Mai ușor cu Iohannis pe scări. Fiți voi ”eroi”!

Reacțiile furibunde împotriva deciziei președintelui Iohannis de a o numi pe soldățoaica lui Dragnea premier au justificare în cel mai bun caz doar în plan moral.

Andreea Pora 20.01.2018
SHARE 27

 

 

În cel politic și al faimoasei aritmetici parlamentare sunt o aberație.  S-au adus argumente și contraargumente, lucrurile au fost întoarse pe mai toate fețele fie cu nuanțe, așa cum șade bine unei analize, fie cu apetit revoluționar facebook-ist.

 

De fapt, președintelui i se reproșează că: 1. nu a forțat mâna PSD, cerând o altă nominalizare de premier tot de la PSD, 2. că nu a încercat să dizloce actuala majoritate parlamentară propunând un prim-ministru de la opoziție și arătându-și disponibilitatea să meargă chiar până la alegeri anticipate și 3. că nu a făcut nimic din toate astea pentru că e laș, cinic și îi e frică de suspendare, gândindu-se doar la propriul mandat.

 

Aproape nu mai are rost să analizăm fiecare variantă separat. În prima situație- și asta doar dacă Dragnea ar fi cedat la formula Dăncilă, ceea ce e puțin probabil- Iohannis s-ar fi putut trezi ( și noi împreună  cu el ) cu ”decât” Dan sau cineva din aceeași categorie în loc de Dăncilă. O mare scofală, ce să spun, după care jocul s-ar fi închis. În a doua formulă, lucrurile stau chiar mai  prost. Opoziția nu a venit cu niciun candidat ( Ludovic Orban e o glumă), dacă ar fi fost totuși unul nu ar fi reușit crearea unei alte majorități după formula consacrată de Băsescu, dar președintele ar fi fost între timp suspendat cu certitudine. La alegeri parlamentare anticipate nu s-ar fi ajuns în tot cazul, greu de înțeles ce o fi în mintea scurtă a celor care susțin această posibilitate. Nu discutăm acum ce s-ar fi putut întâmpla în cele 30 de zile cu Tăriceanu la Cotroceni, nimic bun, oricum. Discutăm doar despre rostul acestei mișcări. Rezultatul pe termen mediu ar fi  fost că PSD rămânea la guvernare oricum ( probabil până în 2020) cu Dăncilă, Dan sau cine o mai fi, țara rămânea fără președinte vreo două luni, iar Iohannis ar fi ajuns probabil en fanfare din nou șeful statului după referendmul de demitere. Dacă însă ar fost cumva demis ( să nu excludem posibilitatea) urma o degringoladă de zile mari.  În primul rând pentru că opoziția s-ar fi trezit fără candidat la prezidențiale ( doar nu-și închipuie  cineva că  Iohannis ar mai fi  putut candida după ce ar fi pierdut un referendum) și s-ar fi deschis o pârtie nesperată pentru PSD, pe care în situația actuala nu o are. În oglindă, întors victorios la Cotroceni , exista vreo posibilitate ca Iohannis&opoziția să schimbe majoritatea parlamentară așa încât să scăpăm de PSD? Nu cred, nici după cea de-a doua suspendare a lui Băsescu (2012) nu s-a schimbat, iar in 2013 parlamentarele au fost câștigate de USL cu brio.

 

