Sciziunea PDL se amână. Dezastrul continuă

Andreea Pora 26.03.2013
SHARE 110

Indiferent cum se vor finaliza lucrurile în interiorul PDL, după dezastrul de la Convenţie este puţin probabil ca acest partid să-şi revină în aşa măsură încât să joace un rol determinant pe scena politică pe termen mediu.

Principalii actori ai evenimentelor din ultimele luni - Blaga, Udrea şi Băsescu - au reuşit, fiecare, per­formanţa să semneze câte un paragraf din ne­cro­logul PDL. Dreapt­a românească pare urmărită de un blestem.

Câteva greşeli ma­jore, mai vechi sau recente, au adus PDL în situaţia de astăzi. În primul rând, de la Bă­ses­cu încoace par­ti­dul nu a mai avut lider, nici Bla­ga, nici Boc şi cu atât mai puţin Udrea nu au anvergura, au­to­ri­tatea sau stofa pentru asta. Strivit sub forţa personalităţii lui Bă­ses­cu, sub dorinţa acestuia de con­trol total, dar şi tributar pă­gu­boaselor mecanisme interne de selecţie, PDL a rămas captiv. În al doilea rând, Blaga trebuia obli­gat - se putea crea o masă critică pentru asta - să-şi depună man­datul după pierderea alegerilor, iar Convenţia organizată în cel mai scurt timp. S-ar fi evitat ast­fel polarizarea spiritelor, ma­ne­vrele urâte, permanentul scandal public, incapacitatea de a face opoziţie, care, toate la un loc, l-au scăzut şi mai mult în sondaje. În al treilea rând, dacă lui Bă­ses­cu i-a devenit clar la un moment dat că riscul alunecării partidului spre PNL este serios, alegând din acest motiv calea implicării, nu trebuia s-o susţină pe Elena Udrea, ci pe unul dintre reformişti, adi­că pe Macovei. Ar fi fost un mesaj că este constant cu propriile prin­cipii. La rândul său, partidul ar fi evitat să dea acest nefericit sem­nal că este majoritar ostil oricărei reforme (în toate sensurile, nu doar integritate), iar, în caz de eşec, ar fi făcut posibilă re­cons­trucţia dreptei sub cu totul alte auspicii. Şi, în sfârşit, bul­ver­san­tul mesaj de adio, adresat în­tre­gului PDL, oficializează o dublă ruptură: şi cea din interior, şi a lui cu partidul, ceea ce obligă am­bele părţi la poziţionări care n-ar fi stricat o ceva mai îndelungată analiză.

De la „ruşine“ la „sluga uselistă“
Un ciobănaş încotoşmănat în miţă - rămas, bietul, din recuzita scenariului „toată lumea cântă şi dansează“ –  îşi facea rolul pe scenă, în timp ce la câţiva metri în spatele lui taberele Udrea şi Blaga se ameninţau reciproc. Ceva urât plutea în aer. Finalul a fost pe măsură: jumătate din sală striga  „ruşine“, cealaltă, „slugă uselistă“. Peste toate, cernea o ploaie de confetti. Gong final cu poporul delegat târându-se spre ieşiri.

Post factum, un lucru e cert: ambele tabere sunt în pierdere. Bla­ga, câştigător cu doar 37 de voturi, cu greu poate ri­dica pretenţii de legitimitate, fi­in­du-i aproape im­posibil să elimine suspiciunea că aces­tea nu se datorează unor nereguli mai mult sau mai pu­ţin întâmplătoare. Exact din acest motiv, Blaga va avea probleme chiar şi în raport cu propria tabără, ca să nu mai discutăm de contestarea la care va fi permanent supus de către partida Udrea.

 

La loc comanda scindării

Pare destul de clar acum că stra­tegia unei rupturi a fost pre­me­ditată de Băsescu, dar semnalul a fost dat doar după ce a văzut sco­rul obţinut de Udrea. Adio-ul spus partidului şi anunţul im­pli­cării în constituirea unei alte for­maţiuni de dreapta au fost în sensul acesta. Scindarea se do­ve­deşte însă mult mai dificilă pe teren. Primarii şi consilierii sus­ţinători ai lui Udrea-Băsescu nu par dispuşi să-şi dea demisia, din motivul terestru că şi-ar pierde mandatele. Parlamentarii nu se în­ghesuie nici ei să defecteze în neantul numit independenţă, iar activul de partid poate fi lesne ma­nipulat. Decisiv a fost şi re­fuzul lui Emil Boc de a marşa la ru­perea partidului, de a de­mi­si­o­na, ratând astfel mandatul de pri­mar, şi de a deveni subalternul Ele­nei Udrea într-o Mişcare Po­pu­lară. Cum greii lui Blaga nu au stat nici ei cu mâinile în sân, când Udrea a făcut contabilitatea vite­jilor, a constatat că rândurile s-au subţiat rău de tot. Aşa că s-a su­nat goarna replierii. Udrea a anunţat că nu pleacă din partid şi că nimeni din tabăra ei nu va ac­cepta funcţii în conducere. Pe mo­ment, se conturează un ar­mis­tiţiu.

Ce înseamnă însă asta şi care vor fi consecinţele? Blaga va fi lăsat să-şi asume singur întreaga res­ponsabilitate pentru orice eşec, pentru orice declaraţie sau balet cu PNL. Va avea o opoziţie pu­ter­nică în propriul partid. Aici Udrea şi reformiştii îşi vor da mâna, iar eventualele negocieri cu liberalii îi vor fi subminate în mare mă­sură. Mai mult ca sigur că Blaga va încerca să-şi exercite auto­ri­tatea pentru a stopa contestările, dar nu va depăşi limita ame­nin­ţărilor. Momentul-cheie va fi cel al europarlamentarelor. Un scor prost al PDL îl va mătura pe Bla­ga de la conducere, acesta ne­mai­având niciun argument. Altfel spus, strategia pe care se merge este cea a evitării scindării şi a amâ­nării răfuielii cu Blaga. Era previzibilă.

 

Băsescu, time out

Nu e clar dacă preşedintele pur şi simplu s-a repliat forţat de rea­litatea de pe teren, cele 2.000 de voturi de la Convenţie nu se trans­feră în infrastructura la care spera pentru iniţierea unei alte for­maţiuni, sau pentru că a în­ţeles că a mers prea departe, lă­sând PDL, cu siglă, sediu şi re­prezentare în PPE la cheremul lui Blaga şi Antonescu. Des­păr­ţirea de PDL pare acum forţată şi pripită, cel puţin pe termen me­diu. Sunt însă convinsă că va şti să împacheteze lucrurile, ca do­vadă rapiditatea cu care con­si­li­erii săi au anunţat înfiinţarea Fun­daţiei Mişcarea Populară. Pe de altă parte, acceptarea unei coa­bi­tări cu Blaga, personaj duplicitar şi primitiv, era aproape impo­si­bilă.

Întrebarea e: care sunt şansele ca Traian Băsescu să reuşească să cons­truiască o alternativă pe par­tea dreaptă? Una de care e nevoie ca de aer. Şi cu ce, în condiţiile în care nu are la dispoziţie, pe moment, nici măcar firimituri din PDL? Formula Udrea, o re­pet, era nefericită. Este ridicol şi în răspărul electoratului de dreap­ta să te gândeşti că Udrea (care altfel, recunosc, deşi sunt de­par­te de a fi o fană a ei, era singura din PDL care putea scoate 2.000 de voturi din motive diverse şi per­verse, printre care şi cele finan­ciare) ar putea fi alternativa care i-ar readuce la vot pe cei de­za­măgiţi. Deci, o posibilitate ar fi întărirea Forţei Civice - adică no­ua Alianţă D.A., alta – , re­sus­citarea Mişcării Populare, în care să-i convingă pe reformişti să se implice. Dificile, toate.

Este însă bine ca Traian Băsescu să se implice, chiar şi informal, într-o astfel de construcţie? Mai degrabă, nu. În penuria de lideri şi personalităţi, evident că Bă­sescu pare o soluţie, singura vi­zibilă în acest moment. Una a disperării însă. Asta nu pentru că preşedintele nu ar mai avea un electorat al său, deci un bazin ca­re poate fi crescut, nu pentru că nu ar avea forţa şi ştiinţa de a construi, ci pentru că scena po­litică ar intra iarăşi în dihotomia pro şi contra Băsescu. O astfel de poziţionare trebuie evitată, fie şi din motivul că de ea ar profita USL. În plus, ar limita iarăşi şi dezbaterea, şi electoratul, şi, cel mai important, şansa apariţiei unui alt lider.

Fundaţia Mişcarea Populară
Băsescu se mişcă repede, după mesajul de adio lansat PDL şi promisiunea că se va implica într-o construcţie de dreapta. Iată că ia naştere Fundaţia Mişcarea Populară. Anunţul a fost făcut de consilierul preşedintelui Cristian Diaconescu, iar primul ei membru este Sebastian Lăzăroiu. Mişcarea fusese înregistrată de Elena Băsescu şi Lăzăroiu însuşi şi a fost folosită în alegerile locale, ca siglă, obţinând în jur de 23%.

Cred că decizia lui Băsescu de a se reimplica în politică vine nu doar din temperamentul său de jucător, din orgoliu sau inca­pa­citatea de a ceda, de a se retrage fără o formă de luptă, aşa cum susţin adversarii sau diverşi ana­lişti, ci şi dintr-o disperare. E greu să accepţi că tot ce ai cons­truit, toată bruma de schimbare pe care ai obţinut-o cu preţul propriei imagini, pentru care ţi-ai riscat mandatul de câteva ori, se pot duce de râpă din cauza unor nemernici sau impotenţi.

