De același autor
Toti parlamentarii nostri se proclama reformisti, toti vor aderarea la UE, nimeni nu doreste actionarea clauzei de salvgardare. In plus, toti sunt oameni cinstiti, care n-au furat, n-au inselat, n-au deturnat fonduri publice. Atunci, cum se face ca Senatul a refuzat sa voteze ordonanta Guvernului privind formularele de declaratii de avere pentru demnitari si a inecat-o in amendamente care o dilueaza? Cum se face ca deputatii din Comisia juridica a Camerei Deputatilor au votat-o chinuit, caznit, numai la injonctiunile ministrului Justitiei, d-na Macovei? Ei, se va spune, asa sunt politicienii - duplicitari! In schimb, oamenii obisnuiti sunt altfel, mai ales cei tineri care n-au apucat regimul comunist, care i-a deformat, corupt pe parintii lor etc. etc. Oare?
Al doilea exemplu: eram zilele trecute intr-o comisie de la Ministerul Educatiei, comisie ce trebuia sa evalueze cererile unor studenti si masteranzi pentru burse de studii in strainatate. Deschid dosarul unui masterand care aplica pentru o bursa de studii administrative si drept comunitar si citesc din prezentarea candidatului cateva fraze viguroase in care acesta vestejea administratia actuala recrutata pe criterii politice si se propunea pe sine la studii de viitor eurocrat in administratie, cu mentalitate noua, impartiala etc. etc. N-am treaba si ma uit si prin recomandari si ce vad? Alaturi de banalele si stereotipele recomandari de la profesori, inca un plic cu o recomandare calduroasa… de la partid! Anume, de la partidul al carui membru este tanarul - desigur partid aflat la putere in acest moment crucial al istoriei! Adica dansul cam voia recomandare pe criterii politice, daca altfel cam nu merge, ca de, ar fi cam "de-al nostru"! Daca nici intamplarea asta nu va convinge ca vorba "una spunem, alta facem" merita sa fie declarata solemn brand national, nu stiu ce sa mai spun si nici ce sa mai fac!
Iar daca v-am convins, grabiti-va sa o inregistrati, ca altminteri or sa ne-o fure ungurii, ca pe palinca, sau bulgarii, ca pe telemea!