Întreb deci, la ce ar fi folosit toate astea, care ar fi fost logica politică? Eu, una n-o văd. Cred în schimb că greșeala lui Iohannis e una în planul mesajului transmis propriului electorat. Ca regulă generală  discursurile președintelui sunt șterse, corecte, fără sare și piper, necontondente. Dar au existat și excepții de  genul celor doi ” elefanți”, a ”penalilor” care nu au ce căuta  în conducerea statului, etc. Când vrea, lui Iohannis îi ies atacurile, ironiile, mesajele-cheie. De ce n-a vrut acum? De ce a acceptat-o pe Dăncilă fără un murmur? Nu am o explicație. Discursul președintelui a fost jalnic, deplorabil, o limbă de lemn cum rar auzi. I-au murit consilierii și noi n-am aflat? Dacă Iohannis ar fi rostit, rar cum îi e felul, un mesaj prin care să desfiinteze PSD, pe Dragnea și Dăncila lui, dacă ar fi făcut o analiză la sânge a catastrofelor și scandalurilor anului de guvernare, a mizeriilor prin care penalii tot încearcă să distrugă justiția- legi, modificări ale codurilor penale, dacă ar fi vorbit răspicat despre un ultimatum  pe care îl dă PSD să oprească tăvălugul și ar fi spus că indiferent de risc, adică de suspendare, e ultima oară când mai acceptă să numească un premier de la PSD, sunt convinsă că altfel ar fi stat lucrurile. Pentru un șef  de stat prins între rigorile constituționale, artimetica parlamentară și impotența opoziției, cuvintele sunt principala armă, principalul atu. Când ești cu spatele la zid, cuvintele pot ține locul faptelor. Susținătorii săi ar fi primit cât de cât satisfacție, ar fi înțeles că au un președinte căruia îi pasă și care gândește ca ei. Care anunță măcar anunță că va lupta, că nu va asista, vorba ceea, ”ca fiscusul”, la dărâmarea țării de către Dragnea și ai lui. Acest mesaj a lipsit, iar președintele plătește pentru asta.

 

Iohannis nu e un erou să-și arunce în aer mandatul pentru cauze sortite eșecului, nu e nici măcar un președinte-jucător, de acord. Dar cum sunt toți cei care îi cer lui Iohannis să salveze țara de PSD, să n-o lase pe  mâna lui Dragnea? Cei care au mărunțit din gură ani de zile fără să ia vreo atitudine civică ( până  în februarie anul trecut), care au fost  dezamăgiți, lehamisiți, au stat acasă în ziua votului, au refuzat orice implicare. Aceștia cum sunt? Eroi? Cât au sacrificat din confortul lor pentru ca lucrurile să arate altfel? Prea puțin și prea târziu. Cred că acum plătesc cu toții (  adică plătim cu toții) nepăsarea de care au dat dovadă în ultimii ani. Iohannis are responsabilități față de țară, desigur, d-aia e președinte, dar și nația are. ”Tătucii” au dispărut în 1989, așa că mai ușor cu Iohannis pe scări. Iohannis nu are cum să-i înlăture pe Dragnea și PSD ( unde, am mai spus-o, nici vorbă de dictatură) de la putere, în schimb cetățenii o pot face. Fiți voi eroi! Fiți în stradă un milion de oameni și s-a rezolvat.

Comentarii 27

Liviu din Timisoara - 01-29-2018

Din care Alexandria vii matale ?

Răspunde

ion ion - 01-27-2018

Don Liviu Opozitia e prea aristocrata sa iasa in strada la lupta cu jandarii sunt folositi 'mercenari'bine platiti Dixit.

Răspunde

silenzio-stampa - 01-24-2018

nu stiu de ce dar aceste articole la foc continu se inscriu in aceeasi logica: dancila are aprobare de la bruxelles. fenomenul piata universitatii a creat aceasta gasca de "apolitici" de dreapta care sunt o masa de manevra a statului "paralel" - un termen nu tocmai fericit pentru acele forte oculte de putere create prin "globalizare". vezi si ironiile lui fati sau tia de la europa libera pe aceeasi linie de batojocura a "nationalismului" local. manipularea se bazeaza pe faptul ca multi oameni cred in globalizare.