 

USL, beneficiarul

Reacţia USL în faţa „pede­lio­nu­lui“, după cum l-a numit Ponta, ar trebui să dea mult de gândit. S-a conturat încă din primele mo­mente direcţia: Antonescu a des­chis uşa unei viitoare alianţe, ca­re nu poate însemna decât în­ghiţirea PDL. Ponta, mai abil, a spus clar că lui Blaga „nu-i ră­mâ­ne decât să gestioneze intrarea în PNL“ şi că, probabil, îl va sus­ţine pe Antonescu la pre­zi­den­ţi­ale. Mai rău, a spus că „ade­vă­ratul câştigător al Convenţiei es­te Antonescu“. Ponta a dat acest mesaj sumbru tocmai pentru a atenţiona pedeliştii şi pe Băsescu asupra riscului formulei aban­donării complete a PDL în mâi­nile lui Blaga. Să fim serioşi, lui Ponta şi PSD nu are cum să le convină întărirea PNL cu PDL Bla­ga, preferă o opoziţie în inte­ri­orul democrat-liberalilor care să blocheze măcar până în 2016 o astfel de unificare. Indirect, sa­lutând-o la modul în care a fă­cut-o, Ponta s-a opus sciziunii. Poate, cine ştie?, chiar i-a ex­pli­cat Elenei Udrea riscul. Trăgând linie, USL în ansamblu iese avan­tajat din ceea ce se întâmplă la PDL. Inexistenţa unei opoziţii cât de cât credibile şi puternice îi pică mănuşă, ca şi faptul că si­tuaţia are şanse bune să se pre­lungească. În acelaşi timp, cani­ba­lizarea voturilor pe dreapta nu poate decât să avantajeze PSD. //

TAGS:

Comentarii 110

Vicentio B. - 04-02-2013

Fara indoiala! Dna PONTA este un Reper al Sperantei in reusita bunei credinte. Insa este prea putin. Ineptia fata de imoralitate este impe resionant de anemica, Uitati-va la Ponta ce puternic este el in PLAGIAT. Uitati-va la TARICEANU cum se reinsoara in disperare. Este pentru mine o imensa surpriza sa constat ca Romanii de buna credinta nu au intelegere fata de realitate: Dl. TARICEANU nu se insoara "din rutina"- El este extrem de labil in relatiile presonale fata de femeile cu care se insoara, deoarece MAREA LUI IUBIRE este TARA! Faptul ca si-a planificat "al CINCILEA" eveniment la Snagov si nu - sa zicem Sungapur - e dovata elovecta a marii lui iubiri - cu nabadai - fata de ROMANIA lui PONTA. Dna. PORA are puterea de a lupta intr-un plagiat declarat legal. Deoarece urmeza Pastele Otodox ar trebui sa invieze si dointa de unitate de neaceptare a legalitatii plagiatului unui Proror, culmea sin interimar la Justitie. Cine stie un caz similar in Lume rog sa-l faca cunoscut. Revista 22 ofera in mod extrem de civilizat cunoasrea opinnilor si evenomentelor.

Răspunde

LIANA GHIORGHIO FFF - 04-01-2013

Draga Observator, Am scris cu trei F e bineee domnule chestor ? ...Cind vei trece la abecedarul partea II a nu vei mai incurca tabla inmultirii cu tabla zincata ...Se spune doi F nu doi de F / Se spune doi boi nu doi de boi ! ...Ti-ai facut de dragoste cu urzici de primavara

Răspunde

prof.dr.Laurentiu Pop - 04-01-2013

Nimic mai fals decât această nouă formă fără fond, mascată acum de o Mişcare Populară care, se vede de departe, nu e nici Mişcare şi nu e nici Populară. Nu e mişcare pentru că a fost pregătită de mult (o recunoaşte chiar Traian Băsescu, o spun actele ei de naştere, certificatul de botez care e vechi) şi nu e nici nici populară, pentru că e „populată” de consilierii fideli ai lui Traian Băsescu de la Cotroceni, unii dintre ei cu state vechi de funcţiune la stânga cea mai de stânga. Nu are rost să dăm exemple, ele se ştiu pe dinafară. Dreapta românească are două direcţii mari: una occidentalizantă, cealaltă naţională şi tradiţionalistă. Una proeuropeană, alta mai degrabă eurosceptică. Una a oamenilor de afaceri, alta a oamenilor apropiaţi de Biserică şi săraci. Prin urmare, Dreapta e străbătută de multe alte mici subcurente, care circulă la fel de bine şi la Stânga. Şi USL-ul are euroscepticii lui (oho! ), şi oamenii lui credincioşi, şi naţionalişti şi cosmopoliţi, şi oameni săraci şi cinstiţi, şi oameni bogaţi...Dreapta şi Stânga nu pot reprezenta, prin urmare, definiţiile ultime ale părţilor ce compun viaţa noastră politică. Într-o Românie încă pe jumătate rurală şi pe sfert „mahalagistă”, tema ideologică e un lux şi o pierdere de timp. Ea ar trebui „tradusă” altfel, pe înţelesul omului de rând. Dan Diaconescu a înţeles până la un punct acest lucru şi a scos de la lacra istoriei vechii „ciocoi”. Dinu Săraru scria încă de acum câţiva ani un roman care-l relua pe maestrul Nicolae Filimon, „Ciocoii noi cu bodyguard”. Ceea ce lipseşte Dreptei de la noi este credibilitatea, în aceeaşi măsură ca şi Stângii. Statul român are mare grijă să tocmească mişcări cu aparenţă populară, dar nu ridică un deget pentru a-şi apăra oamenii de caracter. Un exemplu: Radu Golban. Faptul că la televiziunea de buzunar a lui Dan Diaconescu a apărut în mai multe rânduri acest economist cu bune referinţe clasice şi curaj, care e convins că Germania are datorii istorice faţă de România şi care acum este scos de la Universitatea de Vest, se pare, nu fără legătură cu acele afirmaţii, ne previne că România nu este un stat în care politica să urmeze calea firească. Acelaşi Golban îi reproşa atitudinea slugarnică faţă de oficialii germani lui Cristian Diaconescu (atunci, ministru de externe), de faţă fiind la o recepţie la care problema datoriilor Germaniei faţă de noi a fost trasă sub preş...Când aceste probleme vor fi abordate de oamenii politici cu zâmbetul pe buze, diplomatic, dar vor fi abordate, atunci vom putea vorbi despre o dreaptă sau o mişcare naţională. Până atunci, vom vorbi despre o Românie nedreaptă şi anaţională. De ce a apărut, totuşi, această nouă temă, brusc, şi care e contextul ei, care sunt semnificaţiile şi ce urmări poate avea? Tema dreptei a apărut, la nivel of

Răspunde

Dàré am szpusz - 04-01-2013

@ ,doar partizanismul pedelist te face sa spui asa ceva ,in realitate econopmia unei tari este un macro sistem diun care fac parte diferite subsisteme ,daca a incercat sa reduca deficitul bugetar pe tronsonul unui subsistem ,modul cum au facut-o au condus la inversarea vectoriala (vector rezultant ) in alte subsisteme ,cel al economiei propiuzise ,in subsistemul C/O ,efectul politicilor aberante luate de Boc au fost recesiunea ,dar asta o intaleg doar cei ce au terminat o facultate de profil ,pentru restul sunt neantalese .sa nu ne jucam cu indicatorii ,altfel riscam sa scriem prostioare precum cele spuse de tine .Analizand comparativ 2008 cu 2009 ,2010 ,2011 ,2012 ( iti atrag atentia ca in 2009 Isarescu spunea ca datorita gradului redus de integrare globalizata si a instrumentelor bancare ,datorita oferte ce depasea cerea imobiliara ,este putin probabil ca o criza financiara sa loveasca Romania ),obsevam ca macroindicatorii arata o brusca prabusire (cu toata incercarea de a stabiliza bugetul ),o ineficienta colosala a indicatorului "capital ' ,cea ce indica ,prin modele matematice,gresitele politici publice luate de guvernarile pedeliste .toti specialistii in economie au acordat nota 2,7 acestor guvernari ,economistul sef FMI critica politicile boc . ,

Răspunde

Io din popor - 03-31-2013

Aurel Vacarescu: articolul este slab pentru ca nu reia ideile de mare valoare ale presedintelui, anume ca tara nu are nevoie de autostrazi ( ca modernizarea cailor ferate fu terminata in 2004), ca trebuie dezvoltat mineritul si create locuri de munca la Rosia Montana si ca rapid trebuie sa trecem pe asigurari private medicale!

Răspunde

Aurel Vacarescu - 03-31-2013

Felicitari d-na Pora,pentru una din cele mai pertinente analize! Modelul european ,proiectul euroatlantic apropierea de SUA pentru Romania ,au gasit in T.B.si adeptii sai sprijinitorii fermi.Toata zbaterea aceasta ,toata incercarea de constructie proeuropeana risca ,sa se piarda datorita manipularii antieuropene periculoase a populatiei facute de catre USL.Urmarile incep sa se vada. Cuvantul cel mai important din articol este "disperare".Disperare se cheama incercarile de-a propune niste personalitati reformiste,lideri ca MRU ,tradat pana la urma de catre unii membrii PDL.Destui altii nu l-au dorit,iar acum cu Udrea(nu are importanta persoana,M.M. nu ar fi reusit) lucrurile s-au mai clarificat:jumatate din PDL sunt proeuropeni,(dar nu neaparat reformisti),iar Blaga in intentiile de apropiere de PNL trebuie sa tina seama de cealalta jumatate.Este o mare gresala strategica, sa nu ai in tara un partid popular.Aceasta a castigat T.B.supunandu-se inca odata batjocurii propagandei adverse.Nu avea nevoie el personal.Nu este vorba de orgoliu aici!

Răspunde

gigi - 03-29-2013

antologica. ,, e greu sa accepti ca tot ce ai cons­truit, toata bruma de schimbare pe care ai obţinut-o cu pretul propriei imagini, pentru care ti-ai riscat mandatul de cateva ori, se pot duce de rapa din cauza unor nemernici sau impotenti"!

