai mult ca ea. Cocos putea sa fure si cu Udrea si fara !. Sa ajungem la Johanis. Ca tace ca nu tace nici nu mai conteaza. Conteaza cine vorbeste. Si cine vorbeste ? Nimeni. O sa ajungeti sa scrieti numai pe acest site. Cei care ar putea vorbi nu vor mai fi gazduiti NICAIERI. Se va vaita toata lumea pe bloguri ca se modifica nu stiu ce legi, ca se rescrie constitutia si probabil tot de pe blog o sa aflam ca trebuie sa mergem sa votam. Se strange de un 30% ca mai mult ar fi daunator. Ceea ce nu intelegeti este ca aveti dreptul la opinie. Vi se va crea arealul potrivit. Adica in pustiu - in nici un caz la tv. Si dv. si celor de la expert forum etc. O sa intelegeti atunci forta care a generat-o Basescu pentru ca vorbea. Dupa el veneau pe diferite posturi si altii ca dv. si vorbeau. Cine vreti sa va cheme acum? Aproape toate redactiile au alte "MISIUNI" in care nu o sa mai aveti loc. Poate o sa intelegeti intr-o zi ca toti care au intors armele impotriva lui Basescu nu mai prezinta nici un interes. De ce ? Pentru ca acolo locul este ocupat - de drept - de cei care au fost impotriva lui tot timpul.

Răspunde

Mihai Popa - 02-13-2015

Doamna Andreea Poara este aproape sceptica: ”Cei aflati deja in functie, majoritatea fiind PSD, vor fi aproape sigur realesi.” Si are dreptate ! Democratia NU inseamna puterea impusa de majoritatea populatiei la un moment dat ci inseamna CONTINUITATEA IN TIMP a detinerii Puterii de catre Majoritatea populatiei. A fost o iluzie ca populatia a detinut Puterea in seara zilei de 16 Noiembrie 2014 ! PSD detine efectiv Puterea de foarte multe decenii incepand din 1946 si nu a pierdut-o nicio secunda. Nici in 1989, nici in 1990, nici in 2004, nici in 2008, nici in 2014. Astazi dovada ne-a fost data, inca o data, prin refuzul de a-l preda Justitiei pe Varujan Vosganian. Maine vor refuza sa apere tara de agresiunea externa, sau vor fugi ca niste lasi, in Occident, acolo unde si-au plasat conturile burdusite cu bani furati de la romani. Dupa ei, Potopul !

Răspunde

Radu Constantin - 02-13-2015

Eu nu spun sa nu ai pretentii de la persedintele pe care "l-ai votat"; ma derajeaza absurditatea pretentiilor emanate aici. Astepti deci ca el sa se ocupe de toate rahaturile; sa se ocupe de lucruri care tin direct de bucataria ta, de cetatean adormit in cizme. A astepta ca Johannis sa se ocupe de urecheala parlamentarilor inseamna a-l pune in situatia de a-si consuma timpul si energiile in niste zone care intra in responsabilitatea noastra de actiune si prin urmare, de a-l face ineficient. De la presedinte sa pretinzi eficienta si performanta in sfera lui de putere si actiune, respectiv acolo unde poate sa-si foloseasca pe deplin toate prerogativele de care dispune si nu in miscari bulevardiste. Vezi, de-asta avem o societate civila handicapata, pentru ca ne-am invatat ca tatuca din fruntea tarii sa se ocupe de toate si de nimic; ne stearga chiar si nasul! In fine, daca-i ceri presedintelui sa-ti lege sireturile la pantofi, pt ca pe tine te doare-n spate, sa nu te mai miri cand vreo obraznicatura/ un terchea-berchea de parlamentar ajunge sa-i ceara si lui suspendarea. Prin prestatiile sale, cele pe care doresti acum sa le vezi si la Johannis, Basescu a impins insitutia prezindentiala in derizoriu. In timpul lui s-a ajuns pana acolo incat orice cap de bou din politica sau parlament il insulta, sau chiar mai rau, i se adresa ca ultimului om. Orice neam de traista simtea ca se poate trage de bracinari cu Basescu iar acum, Johannis, pe langa sarcinile de presedinte, trebuie sa reabiliteze si imaginea institutiei presidentiale. Presedintele trebuie sa ramana in varful piramidei si tot ce se afla sub acest varf, sa priveasca doar in sus, cu respect si responsabilitate. Capisci?

Răspunde

CRP - 02-13-2015

In cazul voiculescului, s-a dat verdictul demult de catre justitie, tocmai d-aia e la puscarie! Pentru ceilalti...te cam grabesti matalica, nu crezi???