Răspunde

Ioan - 01-24-2018

Observatii de mult bun simt, dle Actarian, pentru care va felicit! Nu decizia, care poate fi inteleasa in conjunctura aritmeticii parlamentare de azi, ci atitudinea dlui Iohannis a fost si continua sa fie - si dupa interviul de azi!!! - scandaloasa. Pana mai ieri, cand iesea in geaca rosie pe strada, dl presedinte nu cunostea aritmetica parlamentara? Cand i s-a revelat acest adevar ultim care l-a facut asa, hodoronc-tronc, echidistant? Daca sunt dintre cei care a votat cu Iohannis si impotriva PSD, adica a iesit permanent la vot, dna Pora, pot sa-i cer dlui presedinta sa ramana macar cetateanul de ieri care apara statul de drept, iar nu presedintele de azi care amuteste si nu mai vede, parca, cei doi `elefanti`? Sunt de acord ca eroismul celor putini - si de atata amar de vreme perdanti! - nu trebuie sa piara, dar nu e firesc sa ne traim dezamagirea deschis cand klavierul s-a dezacordat? Primesc indemnul de a fi erou, dar indemnul cinic de a-mi inghiti dezamagirea din ratiuni politice si de a fi un milion pe strazi nu face decat sa-mi sporeasca amaraciunea. Si de ce nu, dna Pora, - Mai usor cu manifestantii pe scari, dle Iohannis!?

Răspunde

Emanuel Actarian - 01-23-2018

Mai usor cu mai usorul. Responsabilitatea d-lui Iohannis in desemnarea premierului dancila nu e numai morala. Domnia sa are indatorirea de a veghea "la buna functionare a autoritatilor publice" (art. 80.2 din Consitutia Romaniei). Era, asadar, obligat, dupa ce coalitia de la guvernare a demis al doilea premier intr-un an fara niciun motiv valabil, doar pentru a-i face pe plac dictatorului din umbra, sa denunte acest act menit sa accentueze instabilitatea economica si politica. Trebuia, de asemenea, sa denunte felul complet inacceptabil si contrar intereselor nationale in care pesedeul a tratat vizita premierului nipon. Cind tovarasa dancila a fost propusa pentru functia de prim-ministru, dl. Iohannis era obligat sa spuna lucrurilor pe nume, sa declare aceasta propunere ca total nejustificata, sa arate ca o persoana cu CV-ul tovarasei dancila nu poate fi premier, si sa ceara pesedeului sa propuna un premier cu calitati si experienta profesionale demne de inalta functie in stat. Intr-o situatie atit de absurda ca cea creata de pesede, ajungea ca dl. Iohannis sa se comporte si sa se exprime normal ca sa opuna partidului-stat o rezistenta considerabila. Dl. Iohannis nu trebuia sa fie erou, trebuia doar sa-si faca treaba. Formulind o cerere absolut normala, aceea ca persoana propusa de pesede sa aiba profilul necesar ocuparii functiei de premier, dl. Iohannis ar fi pus ceva presiune pe ciocoiul din Teleorman caruia ii trebuie o nulitate care sa nu-i mai puna probleme. Or, dl. Iohannis nu a facut nimic din toate astea, ba a facut exact opusul, desemnind-o imediat pe tovarasa dancila si dindu-i a treia sansa pesedeului. Spre deosebire de Presedintele Romaniei, cetatenii n-au, ei, decit eventual o datorie morala de a rezista autoritarismului pesedist. Nu s-au angajat sa faca asta, nu sint recompensati pentru asta. In plus, ca manifestatiile de protest sa genereze efecte comparabile cu cele ale rezistentei Presedintelui in fata abuzurilor comise de pesede, ar fi nevoie probabil de o participare la nivelul sutelor de mii de oameni.

Răspunde

plagiator - 01-22-2018

L-ați plagiat pe idolul Dv. Băsescu atunci când măsurați sănătatea acordată altora pe măsura umorilor Dv.!

Răspunde

Analiză arde-l enească - 01-22-2018

Sunteți analiști înnăscuți în Ardeal! Și dna Pora e ardeleancă? Asta explică analiza dumneaei....

Răspunde

Partidele de opozitie - 01-22-2018

Și noi, dar și matale!

Răspunde

Liviu din Alexandria - 01-22-2018

Matale ești un băsist încremenit în proiect. Și cam oligoneuronal, din moment ce nu-nțelegi de ce iese lumea-n stradă, da-i încurajezi să iasă. N-am mai văzut atâta rivuluționarism - mai mult decât circumvoluțiunile cerebrale!