Răspunde

gigi - 03-29-2013

antologica: ,, Dreapt­a românească pare urmărită de un blestem,,!

Răspunde

dreptu - 03-29-2013

@dan : guvernarea pedelista a fost de departe mult mai responsabila si mai putin risipitore decat guvernarea-Tariceanu. Dovada e ca au reusit sa macrostabilizez econimia si finantele. Lui Tariceanu ii datoram situatia periculoasa din anii 2009 si 2010. A risipit banii cu ghiotura, a crescut enorm sistemul bugetar, a cheltuit banii proveniti din privatizarea BCR pe pomenile electorale din toamna lui 2008 si a sfarsit anul cu un deficit imens de 5,4% din PIB- toate astea in an de crestere economica de 7%. Infioarator cat de socialista, rispitoare si iresponsabila a fost guvernarea Tariceanu-PSD. Numai ca nota de plata a cazut in sarcina guvernului urmator.

Răspunde

Horatiu - 03-29-2013

Ce am spus eu mai sus e adevarat si nu ma rusinez: ii voi spune si luiPitz, explicandu-i contextul si reprosurile formulate de tine. "Beneficiile" pe care mi le reprosezi mie, nu i le reprosezi si lui dintr-un motiv pe cat de simplu pe cat de absurd: Pitz a votat "corect". Cam asta-i cheia ______ Si, oricum, ceea ce am zis eu mai sus, nu e comparabil cu un five a clock tea la d-na Ovedenie.. ________Pe de alta parte, ce mai zice Calin?: te-a reabilitat pentru ca i-ai returnat pungutza cu doi bani, sau pentru ca v-a unit destinele, pe viata,.. BaseXu ?

Răspunde

Horatiu - 03-29-2013

Si? ce mai zice Calin?: te-a iertat pentru ca i-ai returnat pungutza cu doi bani, sau pentru ca v-a unit destinele.. BaseXu ?

Răspunde

Horatiu - 03-29-2013

Nu conteaza, ce am spus eu acolo e adevarat. Daca nu ai fi fost un fire parsiva, te-ai fi simtit dator sa raspunzi. Asdadar intrebarea ramane :lui Pitz de ce nu-i reprosezi.. "goana dupa aur"? Doar pentru ca s-a inhaitat cu tine pe 29 iulie anul trecut? _____Vezi ca la mine nu tine cu tactica evaziva: si tacerea e un raspuns.

Răspunde

avasario - 03-29-2013

Asta vara Diaconescu a aratat caracter. Ca și Macovei. Nicusor Dan, nu. Dealtfel, Nicusor Dan a declarat ca ramane la parerea ca Basescu trebuia demis. Iar asta vara a jucat la 7 capete. S-a dus cu toate oengeurile la Piata Universitatii, in acel simulacru de manifestare, in care l-a acuzat pe Basescu ca a incalcat Constitutia, ca toti au incalcat-o si toti sant la fel. In schimb, Cristi Diaconescu a avut unele dintre cele mai clare, rationale si intemeiate pozitionari si discursuri antisuspendare. A avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume intr-o vreme cand tot mai multi se fereau sa mai defineasca ceea ce facea USL ca lovitura de stat. Inainte de orice, Cristi Diaconescu a dovedit caracter

Răspunde

Dinu - 03-29-2013

Maria, e posibil sa fie Cristian Diaconescu un nou MRU sau Geoana? E posibil. Niciun ministru de externe roman, cu exceptia lui Nastase, nu a dovedit ca are vreo apetenta pentru politica. Insa fostii peceristi, utecisti, pesedisti sau fesenisti care fac pe lupii moalisti cu Cristian Diaconescu merita sa lise bata obrazul. Asta e varianta soft. Oricum, trebuie sa facem o deosebire intre doctrina de dreapta si miscarile politice anti-Rusia (anti-Iliescu). In Romania nu a existat, nu exista si nici nu se va naste prea curand un partid de dreapta. Avem doar factiuni ale stangii care se poziționeaza fata de Rusia si Occident, fata de Iliescu si Basescu.

Răspunde

Hai, mai Dane.. - 03-29-2013

In occident, avem o economie capitalista mixta, parazitata masiv de catre un stat care e tot mai intruziv. E greu sa mai ai repere liberale in lumea etatista de azi. Economia, atat cat mai e libera si privata, e mai aproape de liberalism, iar statul, pe masura ce e tot mai intruziv, redistributiv si paternalist e tot masi aproape de socialism. El cheltuieste peste masura, el produce deficitele bugetare. Asta e regula socialismului soft in devenire. Daca insa compari echipele politice care alterneaza in fiecare tara, cu etatismului global de azi, vei cedea ca aproape fara exceptie, guvernarile mai de dreapta (atat cat mai poti identifica dreapta azi) sunt mai responsabile, mai putin rispitoare si au rolul pompierului chemat sa stinga focul ce mocneste dupa euforia bugetara a guvernarilor socialiste ce l-au precedat. E aproape o regula.

Răspunde

dan - 03-29-2013

Acelasi dezastru ar fii fost si daca castiga Udrea ,singura diferenta ar fii fost doar ca scadea mai repede in sondaje ,ca o parte a partidului ar fii plecat .Ce ar fii Udrea fara Basescu ? Nimic !Poate ca unii uita acea poveste din campania din 2009 pentru presedentie ,cand Udrea in fata catorva pedelisti le dadea lectii de dans tematic ( morisca cu mainile ,urmata de ducerea lor la obraz ,iar morisca ,ducerea la celalat obraz ) este o emblema a mediocritatii ei .Ce m-a uimit a fost privirea /ochii acestor cursanti ,o privire goala ,hipnotica ,pareau jucarii nu oameni ,prostiti .Acea masa amorfa ,.fara identitate ,fara coloana vertebrala spune multe despre fascinatia pentru Basescu vectorial spre Udrea ,dar nu tine o vesnicie ,o parte reusesc sa se trezeasca ,asa s-a ajuns ca actuala situatie de disolutie a unui conglomerat de interese fara doctrina .

Răspunde

gufanu - 03-29-2013

Florian, nu stiu de unde ai mai scos-o, chestia cu Blaga in Ardeal. 99.99 %, organizatile din Ardeal o doreau pe Monica Macovei. Pacat ca aceste organizati au reprezentat doar 5 % din participantii la congres, adica 209 candidati. Asa ca taiele mai scurte ca macane.

Răspunde

maria - 03-28-2013

Ramane totusi o intrebare : C.Diaconescu este de dreapta sau de stanga ?A plecat din PSD tocmai ca i se parea ca partidul s-a indepartat de stanga ,situandu-se spre centru ,asa ca a participat la aparitia altui partid de stanga autentica adica mai la stanga de PSD .Aceasta intrebare cu dreapta -stanga este viabila a fii pusa tuturor care pana in 2008 erau de stanga ,s-au au condus partid de stanga .Cred ca aici dispare doctrina ,este golita de sens ,ramane doar o vorba , pentru naivi sau profitori .Atat !

Răspunde

florian - 03-28-2013

Dezastrul in PDL continua cu sprijinul dvs, d-na PORA, nemijlocit. Daca iesea Udrea, atunci nu era dezastru. Ar fi bine sa va uitati la Blaga nu numai cu ochelarii presedintelui! In Ardeal, Blaga e bine vazut.

Răspunde

dan - 03-28-2013

Daca criteriul este 'mai putin cheltuitor ' ca ar fii de dreapta ,atunci PDL si guvernarile pedelista au fost de stanga ,la ele au crescut cheltuielile raportat la 2008 ,an de an .vad ca nu stii deficitul bugetar al USA-lui si nici politica lui Obama ,sigur i-ai numi si pe ei de stanga .

Răspunde

Dan B___ - 03-28-2013

Amice, tocmai l-am sunat si i-am spus ce am avut de spus.Si l-am invitat sa citeasca deseara postarile tale.Birfele tale dauneaza deja prea mult si sunt toxice.

Răspunde

Puritanism USList.. - 03-28-2013

Ma bucur enorm de infiintarea Miscarii Populare. Discutia despre Cristian Diaconescu e simpla: are multe de dovedit. Poate o va face, poate nu. Cat despre trecut, si Reagan a intrat ca democrat in politica, si unii dintre cei mai de seama anticomunisti au fost comunisti in tineretze, si Basescu a inceput ca om de stanga si acum este, fara umbra de indoiala, politicianul care a facut cel mai mult pentru dreapta in ultimii 23 de ani. Pana una alta, sa vedem ce va face Cristian Diaconescu. Precizez toate astea pentru ca vad ca deja il cauta in coarne puristii-USL. La fel cum au procedat cu MRU, prin vaca.. de Kobe. Pentru puristii-USL de conjunctura, proximitatea cu Base "contamineaza" avant la lettre. Bine ca nu i-au contaminat pe alesii lor proximitatile lui nea Nelu Kaghebici, Felix, SO Vantu sau Bombonel.. ___*(DamB)

Răspunde

Horatiu - 03-28-2013

Saracu` de tine, mai bine ma porti prin Bratei sau prin copilarie decat sa raspunzi la obiect. Asa-i cand nu mai ai argumente in traista. Asadar, sa lasam printzipurile tactice, cu barfa din public: intrebarea ramane: lui Pitz de ce nu-i reprosezi.. "goana dupa aur"? Doar pentru ca s-a inhaitat cu tine pe 29 iulie anul trecut? Aaa, aud?

Răspunde

Dan B__ - 03-28-2013

Omule, aici nu ne apucam sa-i birfim public pe altii doar ca sa te simti tu mai bine.Lasa cromozomii de Bratei cind apari pe web, nu esti pe banca de la ulitza.

Răspunde

Sean - 03-28-2013

Mircea, explicati va rog cum e cu "opzitia" dintre cele doua capete ale Executivului? E bine, domnule Mircea?