Răspunde

CRP - 02-13-2015

@Radu Constantin: Da... pan-acuma ce-ai pazit??? Cat a fost Basescu presedinte toti ati avut tot felul de pretentii aberante: dac-a facut de ce-a facut, daca n-a facut de ce n-a facut, si tot asa...! Eh uite care-I treaba, eu am dreptul sa am pretentii de la un presedinte pe care l-am votat! Si... nu e cazul sa facem exceptii nici acum!

Răspunde

nae - 02-13-2015

Ca gasiti justificabila neinterventia presedintelui in scandalul Udrea-SRI-DNA e un lucru normal, deci de asteptat. Mai putin de asteptat este "temperatura" cam ridicata a comentariului dumneavoastra privind aceasta afacere. La inteligenta dumneavoastra era de asteptat sa aveti o pozitie mai detasata fata de acesta afacere. Exista un numar sufficient de mare de persoane (si) de sex femenin ce fac coada sa dea un ultim sut intr-un om cazut ca sa mai fie nevoie si de bobirnacul dumneavoastra profesionist. Deloc de asteptat (tot datorita inteligentei si profesionalismului) este laudele putin exagerate pe care le aduceti uneia din foarte rarele si palidele interventii ale domnului presedinte si, mai ales, efortul pe care-l faceti pentru a justifica neinterventia ingrijoratoare a domniei sale in chestiuni esentiale cum ar fi intarirea lui POnta si perpetuarea dominatiei PSD. Si pentru a termina intr-o nota mai putin serioasa ma intreb cind vom citi un eseu destept justificind aruncarea paltonului pe capota automobilului.

Răspunde

crisparis - 02-13-2015

Respectul fata de lege inseamna si respectul fata de Constitutie. Constitutia prevede aprobarea inceperii cercetarii penale de catre Parlament in cazul ministrilor. Aceasta prevedere trebuie respectata si nu golita de continut prin aprobari in serie. Parlamentului i s-a dat puterea sa deosebeasca intre decizia politica si fapta penala. Judecatorii nu au aceasta putere. Niciun judecator nu-si poate motiva hotararea prin aceea ca fapta incriminata este o decizie politica si se incalca separatia puterilor. Cei chemati sa judece ce este decizie politica si ce nu sunt membrii legislativului. Numai cei "condamnati" de legislativ intra pe mana justitiei. Daca nu ne place, solutia e modificarea Constitutiei, nu huiduirea Parlamentului. Oricum la noi justitia nu poate fi impartiala pentru ca emana din puterea executiva si nu e lagitimata in niciun fel de poporul suveran. Chiar si isteria d-nei Gorghiu "cu bilele la vedere" e gresita pentru ca votul secret cu bile a fost prevazut tocmai ca sa-l scape pe parlamentar de presiunea partidului. Mai ales ca alegerile au fost ununominale, iar mandatul imperativ este interzis. Deci Constitutia interzice sa i se impuna parlamentarului ce sa voteze.

Răspunde

Liviu din Timisoara - 02-13-2015

Cu toata sinceritatea, avand un caracter pur tehnic, prejudiciul total creat de afacerea ICA ( a se pune in balanta investitiile ulterioare !) este mai mare decat invartelile despre care s-a aflat in ultimul timp !? Adica tu iti permiti retrocedari frauduloase de zeci de milioane de euro in timp ce spui tuturor ca trebuie sa faca niste sacrificii materiale, ca nu ai bani pentru invatamant, pentru sanatate ? Sa nu-i porti in custi dezbracati la curu gol !? Tu vii sa iei ochii cu nu stiu ce mop si tricotat, " nestiind" ca sotul tau invarte spagi de milioane de euro !? Ei bine, acu are timp de tricotat ! Plus curatenie pe sector ! Exact de aceea a divortat coana Udrea, cand si-a dat seama ca isi risca pielea ...

Răspunde

stoica ovidiu - 02-13-2015

De acord , dar pina la chestia cu Voiculescu . Hai mai usor cu pianu pe scari Liviule !

Răspunde

stoica ovidiu - 02-13-2015

Bravo Radu Constantin . Ai dreptate .

Răspunde

Dorin - 02-12-2015

Panseuri :_Ce bine ar fi daca, pe viitor, in fata altor situatii, usor anticipabile, similare "cocolosirii" lui Vosganian in parlament, presedintele Klaus Iohannis si-ar consuma nervii pe haimanalacul PNListo-USList, si mai putin pe livrelele din protocol care nu-l exonereazala la timp de.. greutatea paltonului

Răspunde

Radu Constantin - 02-12-2015

"Partidele prin votul de astazi i-au aratat degetul mijlociu, ca tot sunt la moda semnele prin parlament" Nu, degetul mijlociu ne-a fost aratat noua, romanilor nu presedintelui care in afara de a-si exprima dezamagirea, nu prea are ce face. Noi in schimb, am putea face ceva. Am putea de pilda iesi in strada si cere dizolvarea parlamentului. Romanii au fost cei care au adus maciucile astea in parlament, prin alegerealor si eu sunt cei care au autoritatea si libertatea de a le cere demisia. Sa se fi intamplat asa ceva in Grecia de pilda, acum am fi vazut un parlament in flacari. Avem pretentia ca presedintele sa se ocupe si de stransul gunoiuuil de pe strada fiindca, nu-i asa, "noi l-am ales!"

