Victoras, arata-i lui Felix ca esti barbat!

Probabil ca Victor Ponta s-a gindit la insasi doamna Corina Dumitrescu, rectorita uneia dintre renumitele fabrici de diplome la strinsa concurenta cu Spiru Haret, atunci cind a promis ca va face "cel mai cinstit guvern" din cite a avut Romania, unul care va aduce "un suflu nou". Si are perfecta dreptate!

Andreea Pora 02.05.2012

De același autor

Probabil ca Victor Ponta s-a gindit la insasi doamna Corina Dumitrescu, rectorita uneia dintre renumitele fabrici de diplome la strinsa concurenta cu Spiru Haret, atunci cind a promis ca va face "cel mai cinstit guvern" din cite a avut Romania, unul care va aduce "un suflu nou". Si are perfecta dreptate! De trei ori bravo pentru Victoras cel desemnat. Caci, nu exista nicio indoiala ca doamna cu pricina va aduce un suflu nou si curat in universitarul privat, care, nu-i asa, incepuse sa se cam sufoce de cind cu Funeriu si clasificarea. Corina Dumitrescu e, intr-adevar, "unica", aici Ponta chiar a nimerit-o. Este singurul ministru care se va judeca cu propriul minister, pentru ca Asociatia Universitatilor Particulare, unde Corina Dumitrescu este presedinta, a dat in judecata guvernul, adica ministerul Educatiei, pe chestie de clasificare a universitatilor. Lupta sfinta pentru repornirea tiparnitei, in scopul patriotic de a da tarii cit mai multi posesori de diplome este de inteles. Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", unde Corina Dumitrescu pastoreste si peste multi dintre politicienii care au nevoie, saracii, de un ban in plus peste nenorocita de leafa de parlamentar, a fost clasificata la categoria E. Mai jos de atita inca nu s-a inventat. Nasol. Acolo, la E, porti numele hulit de "Universitati centrate pe educatie" si nu ai voie decit sa organizezi studii de licenta. Adio, masterate si doctorate. Durere mare, deci. La lotul E intra insa grosul univesitatilor, 49 la numar, o lista lunga, lunga care se intinde prin toate cotloanele tarii. Cite universitati, atitea interese. O ancheta realizata de Romania curata, in 14 septembrie 2011, arata ca 75 de parlamentari, 45 de senatori si 30 deputati, predau in invatamintul superior, multi la faimoasele particulare. Nume grele pe acolo: Adrian Nastase, Victor Ponta, Mugurel Surupaceanu, Sulfina Barbu, Titus Corlatean, Eugen Nicolaescu, Alina Gorghiu, Dan Radu Rusanu, Cristian Diaconescu sau Dan Ilie Morega. Bonus, Petru Filip si Catalin Croitoru, initiatorii proiectului de lege prin care patrimoniul fabricilor ramine in miinile fondatorilor, predau chiar la Dimitrie Cantemir-ul condus de actualul ministru Dumitrescu. Vezi aici lista completa.
Nu pun intrebarea idioata ce va face Corina Dumitrescu din postura de ministru si sint convinsa ca nici Victor Ponta nu si-a pus-o din simplul motiv ca stie raspunsul: tot aia. Chestia e ca nu doar Ponta cunoaste rezultatul acestei numiri, ci si toti cei care au interese in zona. Ca dovada, Corina Dumitescu a reusit sa-i "rada" pe ceilalti doi contracandidati la postul de ministru, Ecaterina Andronescu si Andrei Marga. E tare! Singura intrebare timpita e cit va dura pina cind privatele vor deveni ce-au fost, ba chiar mai mult decit atit? O luna, doua, sase? Inca una la fel de timpita: ajunsa ministru al Educatiei are vreo sansa Corina Dumitrescu sa invete ca "innot" nu se scrie asa chiar si intr-un CV de rector la particulara, iar pe üniversitatea "Standford", unde zice a absolvit cursuri de Drept international, o cheama "Stanford"?


In sfirsit, vad ca unii se extaziaza in fata guvernului Ponta, numit "cel curajos". Le dau dreptate, asa e. Iti trebuie mult curaj sa-i pui pe Corina Dumirescu, Victor Alistar, cel incompatibil, Mircea Diaconu, cel urmarit penal, Ovidiu Silaghi, cel cercetat penal de DNA pentru trafic de influenta, sau pe "ala micu", omul lui Dan Voiculescu- Felix. Ce sa mai discutam despre curajul, nebun de-a dreptul, de a-l pune pe Titus Corlatean, fostul consilier al lui Adrian Nastase, sa aiba grija de independenta justitiei si de dosarele fostului sau sef. Cunoscut sustinator al "procurorilor lui Basescu", admirator al baronului Nicolescu si al contractelor cu statul pe care acesta le derula intr-o veselie pe vremea cind nu suferea cu inima si cu DNA, revoltat fata de arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu, care avea drept unic scop de a distruge "un anumit post de televiziune", Corlatean se poate apuca imediat sa "curete DNA de Daniel Morar". Epoca dosarelor la sertar poate incepe sub cele mai bune auspicii. Oricum, Corlatean nu va fi singur, Voiculescu-Felix tocmai a anuntat ca are si el de gind sa puna umarul pentru rezolvarea chestiunii "omului cind baga mina, sa-i tremure mina de frica". Lui Felix nu i-a tremurat si nici nu-i va tremura mina pentru ca de prejudiciul de milioane de euro de la privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare se va ocupa noul sau ministru, Dan Constantin. In fond, asa cum ministerul a refuzat o data sa fie parte in proces, nu-l costa nimic nici sa se retraga. Ar fi o metoda sigura pentru Constantin sa restiutie cele 295.000 euro imprumutate de la Voiculescu.


In afara de "cel mai cinstit", Ponta a dat asigurari ca guvernul va fi format numai si numai din "profesionisti" sadea. Asta ca sa nu repete catastrofa cabinetului Boc. La capitolul "profesionisti" intra cu siguranta Eduard Hellving, pe care il recomanda calitatea de om de casa al "prietenului Crin", si caruia i-a dat gaina cu oua de aur pe care le-a clocit pina acum Elena Udrea,  Rovana Plumb, mare specialista in Mediu, doamna care indemna Comisia Europeana sa penalizeze Romania. Si, ultimul pe lista, Andrei Marga, un veritabil diplomat de cariera, pus in coasta lui Basescu din considerente de empatie reciproca.


Proba curajului o va da insa Ponta in fata lui Felix, care i-a trasat sarcina suspendarii "dictatorului" in 60 de zile. In fond, de ce nu? Tandemul Felix- Crin vrea razbunare, vrea singe, dar mai ales vrea scaunul de la Cotroceni care le-ar putea zbura de sub nas daca trec parlamentarele. Aici n-ar fi nimic altceva de spus decit "Victoras, fii barbat" si reinfinteaza Comisia Felix.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22