Răspunde

Hai, mai Dane.. - 03-28-2013

Nu compara statele, ci guvernarile care alterneaza in cadrul lor. Cele mai de dreapta sunt in mod clar mai putin cheltuitoare. Toate lumea s-a inscris dupa al doilea razboi mondial pe calea etatismului tot mai accentuat si a risipei bugetare, asa ca nu mai repere solide prin comparatia intre state. Etatismul e o tot socialism. Daca vrei liberalism adevarat, compara SUA de azi cu cea de dinainte de Roosevelt. La fel, cu alte tari.

Răspunde

observator - 03-28-2013

Cel care semneaza mai sus cu nick-ul Liana Gheorghiof e un sarlatan uselist. Tacticile securistice consacrate ale FSN-ului: minciuna, manipularea si mistificarea. Adevarata Liana Gh.(se scrie cu doi de"f") il apreciaza pe Basescu si nu se fereste sa o afirme. Scrie mai ales pe forumurile EVZ unde tocmai acum cateva zile si-a reafirmat simpatia presedinte si a incurajat initiativa Miscarii Populare.

Răspunde

dan - 03-27-2013

Faci confuzie intre austeritate ,cheltuieli (dealtfel in cei trei ani cheltuielile au crescu ),sau structura cheltuielilor si politicile de dreapta .Austeritatea a condus ,daca ne raportam la politicile publice luate de Boc ,la o crestere a cheltuielilor de achizitii fara a produce efectul cresterii productiei in sectoarele ce tin de achizitii guvernamentale (asta inseamna ca a crescut spaga ),la o scadere drastica a chltuielilor de investitii ( de peste 48% fata de 2008 ),putinele investitii facute au fost arbitrar alese pe criterii clienteristice si nu de rentabilitate si multiplicare a efectului lor in economie prin creare de noi locuri de munca .Deci desi au crescut chetiuielile in aceste doua domenii ,in contrapartida cu scaderea cheltuielilor cu salarii ,pensii nu au produs nici un efect pozitiv in economie ,aceasta a continuat sa se contracte ,pe fondul inelasticitatii raportului C-O (lucru semnalat si de Isarescu ). Inelascitatea cererii (datorat taierilor salariale ) a devenit " o piatra de moara " ,in conditiile in care exporturile care beneficiasera in 2010 de un trend pozitiv al tarilor europene (fara vreo influenta pozitiva a politicilor boc ),in 2011 pe un fond de data asta negativ a evolutiei din tarile UE ,nu si-au mai putut aduce un aport la cresterea economica ,iar industria interna inregistra scaderi ale productiei datorate acelorasi taieri salariale .Economia unei tari este un macrosistem compus din o multitudine de subsisteme ce se conditioneaza reciproc ,desi au realizat un echilibru bugetar ,au adus prin aceste politici distorsiuni in celelalte subsisteme ,chiar dezechilibre destul de grave (nici franta ,Italia etc nu au crescut economic pe deficite mici),O politica de dreapta creste cheltuielile in perioade de criza ,mai ales investitionale ,premiza a iesirii din criza (nu mii de investitii mici clienteristice ,ci cateva de importanta majora ).

Răspunde

LIANA GHIORGHIOF - 03-27-2013

Devenit cam singurul politician român acreditat conjunctural deUE în relaţia cu România, el însuşi ar trebui să fie mai prudent cu întinderea unei corzi care sigur se va rupe periculos.Acest joc de-a europenii şi antieuropenii poate fi util pe calculator, dar nu în realitate. Cât de european poate fi un om ca Traian Băsescu pentru români, mi-e greu să spun, în condiţiile în care o mare parte a societăţii româneşti a fost supusă unei criminale manipulări.Nu trebuie uitat faptul că Traian Băsescu provine din rândurile fostei nomenclaturi direct anexate fostei Securităţi. Regimul comunist a fost condamnat de istorie si de societate, nu de Traian Băsescu şi grupul interesat.Niciun disident nu s-a afiliat modului de gestionare oficială a subiectului sub patronajul său. Aşa cum N. Ceauşescu a devenit un partener. incontestabil, în tot Estul, al Occidentului, la fel s-a întâmplat cu Traian Băsescu.O şarlatanie politică bine orchestrată care, logic, nu va duce nicăieri. Prin intermediul ei, viaţa politică internă şi politica externă au fost serios zdruncinate. Insinuările iresponsabile făcute de la nivelul funcţiei pe care o deţine au arătat un om pregătit de sistemul comunist pentru situaţii limită, de urgenţă. Aşa au fost mulţi dintre cei care au preluat puterea după 1989, cu ramificaţii semnificative în media, cultură, servicii. Dovada clară că Securitatea nu avea cum să fie un far călăuzitor o vedem în dezastrul economic şi social, în degradarea comportamentului public instituţional. Principala vină a lui Traian Băsescu este aceea de a fi pus la punct un sistem de adulare şi acţiune ideologică direct legat la resursele financiare bugetare. Model ceauşist tipic, prin care statul totalitar a distrus orice iniţiativă democratică de la un anume punct încolo, ţinând mediul intelectual într-un zbucium mutilant. Aşa s-a format o clasă intelectuală de nivelul baronilor din economia subterană, care au găsit omul providenţial în Traian Băsescu, şi acesta, în această categorie, agitatorii potriviţi vremurilor. Instalarea mesagerilor adevărului cu aripile prin bugetul public i-a transformat în genii de neegalat.

Răspunde

Mihai - 03-27-2013

Pe ideea asta, a deficitului bugetar, cel mai risipitor stat este USA ... da, da, Statele Unite ale Americii. Tine tot de "observatii istorice", iar atunci cand MUSAI vrem sa demonstram ceva memoria selectiva & judecatul in contextul convenabil este o metoda sigura. Sau cumva USA are un regim socialist (ie USL) ?

Răspunde

Hai, mai Dane.. - 03-27-2013

Prostie mai mare ca asta cu "masurile de austeritate sunt de stanga" n-am auzit. E intocmai invers. Cheltuielile statului sunt aproape intotdeauna crescute de catre guvernarile de stanga. Caci intotdeauna socialistii au fost "generosi" pe banul altora, pe banul public. Risipa e tipica socialismului. Tine deja de observatii istorice.

Răspunde

Negoita Gheorghe - 03-27-2013

Asa este intru totul D-na Andreea Popa! Multumesc. Liderul opozitiei reale, tara si diaspora este si ramane Monica Macovei! Necontestat. Nenegociabi. Asta este realitatea! Multumesc.

Răspunde

dan - 03-27-2013

Masurile de austeritate au adus recesiunea si o incetinire (sa nu zic o incapacitate 0 de a reveni pe crestere economica . Chiar expertii FMI au conchis in raportul lor ca austeritatea in Romania a avut efec recesiunea ,aceasi parere o are si economistul sef al FMI-lui ,orice student de anul I la o facultate economica invata ca in criza nu se iau masuri de austeritate .Ti-as recomanda sa citesti Macroeconomia de Marius Bacescu ,care arata diferite modele de politici publice luate in diferite etape economice matematic .

Răspunde

dan - 03-27-2013

Masurile de austeritate sunt de stanga .Nici un liberal n-ar fii atentat la firava clasa mijlocie .

Răspunde

Horatiu - 03-27-2013

Si mai stim si ca pe Diaconescu l-a "contaminat" deja proximitatea lui Basescu. Am identificat arhetipul tau mintal: Base.. F(x), in functie de Base, de apropierea sau departarea de el ne deducem.. votul. Orice vot viitor e o functie de Base.. _____ Ca Diaconescu vine de la stanga, ma deranjeaza mai putin, e la ani lumina fatza de Crin, care, nu-i asa? in USL vine de la.. dreapta.

Răspunde

Blaga-aripa PNL: . - 03-27-2013

rectific: cu capetenia crinolatrilor din PNL

Răspunde

Hai, mai Dane.. - 03-27-2013

Dar noul cod al muncii ce e?: de stanga cumva? dar masurile de austeritate care salvat in extremis economia si platile publice?

Răspunde

Horatiu - 03-27-2013

Hai, astept raspunsul cui Pitz! Iarasi "mucles"?

Răspunde

Horatiu - 03-27-2013

Bine, Derond, Danutzulee.. Totusi, cum raspunzi la faza cu Pitz? Vezi, ca si tacerea-i un raspuns,,

Răspunde

dan - 03-27-2013

Observ doar o mare dezamagire la Pora ,nu pentru ca ar disparea dreapta (,PDL-ul si Basescu nu au fost niciodata de dreapta doar in imaginatia limitativa a catorva personaje frustate ) .ci pentru ca acet curent basist nedoctrinal cu vadite elente de stanga (chiar extrema stanga ) inbinate /sudate grosier cu elemente de dreata ,nu va supravietui .Daca s-ar fii facut o analiza a electoratului pedelist s-ar fii constatat ca el este in mare parte de stanga ,cei dezamagiti de PDL, ,educati care in 2008 l-au votat ,astazi s-au delimitat de el ,era si normal ,o manipulare dureaza mult atunci cand omul are ceva studii .a cauta o "dreapta ' care sa fie definita de personaje indoielnice nu este tot una cu o dreata definita de principii liberale .

Răspunde

Gica Soveja - 03-27-2013

Masa Verde?Sunt toti cei ce au primit functiile la lovitura de stat,prin suprimarea CCR,in mai putin de doua zile,iar cei ce au plecat,au facut foarte bine.Si eu am plecat de 15 ani si cred ca ajut mai bine Romania asa.In sanatate sunt sunt destule persoane,numai ca sistemul este putred.