Răspunde

Liviu din Timisoara - 01-22-2018

Si totusi, ma indoiesc de faptul ca neamtu nu stie ce face. Ati auzit de proverbul ala " Fiecare pasare pe limba ei piere ". Asa s-au topit si usl-istii ...ultima relicva fiind purtatorul ala de chiloti pe scena. Data viitoare scoateti din timp oamenii in strada si aduceti-i la vot. Puteti ? Fiindca legile astea se pot schimba iar, in Parlament. Ba chiar coruptii pot fi blocati imediat, daca se da o lege adecvata. Culmea, tocmai Ponta viza asa ceva ... Cum ? Pana la incheierea procesului, sechestru pe toate bunurile, lasati doar sa manance si sa se c__ce. Si daca sunt dovediti penal, la civil alt proces, prin care sa li se confiste tot ce au dobandit prin dezvoltarea a ceea ce au furat initial. Fara prescriptii peste o anumita valoare a prejudiciului.

Răspunde

Liviu din Timisoara - 01-22-2018

Lasa nene ca va sapati singuri groapa. E suficient pentru oameni ca iesim in strada.Deocamdata.Stai sa vezi la viitoarele alegeri unde o sa fiti ....Vi-a bagat Basescu mortu-n casa 10 ani ...da sa vedeti ce urmeaza daca vine un alt candidat, poate chiar de la USR.

Răspunde

Laura Bretan - 01-22-2018

Îmi place analiza d-nei Pora. Şi - da, comentariul preşedintelui e cumva ciudat, dar nu m-a surprins din cale-afară. Să explic: în Ardeal, când cineva se dă-n stambă şi face/zice oarece şocant pentru bunul-simţ, atitudinea recomandată e... "dă-i pace!"( mai pe larg - "nu contezi, dacă faci/vorbeşti aşa, te las să-ţi rupi singur gâtul"). Cel care ofensează este în felul acesta exclus din grup, comunitate etc. În acest spirit, mai are vreun rost să critici pe cineva care e pus continuu pe rele? Nu e mai bine să aştepţi ocazia potrivită pentru a-l pune la punct definitiv? Cine ştie?! Poate că s-a simţit penibil, scârbit, dezamăgit de hotărârea luată şi n-a mai avut prezenţa de spirit să strecoare în discurs nimic referitor la ceea ce ne aşteaptă sau la ce avem de făcut...

Răspunde

Ionescu Ioan - 01-21-2018

ART. 103 - Constitutia din 2003 Investitura (1) Presedintele Romaniei desemnează un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultării partidului care are majoritatea absolută in Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.- ------- ...'in urma consultarii'.....; rezultatul consultarii nu este obligatoriu, pentru presedinte; are numai caracter de informatie., de cunoastere a opiniei. Astfel, constitutia lasa presedintelui libertatea sa desemneze un alt candidat, nu pe cel propus de partidul majoritar. Deci, presedintele Johannis avea dreptul (constitutional) sa nu o desemneze pe Viorica Vasilica. Daca intoarcem pe toate fetele aceasta problema, ce are consecinte de extrema importanta pentru prezentul si viitorul tarii, concluzia inevitabila este : solutia adopta de presedintele Johannis este singura oprtuna.