Răspunde

mihailstanciu - 02-12-2015

Chestia cu "duhoarea" pare imprumutata de la CTP sau antena 3,desi din pana dnei Pora suna si mai jalnic.Fara a mai spune ca nu este,de departe,cea mai puturoasa urma lasata in politica romaneasca,ceva ce obsesia dnei Pora nu poate sa vada.Cat despre Iohannis sigur ca are dreptul sa taca.Problema este ca "face".Vizita la Academie,de parca ar fi fost sef de fundatie culturala,un discurs la parlament plin de limbaj de lemn si locuri comune,prompt batjocorit de cei carora li s-a adresat,decorarea unuia care a paticipat la incercarea de falsificare a listelor electorale ale refrendumului din 2012(iata ca vedem cum stam cu "scuzele" pentru participarea la lovitura de stat).Chiar nu e loc de spus in Romania cine a facut posibila reforma justitiei?Cuvantul Basescu ii sta insa in gat lui Iohannis si nu pare sa fie in stare sa-l pronunte.Cat despre reactia la pasul stramb(Vosganian) al partidului pe care-l pastoreste,fie si de la distanta,ea numai "rapida si ferma" nu este.Fara a mai vorbi ca asa zisa reactie este contrazisa violent de spusele unora ca Vosganian("triumful democratiei"-sic) si Calimente.Cum spuneati,dle Iohannis,ca trebuie sa scapam cat mai repede de MCV?

Răspunde

adana - 02-12-2015

Sigur ca tace; ce-ar putea sa spuna cand partidul care l-a sprijint in alegeri este infestat de corupti. Cred ca traieste umilinta vietii; a ramas singur cu sloganul si cu programul lui si nu mai spera ca-l va putea aplica; nu are cu cine. Partidele prin votul de astazi i-au aratat degetul mijlociu, ca tot sunt la moda semnele prin parlament.

Răspunde

Liviu din Timisoara - 02-12-2015

Intr-o perioada in care economia ducea lipsa de bani iar UE astepta proiectele noastre, onor reprezentantii puterii PDL isi cereau cota de 10% ... Frumos ! Astia au facut mai mult rau decat a facut Voiculescu prin privatizarea ICA,luata la un pret mic dar pusa pe picioare, prin investitii. Sa le fie maxima rusine ca ne-au mintit ! Jigodii ....

Răspunde

victor - 02-12-2015

Asa este. Politica externa trebuie sa fie prioritara pentru presedintele tarii. Dar ... o bata zdravana la spate trebuie mereu sa tina, in caz ca in biata noastra tarisoara lucrurile o iau razna.

Răspunde

LUANA - 02-12-2015

Astept sa scrieti un articol despre discursul lacrimogen si lacrimile,la propriu,ale celui care a stat ,,de`a dreapta" lui Iohannis! Sa scrieti despre ,,triumful democratiei" ,asa cum zis-a scriitorul Vosganian. O ,,democratie" care iacata...functioneaza ,,binisor" la unii si pune catuse...altora. De data asta intreb eu: MAI SUNTEM ZDRAVENI LA CAP?

Răspunde

LUANA - 02-12-2015

,,Suntem zdraveni la cap?"...se intreaba (retoric?!) Andreea Pora! Cine (mai) stie?! Poate ca unii mai sunt(em),altii....cred (ei) ca sunt! Senatul tocmai a APROBAT ca Vosganian,plangaciosul ,NU va fi urmarit penal. Eeeei? Ce zici Andreea Pora? Klaus Iohannis ar trebui sa TACA ? Oricum,individul TACE constant iar atunci cand vorbeste....CITESTE pana si cand ne spune,pe aeroport, ca ,,s-a intors de la Bruxelles". Nu-mi spuneti ca nu ati observat toate acestea. Daca tot sunteti atat de...vigilenta in privinta ,,madamei penale,Udrea" si a ,,mizeriilor " aruncate de ea in spatiul public asupra unor persoane si institutii pe care vad ca le considerati din start IMACULATE,ar fi bine sa fiti (macar) tot atat de...obiectiva si vis-a-vis de cel mai ,,tacut" Presedinte de pana acum. Altfel...ma`ndoiesc de buna dvs. credinta. Punct.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22