Răspunde

- 03-27-2013

amice .... nu pune = intre cei ce au vrut sa zboare MasaVerde cu cei care au votat USL in decembrie. Iar cu "bugetarii cei multi" afla unde sunt raspanditi si apoi cujata pe ce se toaca banul public. PS vreo 40 000 de bugetari din sanatate au plecat din sistem spre alte tari - DE TOT

Răspunde

Gica Soveja - 03-27-2013

In primul rand,de unde ai scos 7,5 milioane de romani?Ca nu au fost nici 4,s-a dovedit la alegerile generale.In al doilea rand,care sunt jignirile aduse categoriilor socio-profesionale?Bugetarii,care sunt in jur de 120mii,foarte multi pentru o tara ca Romania.Dar ce spui de cei care lucreaza in privat?Pentru ca ei sunt majoritatea intr-o tara si care produc plusvaloare,ei au fost jigniti? La ei cine se gandeste!!!!!?

Răspunde

grasu c - 03-27-2013

Fara o lege a Lustratiei care nu a fost facuta imediat dupa revolutie-lovitura de stat,nici in urmatorii ani nu vom scapa de naparcile rosii,care sunt infiltrate in toate"partidele"Cum "rasare'o persoana care doreste sa faca ceva pentru aceasta natie,este sugrumata din fasa!! Sistemul comunist,ne-a imprastiat,a ucis in noi CINSTE,ONOARE,DEMNITATE!

Răspunde

Derond - 03-27-2013

Hello,aici e r22 nu curtea casei tale in care te joci cu baieteii.Exhibitionismul vietii tale personale si frustrarilor de o viata nu intereseaza cititorii.

Răspunde

petru roman , psiholog , Isra - 03-27-2013

Remarc o asemanare intre editorialul d-lui Cornea si cel al Dnei Pora .Deci , amindoi considera ca D-l Basescu trebuie sa o" lase moarta" si sa plece la pescuit eventual capitan al unui pescadron ! La 62 de ani !! D-l Cornea spune ca la " umbra ' lui Basescu nu s-au putut naste lideri de dreapta ! Hai sa fim seriosi . Ungureanu nu va fi niciodata decit un foarte bun prim ministru . Neamtu e un tip ambiguu , cu certe calitati intelectuale dar care in veci nu va putea ' electriza ' oamenii . La fe toti ceilalti oameni redutabili si valorosi : Macovei , Voinescu , Preda ,Diaconescu , Lazaroiu si altii. Si sa nu -l uitam pe d-l Boc, acest extraordinar om .Basescu i-a oprit pe toti , cand au fost in fata unui microfon si a unui public numeros sa "tina" un discurs electrizant ??Daca e sa vorbim de capacitatea de a capta un public D-na Udrea e mult mai aproape .Nu ca o vad acum ca o " locomotiva " , nu e inca vremea ei , va trebui inca multi ani sa " scape" de imaginea actuala , dar, daca nu se vor descoperi " schelete " in dulapul ei va fi peste un timp o politiciana redutabila . Nu o aruncati peste bord atit de repede . Esecurile ei la Bucuresti vor putea fi un bun prilej sa invete din ele . Si nu il aruncati peste bord nici pe Basescu . Aduceti-mi altul mai bun si chiar atunci va trebui sa-i fim vesnic recunoscatori pentru ceea ce a facut .

Răspunde

costica - 03-27-2013

Era atat de previzibli ca va veni momentul cand PDL va plati si urmeaza sa plateasca si Traian Basescu. Incercarea lui de a reveni in politica dupa 2014 va fi un esec amar, majoritatea romanilor care vor vota NU mai vrea PDL si nici Basescu - vezi cele aproape 7,5 milioane de romani care au spus DA la Referendum in 2012 ! Asta ce va spune, cum vor vota acesti romani in viitor, ca prea multi romani la vot nu se inghesuie incat sa-i contracareze pe astia 7,5 milioane ?! Credeti ca vor iesi la vot peste 15 milioane(a-propos, care este populatia Romaniei ?!!) incat sa ia voturi Traian Basescu si sa depaseasca cele 7,5 milioane? Nici o sansa, Traian Basescu este terminat la fel ca PDLul lui, acum platesc aroganta si sfidarea si jignirile pe care Basescu in 2010 si 2011 le adresa tuturor categoriilor socio-profesionale din Romania, romanii nu au uitat si nu vor uita asta. Pentru asta a platit PDL, urmeaza sa plateasca Traian Basescu. In rest, pentru majoritatea romanilor, ce mi-e cu PDL, ce mi-e cu USL, tot un drac, ei guverneaza pentru ei, NU pentru romani.

Răspunde

mircea - 03-27-2013

Desigur ca dl. Basescu e disperat, nic noi nu suntem altfel din nefericire. Cu actiunile sale de ieri si azi dovedeste inca odata ca e singura opozitie eficienta la cei 70% ai USL. Culmea, Ponta pare sa devina mai de ajutor decat atitia membrii PDL ce pareau oameni inteligenti, dar acum din motive de neinteles il sprijina pe Blaga (care Blaga trebuie inlocuit pt ineficienta in opozitie). Avem insa nevoie de parlamentarii PDL pt o opozitie institutionalizata, PDL trebuie inca reformat urgent si dezastrul ii va impinge pe membrii sai la asta, poate chiar in 2 saptamani la urmatoarea conventie pt alegerea BPN. (asta daca nu se pozitioneaza in afara realitatii ca dl.Blaga si mai recent dl. Videanu, care vrea sa schimbe ceva in PDL peste vreun an, dupa europarlamentare). NU aliantei DA, PNL este inacceptabil astazi, putem dovedi mai multa inspiratie politica. Bun articol din nou dna Pora.

Răspunde

Crash - 03-27-2013

Ei, nu dramatiza chiar asa. Nu Udrea a furat, ci Adrian Nastase, Muresan, Remes si SO.Vantu. Dovada?: cei pe care-i ignori tu sunt la bulau.

Răspunde

Blaga-aripa PNL: .. - 03-26-2013

Din putzul gandirii lui Vasile Blaga: "Obiectivul unui rezultat bun e al lui toti, nu numai al lui Blaga". Nea Vasile, acest Hagi al oratoriei.. Presimt ca va face casa buna cu capetenia crinolatrilor din PDL.

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

DanB, imi aduce aminte de "Me, Myself & Irene".

Răspunde

Nea - 03-26-2013

Blaga, aripa PNL: "Daca va fi suspendat, nu-l vom apara pe Basescu. Sa se descurce singur, ca el a zis ca PDL e o piatra de moara pentru el". Mdea... I-a zis-o matrozului Nea Vasile... Asa-i trebuie, sa vada si el ce inseamna sa lupti singur pentru statul de drept :))))))))))

Răspunde

Odoacru - 03-26-2013

Dupa alegerile din PDL, ICR-ul lui Marga va promova o noua carte: "PDL, aripa stanga". Autor, nepotul magadaului din fruntea ICR.

Răspunde

Dan B__ - 03-26-2013

Multumesc pt explicatiile docte doamna Orloff.Au fost extrem de instructive.Acum am inteles perfect ca de fapt Diaconescu a trecut prin 3 partide pina sa se regaseasca in Miscarea Populara ieri.Oare va fi si un al 5-lea?Pariem ca D.A.?@Horatiu;ma bucur cind inteleg ca argumentele iti lipsesc.E felul tau de a capitula.

Răspunde

trandafirul galben - 03-26-2013

Cine a spus ca Blaga este groparul pdl-ului.bine a spus. pdl-ul a murit nedrept, sufocat de propriai voma fesenista urat mirositoare.Nu-l credeam in stare pe buldog sa fuga cu urnele,cum nu-l credeam pe Toader sa latre pe la toate televiziunile ca alegerile au fost curate.In fine,Blaga nu a inteles nici pana acum ca cele 20 si ceva procente ale partidului, nu au fost niciodata ale partidului,ci au fost ale lui Traian Basescu. Eu am votat intotdeauna PDL-ul sau aliantele lui datorita Capitanului.Si ca mine sunt milioane de votanti.Asa ca la urmatoarele alegeri ,pentru mine PDL nu va exista pe buletinul de vot.

Răspunde

Liana Orloff - 03-26-2013

@ DanB:: ~ Daca nu stiati, Cristian Diaconescu este un social-democrat provenit din partidul lui Sergiu Cunescu. Este din familia politica dar si biologica a lui Constantin Titel Petrescu. Nu vi s-a parut niciodata ca pentru PSD-ul Zgonea-Vanghelie-Mitrea et comp.. Diaconescu era atipic? Este un tip cult, citit, educat.Era floarea de la butoniera PSD-ului.

Răspunde

Zev - 03-26-2013

Cum e viata romanilor alaturi de USL? Mai taxata si mai somera. Pana acum avem 20 de majorari sau noi taxe si impozite. Numarul somerilor inregistrati (conform BFM) a crescut cu aproape 40.000 persoane in luna ianuarie 2013, comparativ cu aceeasi luna a anului 2012. Guvernul USL se confrunta deja cu o primavara a protestelor. Cresterea taxelor, a preturilor si a somajului determina nemutumiri sociale accentuate si demonstreaza esecul guvernului in crearea de noi locuri de munca. Unde este milionul de noi locuri de munca promise in campania electorala? Romanii nemultumiti de nepasarea guvernului au inceput primavara protestelor. Angajaţii de la Mechel Campia Turzii au intrat in a treia saptamana de proteste. Angajatii de la Mechel Targovişte au inceput si ei protestele. La fel au procedat cei din Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist, dar si angajatii de la Dacia Mioveni impotriva taxei pe timbru. Care e reactia guvernului? Jubileaza pe marginea pedelionului. Nici nu-i duce capul la mai mult. Pe langa toate astea, ceea ce se intampla in PDL mi se pare derizoriu.