Răspunde

Ionescu Ioan - 01-21-2018

Ingrijorati de amploarea valurilor de manifestanti contestatari, unii membri ai USL2 (PSD+ALDE) si-au intrebat sefii ce-i de facut, cum sa reactioneze. Conducatorii lor, indoctrinati pina in maduva oaselor, inca din acele "vremuri", i-au indemnat filozofic, eminescian : 'Valul vine, valul trece,......., tu ramai la toate rece!'. Realitatea a demonstrat ca USL traieste, mai viguros ca oricand, neschimband altceva decat pe 1 in 2, in denumirea sa politica. Ponta si Tariceanu (sa le dea Dumnezeu sanatatea pe care o merita!) au asigurat perenitatea USL. Iata cum au actionat cei do mari geneticieni ai politicii care a dominat Romania : VIZITA FULGER! Tariceanu a asteptat la usa premierului Victoras pana i-a spus usierul Mirel : 'poti sa intri, batrane, ca nu mai e nimeni la domnu' premier, tocmai a iesit, prin usa secreta, ungurul - consilierul sau personal de taina. Batranul, morfolindu-si in maini palarioara, a intrat tiptil, tiptil, timid, transpirat de emotie si s-a asezat cu spatele lipit de usa pe care o inchisese meticulos, ca si cum ar fi fost facuta din sticla de doi mm. A asteptat cu capul aplecat, pana cand premierul Victoras a considerat ca e frezandat destul si i s-a adresat cu : 'ia zi, batrane, ce problema ai!'. Batranul : 'stiti, domnu' premier, am venit pentru postul pe care mi l-ati pregatit, asa cum mi-a spus domnu' purtator de de cuvant Mirel, printr-un secretar de-al dansului'. Premierul Victoras : 'uite ce e, batrane, daca pui repede de-un nou partidulet liberal, vreo 'aripa tanara', ca alea din anii '90, te fac presedintele senatului, ca te stiu mort dupa postu' asta. Aceasta decizie este sfintita de tata-socru si de nea Hrebenciuc. Am nevoie de un L sa il pun dupa US, ca sa nu ii dezamagesc pe 7,44, sa fac un USL2. Ce zici, batrane, te inhami la treaba asta?; daca iti con- vine, iesi, ca am treaba, si spune-i lui Mirel sa te treaca pe locul unu, pe lista aia lunga, cu candidati pentru postul de sef al senatului. Hai, valea!.

Răspunde

Liviu din Alexandria - 01-21-2018

Dar de ce nu ne explici matale? Sau ești și matale buimac precum strada? Cred că da!

Răspunde

?????? - 01-21-2018

Considerați că doamna Andreea Pora ar putea fi o bună politiciană, însă "nu s-a exersat" ?

Răspunde

Liviu din Timisoara - 01-21-2018

In primul rand, nu apare nici un jurist din opozitie care sa ia litera catorva articole de lege propuse de PSD si sa demonstreze consecintele , paragraf cu paragraf. Asta ca oamenii iesiti in strada sa aiba raspunsuri clare la intrebarea " de ce ati iesit ? " Ma refer la date juridice concrete, nu la simple opinii de cafenea. Fiindca simpla afirmatie, fara demonstratie, nu-i suficienta. Nu demonteaza intentiile reale ale PSD care, afirma, ca lupta pentru independenta justitiei. Cine-i contrazice ? Ascultati afirmatiile doamnei Cati Andronescu ...pe care au bagat-o PSD-distii in fata in perioada asta de criza, cu blazonul ei universitar. ( Care blazon nu-i ajungea sa nu se c---ce pe ea pe cand era ministru al invatamantului, ca sa-i retraga lui Ponta diploma de doctor, ca prim ministru. Nu-i nimic, coafata din Videle nu pretinde ca are doctorat ...va fi mai usor pentru tanti Cati )

Răspunde

Liviu din Timisoara - 01-21-2018

Partidele din opozitie sunt incredibil de impotente. Practic, in tara asta, singurele discursuri contra abuzurilor le auzi de pe margine, nu din ringul luptei politice. Iar Dragnea& stiu bine asta. Ca au castigat alegerile cu o agenda de lucru mincinoasa, doar ca sa se vada titulari pe butoane ( ceea ce se chinuie de la bun inceput ), este la fel de adevarat. Ceea ce exaspereaza este lipsa de tact politic al partidelor din opozitie, n-au sange in instalatie.Sa nu fii capabil sa vii cu argumente pertinente, capabile sa cristalizeze revolta din strada,... este o dovada de prostie politica si, poate, nu numai. Bine ca am ajuns la nivelul lui Dancila, se pare ca si PSD si-a cam terminat munitia. Poate s-o trezi careva de prin USR, ca tot se pretind progresisti si destepti. Altfel, vom fi nevoiti sa ne multumim cu menestrelul Orban. Dar unde-i Ciolos ? De ce nu iese la tribuna Cristian Diaconescu ? NU STIE NIMENI SA REPREZINTE REVOLTA DIN STRADA?Oare in tara asta singurii care stiu meserie sunt spagarii ?