Răspunde

Popescu Ioan - 03-26-2013

Nu am facut parte din niciun partid politic, fundatie sau ceva asemanator. Sunt de profesie inginer, si spectator al penibilului politic dezvoltat cu nerusinare de Ponta si Antonescu in prelungirea comunismului promovat de Iliescu si Nastase. Sunt siderat de lipsa de educatie democratica a acestui popor, manipulat de fostii si actualii activisti cu firimituri de "mici si bere" in pragul alegerilor. De fapt aceasta prostitutie m-a tinut departe de orice partid politic si in general de politica. De data aceasta imi dau seama ca se joaca chiar viitorul tarii mele, se va incerca o vinzare pana la nivel teritorial (tradare nationala) si ma simt obligat sa nu mai stau deoparte. Doresc sa aflu cum pot depune o adeziune la Miscarea Populara.

Răspunde

Andreea - 03-26-2013

Industria romaneasca in picaj. Agricultura supra-taxata. Singura industrie aflata in crestere e industria minciunilor guvernamentale. Si lui Blaga si acolitilor sai le arde de bezele si alunecari inspre pnl. De parca le-ar fi luat D-zeu mintile.

Răspunde

Cristian - 03-26-2013

Nu sunt de acord cu cei care 1. canta prohodul PDL, asemanandu-l cu PNȚCD; 2. vorbesc despre ce va face PDL in 2016, uitand ca pana atunci avem de trecut proba de foc a revizuirii constitutionale, a alegerilor pentru PE si mai ales a prezidentialelor; 3. visează sa faca din PDL satelitul PNL, in numele unei drepte populiste 4. uita ca misiunea pe care a incredintat-o electoratul PDL e de a face opozitie, nu de a lasa USL sa zburde in voie.

Răspunde

gyorgy tozser - 03-26-2013

"Indelungata analiza"...la care face referire d-na Pora inseamna eternizarea amanarilor...Aceeasi "analiza indelungata" l-a tinut pe Ceasescu timp de 25 de ani in pozitie. Fata de rabufnirea din Ungaria(1956) pana la hemoragia din Romania ('89) s-au tot analizat chestioare...Traian Basescu a constientizat ca asa nu mai merge.Daca Vasile Blaga vrea sa "lupte" cu USL-ul pana-n 2016,nu s-a gandit o clipa la cetatenii care asteptau ceva mai mult,mor de foame etc."Indelungata analiza" e atributul autopsistului,nu al chirurgului. Rationamentul seamana cu golul marcat,din senin,de Dobrin-la care comentatorii se lamenteaza ca faza n-a fost suficient de elaborata.

Răspunde

Lia din Constanta - 03-26-2013

Fundatia lui Diaconescu reprezinta un prim pas. Ea de altfel nu s-a nascut peste noapte ci cu un an in urma. Base e un politician cu fler si nu s-a inselat decat atunci cand, respectand protocolul, l-a numit premier pe Tariceanu. Observand ca partidul lui "de suflet" o ia pe drumul pierzaniei, ca nu se reformeaza, ca intr-un cuvant, nu face ce trebuie, si-a pregatit de acum un an baza unei formatii politice.Semnalul drumului pe care vrea s-o ia pdl-ul a fost dat la Conventie. Basescu nu se va intoarce in politica in fruntea unei carpituri de partid, cu oameni uzati moral. Nu cred ca a mai fost un conducator politic ca el, care sa scoata in fata tinerii. Pentru asta l-am admirat intotdeauna. Al tinerilor va fi partidul alternativa la ingramadeala usl de azi care, atunci cand se va rupe, se va rupe in toate partile. Mai conteaza ca Diaconescu nu s-a regasit in psd si apoi nici in unpr?

Răspunde

Ovedenie Rodica - 03-26-2013

Vezi? te preocupi prea mult de Basescu. Acuma ne implori sa te tratam cu semiotica..

Răspunde

oprea - 03-26-2013

PDL-ul nu s-a sinucis, au ajuns exact acolo unde au vrut. S-au gatit frumos doar, doar ii baga in seama PNL-ul

Răspunde

Liviu - 03-26-2013

Acu` ar fi misto ca Base sa plateasca o slujba de prohod pentru PDL la Patriarhie.

Răspunde

canadiana - 03-26-2013

Ascultandu-l pe Tapalaga et comp. la B1 m-am intrebat si eu cat anume din rezultatul conventiei PDL fusese deja anticipat de Basescu. Tin sa cred ca a prevazut finalul, dat fiind rapiditatea cu care a reactionat.

Răspunde

gufanu - 03-26-2013

Stimata doamna Pora. Respectul fata de articolele domniei voastre ma determina sa comentez si de aceasta data. Faptul ca sunteti un jurnalist corect, cu obiectivitate, fapt demonstrat de numarum mare de comentatori ale articoleleor, cred ca nu va deranjaza parerea altora, chiar daca este pe placul domniei voastre sau nu. Parerea mea este ca aveti o tinta asupra doamnei Elena Udrea. In majoritatea articolelor le comentati in asa fel, incat apare inevitabila favorism a lui Traian Basescu fata de Udrea. Am incercat in unele comentarii ale mele sa va atrag atentia ca nu am aceiasi parere, era un sentiment al meu pe care nu puteam sa-l demonstrez;" presedintele nu are nimic cu Udrea." Dar iata ca imi vine in ajutor maestru Ion Cristoiu, care mentioneaza ca nu Presedintele o susdtine pe Udrea, ci din ciontra Udrea e sustinatoarea presedintelui. Cu scuzele de rigoare daca deranjez, va cer parerea; " Nu credeti ca articolul maestrului Ion Cristoiu,este foarte OBIECTIV.

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

@ DanB: Daca "toleranta" lui Crin iti e necunoscuta, reinscrie-te din nou in PDL. Si mai incearca sa fii de alta si parere decat El Lider Maximo. Uite, incearca de exemplu sa-i sugerezei ca poate suspendarea presedintelui in functie nu avea temei. Daca vrei sa-ti sara fulgii, fa-o.. (si-apoi fa-te posta sa-i transmiti si lui mrjack experientza..)

Răspunde

Io din popor - 03-26-2013

domnul presedinte nu trebuie sa se lase! trebuie sa continue lupta pentru dezvoltarea mineritului si de crearea de locuri de munca la Rosia Montana, pentru a realiza solidaritatea cu capitalul occidental, culturala, nationala si minerala a intregului popor!

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Stii prea bine ca Pitz si Lotzi umbla pe la tribunal ca sa beneficieze de cei 10.000 de euro despagubire pentru perioada de detentie. Nu stiu ce lege prevede asta. Nici nu ma intereseaza. Desi m-am dus in ianuarie 2011 pentru Pitz ca martor la tribunal (m-au solicitat ei), eu am refuzat categoric sa fac cererea respectiva (cu toate insistentele lui Calin, care a descoperit prevederea aia legala in nu stiu ce ziar). Am zis ca ajunge, ca nu putem specula la nesfarsit chestia cu raspandirea manifestelor. Pentru Pitz de ce nu ti-ai mai retzinut putzintica splina? Aud? Chestie de retentzie, sau de incontinentza? Doar numai pentru ca el a votat .."corect"??? Aaaaa, aud???

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Da, te-ai enervat: postare, conform umorilor, prolixa!__ 1*Nu le-am cerut eu scutirile si nici nu depind de deloc ele. Ti-am mai spus, dar memoria ta e selectiva, dupa cum e si curvia sufleteasca: atunci cand Mugur Isarescu a anulat scutirea de impozit pe salariu in ianuarie 2000 (singurul beneficiu consistent de care beneficiau fostii detinuti politici), RETZINE!, tot pe el l-am votat la prezidentialele din toamna aceluiasi an!!! Nu pe Stolojan, desi inca mai eram pe atunci membru PNL. E asta frustare impotriva lui Isarescu sau dependentza de farimiturile lor? Eu cred ca nu!__ 2* Nici nu m-ai vazut in strada alaturi de revolutionari si de oamenii lui Dogaru ca sa strig pentru pomenile sociale. In schimb,tu ai fost alaturi de ei, cot la cot, numai ca pentru a-ti latra, in haita, fixatia antibasista. Te-ai si asociat cu cineva... Uite, promit ca daca corevolutionarii tai, participanti la "revolutia garoafelor" de asta iarna, il vor seduce pe Ponta sa deschida baerile pungii, te voi propune eu insumi beneficiar de frunte. Criteriul exclusiv de selectie, ca si la botezul fiecarui nou "liberal", e disidentza activa, in strada, si participarea la suspendarea .. diKtaturii. Tu le implinesti pe amandoua.

Răspunde

Dan B__ - 03-26-2013

Stiti ce nu inteleg eu de ieri nici sa ma tai cu trenul;Cristian Diaconescu spunea nu demult ca intra in UNPR ca sa reconstruiasca stinga.Acum vrea sa construiasca dreapta.Sunt total depasit, poate ma ajuta un specialist in semiotica basescina.Va rog, ajutati-ma!

Răspunde

mrjack - 03-26-2013

@ Dan B__ : Explicatie nesatisfacatoare. Nu contine cuvintele cheie: felix, Rusia, antene, realitati. Inca n-ati inteles cum functioneaza mintile simple... in baza ideilor fixe. Cat mai fixe, ca sa nu se poata pierde in meditatie.

Răspunde

Dan B__ - 03-26-2013

Asa este.Toleranta lui Basescu e binecunoscuta spre deosebire de intoleranta lui Crin.Acuma ca stau sa cuget cred ca iesirea in decor de la perdea atit de evidenta ca numa tu n-ai vazut-o e din cauza copilotului Ponta.Deci am explicat totul prin Ponta si Antonescu, simplu!Ce usor e sa clamapanesti din spatele tastaturii si sa te crezi un luptator, asa-i ficior?Imedita ceri alte scutiri de taxe si bilete ca ai luptat contra USL pe internet.

Răspunde

Yebi - 03-26-2013

@Mihai> Victor Ponta: "este natural ca dreapta sa se refaca prin absorbtia PDL-ului dlui Blaga in PNL, asa incat pana in 2016 sa avem un pol de dreapta puternic. Poate in ALDE; poate in PPE." Aci e shpilul. USL gandeste ca Rusia. Ceea ce le lipsea era "dimensiunea externa" > Eee, e buna si stampila lui Nea Vasile la ceva. Cum care Nea Vasile? Nea Vasile care alerga asta vara sa-l sustina pe Base si sa apere statul de drept precum a declarat inclusiv azi.

Răspunde

MVasile - 03-26-2013

Nu va niciun dezastru. Este pentru prima data cand un numar de oameni seriosi au mers, in bloc compact pe calea dreapta. Felicitari si la mai multi. Poate ar trebui sa punem si noi umarul ...

Răspunde

Semtex - 03-26-2013

De acord! Basescu, prin Udrea si Macovei, a obtinut un scor nesperat de bun. Nu e putin lucru sa iei 50% dintre delegatii selectionati de Blaga. Sustinerea pedelistilor pentru Blaga e un mit promovat si propagat de jurnalistii pretuiti, asemeni mitului "Blaga – bun organizator". Si scorul lui Macovei este neasteptat de bun, in conditiile campaniei anti-Macovei pe care liderii partidului o duc de cand a intrat aceasta in partid, in conditiile incompatibilitatii dintre valorile lui Macovei si valorile organizatiei PDL si avand in vedere ca delegatii au dost stabiliti de echipa lui Blaga pe criteriul suportului pentru Blaga. Si scorul ar fi fost mult mai bun, dar sant convins ca au fost destui delegati care au votat util, cu candidatul cu cele mai mari sanse sa-l bata pe Blaga. Cu toate astea,PDL e un partid terminat, fara nicio perspectiva. Tot ceea ce poate spera echipa Blaga e sa fie absorbita de PNL. O absorbtie inseamna functii si protecție penala pentru cel mult 20 de oameni. **Bine ca despartit apele! De acum inainte Dreapta poate fi reconstruita fara reziduul mintal PNL si fara rebuturile PDL

Răspunde

avasario - 03-26-2013

Spleen, asta nu e de mirare. E fix treaba acestei partii din popor in privinta a cui doreste sa se inchine. Cum poporul nu e unitar, eu tot astept ca cealalta parte din popor, aia mai buna, sa fie federata, adica fix acea parte care respecta democratia, libertatea, dreptatea. Chestia e ca nu tot poporul e prost, ticalos si slugarnic si ca politic e mai profitabil sa cauti pe cei care-ti seamana decat sa incerci sa-i transformi pe cei care nu-ti seamana. Greseala PDL, daca greseala a fost, a constat in abandonarea propriului popor pentru a cere iubirea celuilalt, acela care se inchina la Voiculescu & comp. Ca dovada, uitat-te numai cum au inimat subit unii din cauza derivei pdl si fac cu ocazia asta pe obiectivii model-CTP

Răspunde

Amelia - 03-26-2013

A reusit experimentul de spalare pe creier care era evident inca din 2009. Si pe aici a mai fost combatut de catre cativa, dar uite ca..

Răspunde

El Cabron - 03-26-2013

De acord! Subscriu! Mi se pare evident adevarul spuselor d-voastra

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Raspuns: _1* am tzinut in primul rand cu Macovei, si nu oricum, ci foarte vocal _ 2* La limita, si stramband din nas, cu Udrea - datorita prelungirii confuziei si incertitudinii pe care ar presupus-o eventuala ei reusita _3*Contra lui Blaga-PNL cat duce trenul! _________________Pe de alta parte, las` ca acelasi imparicopitat va lovi si USL pe viitor. Deja, realitatea economica ii fura nutretzul de sub bot. Lucram cot la cot cu minciunile lui Ponta-USL. Putzintica rabdare, neica!

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Danutz, baiete, nu te mai chinui sa negi evidentzele! Base a dominat prin autoritate, ceea ce e cu totul si cu totul altceva, in timp ce Crin al tau, prin intoleranta, antibasism dogmatic demn de un psihopat si excluderi fara recurs_______Vezi? te-am menajat, nu ti-am mai pomenit de.. disponibilitatile sale puciste si intolerante. In urma acestor "vocatii" crinolatre, se resimte insasi Romania.. (numai tu nu te mai simti odata..)

Răspunde

Spleen - 03-26-2013

Din 2009 pana in mai 2012, toata natia, de la Hurezeanu, Gadea, Stelian Tanase, Razvan Dumitrescu la intelectuali, artisti, cocalari, hipsteri finuti, baieti de cartier, babe, ecologisti, ingineri, mari doamne ale cantului romanesc si nemuritori poeti, vamaiotzi si rosimontani, regizori sau monstri sacri ai ecranului, liceeni si dansatoare la bara, functionari la posta, biciclisti cu palarioara si profesoare nefu..te, era dezabuzata cioranian. Toti erau scarbiti de Romania, totul era desertaciune, asa-i romanul, ca la noi la nimenea, poporul era prost si nu mai era nicio speranta, tuturor le era rusine ca sant romani, voiau sa plece din tara si deplangeau mizeria nationala. Eram o natie bananiera izolata de Europa cea civilizata si rafinata, sincrona cu Geoana, Crin si Tariceanu. Astazi aceiasi sant patrioti iar plaiul si fetele cu parul balai si auriul granelor si noi santem romani aici pe veci stapani treceti batalioane romane carpatii, si sant scarbiti de Basescu si Inalta Poarta de la Bruxelles, gandeste, vorbeste si distreaza-te romaneste, Stefan cel Mare si Zalmoxis, Eminescu sa ne judece. Nu vorbim aici de 5 oameni. Nici de 500 sau 5000. Vorbim de milioane de oameni care s-au schimbat peste noapte, ca intorsi cu cheia. Pocneste Voiculescu din deste, pac, se dezabuzeaza poporul. Pocneste Dan Voiculescu din deshte iara, si natia devine iarasi mandra, trufasa si degraba iubitoare de autodeterminare si uratoare de unguri. Ca vedetele intelectuale, televizive, artistice, jurnalistice si politice se dezabuzeaza cioranian sau isterizeaza national la ordin, pe bani, stiam. Dar milioanele de hipsteri, cocalari, functionari si profesoare?

Răspunde

Amelia - 03-26-2013

La inceput mi s-a parut foarte rusinos ca MM sa obtina numai 4,5 %. Acum ma gandesc ca, de fapt, nu-i chiar asa rau, tinand cont ca: - delegatii au fost selectati cu foarte mare "grija"; - s-a votat si util (era clar ca EU avea mai multe sanse decat MM); - ne place sau nu ne place, EU este considerata "unealta" lui Basescu, ceea ce inseamna ca, totusi, basistii au reprezentat aproape 50% chiar si dintre delegatii "bine selectati". Prin urmare, Base sa faca bine sa se-ntalneasca astazi cu reformistii, sa hotarasca formarea unui un nou partid (sa stabileasca o "road map" etc.), iar maine sa iasa sa anunte public, sa-si suflece manecile si sa se apuce de treaba.

Răspunde

El Cabron - 03-26-2013

Daniel Morar la prezidentialele din 2014! Poporului ii place sangele. Si ar fi sange indreptatit, meritat, cu legea in mana. Noua Dreapta care se va reconstrui cu reformistii, FC-PNTcd, Noua Republica si cine-o mai fi meritand din cei necompromisi in PDL, merita sa ia serios varianta asta in calcul.

Răspunde

El Cabron - 03-26-2013

Poate sa-l propuna si pe Morar .....atunci sa vezi plinsete ....sau pe MM.

Răspunde

andrei_p - 03-26-2013

Astept noua formatiune, care sper sa fie centrata macar initial pe Monica Macovei si grupul reformist, iar nu pe pupila presedintelui. Apoi, strategia Udrea (se pare si Basescu) de a iesi din partid strigand frauda nu mi se pare folositoare nimanui. Daca tot e sa inceapa o reconstructie, mi-as dori sa nu pornim prin a-i pune fusta lui Blaga.

Răspunde

Annia - 03-26-2013

Eu chiar ma simt bine. In definitiv, conventia asta rusinoasa a fost un fel de hartie de turnesol: gata, s-au separat apele, mastile au fost date jos!Altfel, pnl si riscul fesenizarii ne mananca! Punct si de la capat! Cat a meritat PDL a meritat, cand nu mai merita, gata! sa vedem optiunile reconstructiei pe partea de dreapta

Răspunde

titus - 03-26-2013

foarte bun articol ,ca deobicei,doama Pora. Eram adeptul lui Basescu si anume din dec 2004 cind a anuntat ca va lupta contra sistemului ticalosit. A lupta mai mult ca oricare altul dar nu destul Era momentul sä dovedeasca ca nu este un politician mincinos(ca toti ceialalti. A scapat acest moment cind a recomandato o Udrea,odata blonda dela cotroceni,totdeuna blonda . Desigur ca Udreaare calitati dar n udestul ca sai modifice renumele..... "3 martie este ziua decind nu ma mai intereseaza basescu si astept ca sfintul duh,singura speranta a romanilor sa gasesca pe cineva Bravo inca odata Andreea Pora si revista 22.