Răspunde

Vicentio B. - 01-21-2018

Cand exista o anumita "logica aritmetica" - care functioneaza definitoriu in cazul de fata, este IMPOSIBIL de gasit asa numitele "CONTRA - argumente". Argument se poate numi astfel, DACA contine PREMISE autentic verificabile, adica strict adevarate si CONCLUZII VERIDICE MANIPULAREA "Made In Romania" , folosita de "anumiti politicieni" - "MADE PSD & ALDE" , la care acceseaza o mare categorie de asa numiti JURNALISTI, functioneaza in Romania din motive PRECISE, constatate, care duc la neuronii aflati in etajul superior al corpului uman. In acest context, mi-as dori un comentariiu, neaparat de/cu BUNA - CREDINTA, din cara sa se desprinda punctul PRECIS aurgumentat in esenta morala, si anume CE PRUPUNERE DE POLITICIAN ar fi avut la indemana Presedintele Iohanis, bestelit de altfel in toate formele / ocaziile posibile. Mi-as dori sa citesc AICI explicat decent, elementul de substanta si anume: ce s-ar fi intamplat in Romania - cu PSD -ul & Dragnea & Tariceanu la conducerea destinelor Romanilor, daca ar fi fost PONTA si /sau ALTUL, evident PSD-ist, ALDE - ist, LOCATARUL NR. 1 la Cotroceni ? PS. Constat ca este extrem de dificil la Romani sa NU accepte cum LEGISLATIVUL (Dragnea & Tariceanu) au sobordonat total EXECUTIVUL (Guvenul) realitate CONTRARA / NECONSTITUTIONALA a ceea ce se numeste STAT DE DREPT ! DE CE se uita CINE si CAND a inventat notiunea de STAT PARALEL ?

Răspunde

rcampeanu - 01-21-2018

Foarte buna opinie si mersi ca faceti program suplimentar cand e nevoie, mersi inca odata.

Răspunde

FLORIAN D. MIREA - 01-21-2018

Reactia publicului dupa ce Iohannis a numit-o pe Dancila spune totul despre eroarea facuta de el. El a fost votat ca sa nu dea puterea coruptilor si, in afara de Ciolos, pana acum a facut scurta la mana batand palma cu PSD pentru premierii de paie ai lui Dragnea. Basescu, atunci cand l-a pus pe Ponta prim ministru, a pus macar niste conditii pe care Ponta a fost obligat sa le respecte. Nu s-a atins de DNA, nu a dat nici o Ordonanta 13, nu a pus in opera masacrarea statului de drept. Cu toate limitele sale (singur a declarat ca este un comunist), acum se vede - prin comparatie - ca Basescu a fost macar un presedinte cu personalitate ceva mai vie, ceea ce Iohannis nu reuseste sa demonstreze. Si in alta ordine: de unde atata frica de alegeri anticipate, atunci cand oamenilor le-a ajuns cutitul la os? Uite ca Italia postbelica a avut o gramada de guverne de o zi si de alegeri inainte de termen si totusi unde este Italia (in G7) si unde se afla Romania (la coada UE, fara o autostrada est-vest intreaga macar). Belgia a stat si fara guvern o vreme,si nu s-a prabusit. De altfel, in anii 20 si 30 si in Romania guvernele se schimbau ca batistele murdare, chiar si o data pe luna. Asta nu a impiedicat Romania sa existe si sa se dezvolte. Alegerile anticipate sunt supapa care asigura reechilibrarea societatii in situatii de criza. Numai comunistii nu cedeaza puterea de buna voie. Cum cei de la PSD-ALDE sunt comunisti pana in maduva oaselor, ei vor impinge Romania si mai mult in criza economica, politica si sociala, si nu vor mai putea iesi de la guvernare cu hainele intregi pe ei. Daca Iohannis ar arata ca are mintea romanului cea de pe urma si daca s-ar dovedi in stare sa le faca vant mai devreme printr-o strategie desteapta, le va face chiar un pustiu de bine, iar tara se va putea reechilibra cu mai putine sacrificii. In forma in care bantuie azi in societate romaneasca, coruptia este un produs rezidual al comunismului adus pe tancurile sovietice. Nu este coruptia satirizata de Caragiale, care era de sorginte turco-fanariota. De asta oamenii care ies la proteste condamna "ciuma rosie" (comunismul asta rezidual, care ameninta sa fie reinstituit intr-o forma sau alta de PSD-ALDE), si nu de "ciuma turco-fanariota" sau ceva de alta speta.

Răspunde

Sorin - 01-20-2018

Daca boborul a bagat castanele in foc, Iohanis nu le poate scoate. Mai bine lasa boborul sa se arda mai intati si apoi daca va vrea boborul sa le scoata le scoate. Dar cine sa iese in strada? Care milion? Ala de bugetari? Ala de pensionari de la stat? MAPN, MI, secu?

Răspunde

Dan Plesoianu - 01-20-2018

Da, cam asa este. Chiar si o cuvintare anti-psdalde a lui Iohannis nu ar fi fost chiar constitutional. Presedintele are obligatia de a pastra echilibrul intre fortele politice, cel putin in teorie. Singurul lucru pe care ar fi trebuit sa il spuna mult mai clar ar fi fost ca psdalde, in viziunea unor importante parti din populatie, incearca sa distruga sistemul de justitie al tarii, ceea ce ar fi fost o chestiune supra-partinica, deja de nivel national. In aceasta situatie s-ar fi justificat ca Iohannis sa se pronunte explicit impotriva psdalde si a guvernelor acestuia. Altfel, ar fi trebuit sa exprime, de asemenea clar, ca situatia actuala din tara, cu demonstratii aproape permanente - anormala, evident - este creata tot de psdalde, prin deciziile si actiunile lor. Doar aceste subiecte ar fi justificat o partialitate a presedintelui. Pacat ca nu s-a folosit de ocazia de a le distinge.

Răspunde

Intrebari - 01-20-2018

Ii tot dati zor ca nu s-au prezentat la vot , ca nu s-au prezntat la vot . Dar voi ziaristii , si cand spun asta ma refer la cei frecventabili , ati participat alaturi de celalti confrati din mass-media la psihoza ca toti sunt la fel - toti o apa si un pamant . Chiar asa as fie ? Ceea ce face PSD ajutat de aliatii sai , mai vedeti pe cineva in stare de asa ceva ? Si iata ce mai faceti .Luati de bune si rontaiti niste sondaje marca Palada , Pieleanu , A Teodorescu , V Dancu , sondaje care culmea apar in totdeauna in momente cheie ca cel de fata , manipuland opinia publica cum ca pesedeul ar castiga viitoarele alegeri anticipate . Bai fratilor , cei cu voi ? Sunt tare curios in viziunea presdintelui Iohannis , ce ar trebui sa mai faca aceasta Alinata ca sa fie scoasa de la guvernare ? Atat !

Răspunde

emil - 01-20-2018

Iohannis a capitulat. A rezistat destul cu luzarii Gorghiu, Ciolos, Turcan si Pomohaci. Cr eroi, nu-i vedeti la televizor, in direct se cearta iar in pauza isi aranjeaza ilegalitatile penale.

Răspunde

Vorba lungă, sărăcia doamnei Pora - 01-20-2018

Măi, să fie, cum îl mai scoateți pe Iohannis genial, erou, inteligent și nevinovat! Mai ușor cu teutonul pe piedestal !

Răspunde

ronea - 01-20-2018

E simplu sa stai cu nepasare in ziua votului la un mic si la o bere si dupa aceea sa cauti tapi ispasitori pentru situatia din tara, sau sa iesi in strada zile in sir incercind sa rezolvi cu chiu si vai ceea ce ai fi putut rezolva elegant, rapid, eficient si cu un efort minime mergind la vot la alegeri. Ma intreb citi din cei care critica pe Iohannis sau care ies in strada la demonstratii au fost la vot la alegeri si au votat impotriva actualei situatii? Sunt utile articolele de genul celor scrise de dna Pora care depersonalizeaza viata politica si pune pe fiecare cetatean in fata propriilor sale responsabilitati, asa cum este de dorit intr-o democratie. Intr-o democratia nu mai poti sa dai vine pe nimeni, decit pe tine insuti...

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22