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Pe puncte: _ 1* Mega Tradarea liberala e reala. Ea tzine deja de istoria contemporana si te-a ratacit _ cand ai votat Crin, l-ai votat implicit si pe Felix. Ceea ce ti-a borsit pe nas ulterior. Nu poti s-o mai dai cotita. Tinicheaua iti atarna de coada. Apropos de barbatie, mai trebuie doar sa ai curajul s-o recunosti. La fel, atunci cand te-ai decis sa ramai in remorca PNL, n-ai banuit deloc ca vei deveni subit si fan infocat al flimuletului trucat de Dinu Patriciu la Ploiesti si nici ca gruparea ta pucista va fi proscrisa prin carantina europeana. D-zeu nu bate cu parul _ 2** despre ceea ce s-a dovedit a fi pana la urma USL-ul tau, nu mai vorbesti cu mine, ci cu Comisia de la Venetia. Mi-am luat avocat de lux!__ 3*** prostiile lui Basescu exista, sunt reale -dovada ca nu mi-e idol, precum tie Dinu Patriciu -, insa exista si deciziile sale bune, care trag mai tare in balantza, insa, Marite Lup Moralist, asta este peste puterea ta de intelegere. Tu ai fost "formatat" la Realitatea TV (ceea ce ti-a mancat si ultima doza de bun simt). ____ Concluzie: totusi, nu crezi ca, neavand pedigree-ul tau prouselis, eu as fi mai in masura sa critic PDL decat tine?

Răspunde

Razvan Andrei Antonescu Rogoz - 03-26-2013

Atata timp cat Traian Basescu reprezinta crestin-democratia, apararea statului de drept, pastrarea distantei fata de Rusia putiniana si atata timp cat nu avem politician mai bun decat el, nu vad nicio problema in a pastra dihotomia basist-antibasist. Daca reformistii sunt capabili sa castige alegeri fara Traian Basescu, foarte bine, sa o faca; dar plauzibil e mai degraba sa o faca impreuna cu Traian Basescu.

Răspunde

Dan - 03-26-2013

Horatzica, iar esti caraghios .12 ANI DE DEMOCRATIE in PDL au fost anii in care nimic n-a miscat fara voia lui Baselu.Putintica rusinica sa vorbesti de candidaturi unice la altii.Zau asa baiatule!

Răspunde

Mihai - 03-26-2013

Daca despartirea aia de ape draga Horatiu o reprezinta muultele voturi luate de Monica Macovei, mai ramane doar o singura curiozitate: esti cu aripa Blaga sau cu aripa Udrea ? Oricum PDL a luat un vot de blam la 2 (doua) alegeri, o copita data zdravan de tatucul, si se bucura (ca si USL) de cca 10..12 milioane de lectori pe care ii doare ... sa nu zic vorba aia de maidan. Mai e ceva de comentat ?

Răspunde

corina - 03-26-2013

Crin e dispus sa colaboreze cu PDL. Blaga a indeplinit ordinul: afara cu Basescu din PDL, acum e rasplatit.

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Dar candidatura unica a lui Crin Antonescu la ultimele alegeri in PNL? Acolo nu ti s-a mai auzit guritza. Mucles! __De ce? De prea multa barbatie cumva?

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Cum sa uit Comisia de la Venetia? o uiti tu de obicei. Ai tot interesul. Altfel n-ai mai putea face pe Lupul Moralist pe aici..

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Ceea ce nu inteleg Lupii Moralisti precum DanB e ca PDL s-a scindat in principal datorita riscului alunecarii partidului inspre PNL. Adica inspre USL si fortele antireformiste, antidemocratice si antioccidentale. Altfel spus, PNL a devenit printr-o metamorfoza politica neverosimila criteriul etalon al raului care merita evitat cu orice pret. Cei care au votat cu USL, cu Crin, cu Geoana, au participat la telerevolutia lui Felix din iarna trecuta, au votat suspendarea presedintelui legitim, sau au facut propaganda USL in ultimii ani, nu au dreptul moral sa critice "in abstracto" PDL - caci pun intre paranteze exact criteriul pe care se despart acum apele in PDL.

Răspunde

El Cabron - 03-26-2013

ma uitam la Sulfina Barbu cind i-au cerut ziaristii sa comenteze declaratia lui Base, era dezorientata, eu cred ca multi dintre sustinatori lui Bleaga nici macar nu au crezut in posibilitatea ca Base le va da papuci. Si bine a facut!

Răspunde

SimonaV - 03-26-2013

Basescu si reformistii trebuie sa se miste repede, sa nu piarda timpul cu dezbateri, simpozioane etc, sa recupereze oamenii valorosi din PDL si din afara si sa porneasca un nou proiect politic. Are trebui s-o recupereze pe Mona Musca. Si-a ispasit penitenta, spre deosebire de nenumaratii nesimtiti din partide care si-au pastrat functiile si, mai mult, au si candidat din nou. Oricum, este mult mai valoroasa decat tot tribul penelist. Pentru prezidentiale trebuie sa vina cu o oferta de nerefuzat. Eu as merge pe mana Lidiei Stanciu, de la ICCJ. Am vazut-o la sedintele CSM (e cu doua clase peste toti) si i-am vazut si CV-ul (e beton).

Răspunde

Negoita Gheorghe - 03-26-2013

La obiect, D-na Andreea Pora! Multumesc. Va urez o zi buna! Multumesc.

Răspunde

Dan B__ - 03-26-2013

Horatiu ai uitat de Comisia de la Venetia,se poate?Ceva cu MegaTradarea liberala, cu Ponta-plagiatorul si multe altele iar ai uitat.Barbatia s-ar fi vazut recunoscind evidenta.Nu poti transfera prostia idolului tau in circa mea oricit te-ai screme.Poate subconstientu' tau se descarca, cine stie...

Răspunde

Dicu - 03-26-2013

Corecte au fost si relatarile presei nearondate usl privind majoritatea delegatilor la Conventia PDL;cu exceptia catorva personalitati oneste, capabile, de bun simt si profesioniste,acelasi material ca si la Monstruoasa Coalitie; deosebirea e ca la utimii nu gasesti nici de leac o personalitate de calibrul reformistilor.Toti si toate sunt dupa croiala abjectilor lor lideri.

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

DanB, si eu sunt scarbit de refesenizarea PDL, dar macar eu am dreptul s-o exprim. Am votat in toti acesti ani cu partea reformista a baricadei; atata cat s-a dovedit ca atare. Nu poti veni sa faci pe mironositza aici, punand intre paranteze prostioarele tale decontate in folosul USL si indirect impotriva proiectului euroatlantic al Romaniei. Pana la urma, daca ai mai avea o doza de bun simt, ceea ce ne vom face pe viitor cu USL-ul tau ar trebui sa-ti ocupe tot timpul..______ De ce n-ai scos o vorba si despre lipsa contracandidatului la el Lider Maximo, la candidatura fara opozant a lui Crin Antonescu in PNL? Acolo stomacelul tau s-a dovedit tare, nu s-a mai intors pe dos..

Răspunde

Horatiu - 03-26-2013

Lasa, Jupane, nu supralicita! Nici Base si nici ceea ce s-a intamplat in PDL nu pot sterge cu buretele proastele tale optiuni pro-USL din ultimii ani. Mai bine te-ai arata scarbit de tine si de opacitatea ta incapatzanata.Nici tentativa de lovitura de stat si nici politica antidemocratica si antioccidentala nu pot fi trecute in palmaresul PDL si al lui Basescu. Or, peste asta nu se poate trece, asaaa sofistic, narcisic..

Răspunde

STAN PATITU - 03-26-2013

Bine inteles ca se va razgandi, cum altfel s-ar mai duce el la intrunirile "popularilor" europeni ?!? Ce motiv ar avea fara partid ?

Răspunde

STAN PATITU - 03-26-2013

Blaga nu a castigat cu trei zeci si ceva de voturi ci cu peste 300. Stai prost cu "artimetica" doamna ! Chiar daca castiga cu un singur vot tot castigator era. Cum ai comentat cand Basescu a cstigat cu "numai " 50 mii voturi scoase din palarie de diaspora? Care este logica?

Răspunde

mrjack - 03-26-2013

Madam Pora, asta e partidul 'solutie' al dumneavoastra, ala caruia 'ii pasa de justitie', care 'apara statul de drept', care 'merge pe directia vest', care 'macar are comisie de integritate' (desi isi facea oricum nevoile pe ceea ce decidea comisia cu pricina), partidul cu 'multi oameni cinstiti si corecti', partidul 'de dreapta' (a propos, inca n-am auzit o explicatie credibila legata de ce cauta partidul de dreapta in internationala socialista... gresisera usa?), practic partidul caruia i-ati facut campanie electorala, catre care ati indreptat idealismul tamp al unora... optiunea dumneavoastra personala a adunat 4% (PATRU LA SUTA) din voturile primilor ~5000 de decidenti ai partidului. N-ar strica sa va cereti scuze de la cititorii dumneavoastra mai creduli macar pentru o parte din ceea ce ati sustinut de-a lungul timpului. Asta era una. Doi: cum sta treaba cu liderul autoritar care aduce cu sine democratia? In fond, Kurt Lewin (adica fondatorul psihologiei sociale, pentru necunoscatori) spunea ca "este mai grea tranzitia de la un stil autoritar la unul democratic decat cea de la un stil democratic la unul autoritar". Adica punea autoritarismul si democratia in antiteza. Ma intreb, cine o avea dreptate? Basescu sau Lewin? My money goes on the psychologist...

Răspunde

mrjack - 03-26-2013

Hai sa speculam mai departe. O sa fie ceva de genul: "Ha ha ha ha, am glumit si eu ha ha ha ha, ca doar nu e prima data cand mint asa... ha ha ha ha".

Răspunde

Ioana - 03-26-2013

Ce dezastru?!!! E comedie neagra! Tipul asta ne e presedinte de peste opt ani si blonda lui a avut la picioare aproape tot bugetul Romaniei! (the BIG PORTFOLIO!)

Răspunde

Dan B___ - 03-26-2013

Nu cred ca ar mai fi de comentat ceva, mi-e lehamite sa mai vorbesc de Base&blonda lui.Pariez insa ca Traian isi va da curind o replica siesi, mai exact va replica postarii sale antologice de pe FB din seara zilei de 23.Ceea ce va fi o noua mostra de politician de anvergura de dreapta......Aveti putintica rabdare doar....

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22