De același autor
Conducerea executivului s-a radicalizat! Dl. Dragnea promite surprize „plăcute“ la nivelul partidului, dl. Ponta restructurează guvernul. Poporul a votat, poporului i se va da satisfacţie! Din afară, tot ce vedem ca „simpli cetăţeni“ e o morişcă de nume: unii care vin, alţii care pleacă.
E greu să-ţi faci o idee despre noii „experţi“, la fel de greu pe cît a fost să-ţi faci o idee despre cei vechi. În genere, guvernele Ponta (ca şi guvernele anterioare, de altfel) au oferit naţiunii cam două categorii de miniştri: unii foarte prezenţi la televizor - şi deci cunoscuţi de public - dar cu prestaţii executive cvasi-inexistente (exemplu tipic: Dan Şova), iar alţii, cu totul necunoscuţi, adăpostiţi discret în echipa guvenamentală, dar de numele cărora nu poţi lega nicio performanţă.
Frumos ar fi ca, atunci cînd pleacă, orice ministru „remaniat“ să ne prezinte şi un mic inventar al isprăvilor sale. Să ştim şi noi cu ce s-a ocupat, ce-a făcut în domeniul său de competenţă, ce „moştenire“ lasă. Despre unii, aflăm că pleacă, fără să fi aflat cînd şi de ce au venit. Admit că pot fi neinformat. Cu atît mai mult am nevoie să mi se spună, de pildă, ce urmă lasă în spaţiul societăţii civile şi al „dialogului social“ doamna Aurelia Cristea. Eu unul n-am auzit de dînsa şi mă tem ca n-are nimic de raportat. Nici de domnul Florin Jianu nu ştiu mare lucru. Mă duc pe Google şi descopăr că este „un tehnocrat român“. N-am auzit însă nimic despre roadele expertizei sale în domeniul IMM-urilor şi al turismului. Găsesc doar o mostră semnificativă din gîndirea sa tehnocratică, un citat, din care rezultă că românii au o „spiritualitate dezvoltată“ şi o „bunătate nativă“. (Vor fi existînd oare popoare înzestrate de Providenţă cu o răutate „nativă“?).
Pleacă şi domnişoara Petrescu, componenta de inocenţă a guvernului de pînă acum. Pentru mine, era o prezenţă mai curînd ataşantă: o şcolăriţă harnică şi ambiţioasă, azvîrlită de soartă într-un club de şmecheri. Desigur, absolvise Harvardul! O tipică superstiţie provincială, care atribuie cîte unui nume de şcoală faimoasă virtuţi magice. Avem, acum, o bună ocazie să vedem că nici Harvardul, nici Sorbona, nici Oxfordul nu sunt, în mod necesar, pepiniere de miniştri. Cum nici studiile de actorie nu sînt. Iată cazul dlui Stanoevici. Dl. Stanoevici este, pe de altă parte, singurul „evacuat“ despre care ştim, cît de cît, ceva. Dacă nu vreo faptă remarcabilă, măcar una candid iresponsabilă. Comportamentul D-sale în chestia votului din diaspora a atins înalte culmi de incompetenţă şi demagogie. Nu mă pot pronunţa în cazul dlui Răzvan Nicolescu. Pare să fie, totuşi, singurul care se pricepe cu adevărat la ceva. Demisia sa trebuie să fie rezultatul vreunei subtile gîndiri politice, ale cărei rezultate se vor vedea mai tîrziu…
În „noul“ guvern, se vorbeşte şi despre cîteva nume mai puţin profilate, pînă acum, la nivelul guvernării (Sorin Câmpeanu, Dumitru Miron, Ionuţ Vulpescu), dar şi despre marii „indispensabili“ Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Mircea Duşa, Rovana Plumb ş.a. ejusdem farinae. Spectaculoasă este participarea la această rentabilă „diviziune a muncii“ a PLR-ului, un partid care nu există încă legalmente, dar vrea ministere grele. Niciun guvern nu este posibil în România fără amestecul unor vacuităţi solemne (gen Tăriceanu), în jurul cărora se agită cîţiva împătimiţi ai căpătuielii…
Cam astea sunt „marile manevre“ ale noului sezon politic. Dl. Ponta şi dl. Dragnea n-au stat degeaba. Doar că s-au blocat niţeluş în prima parte a discursului celebru rostit de Farfuridi: „...să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica!“
Articol preluat: Adevarul.ro
Comentarii 17
revista22fil - 12-22-2014
In halul in care este azi tara, ultima speranta este tot un presedinte jucator, care sa continue ce a facut Traian Basescu, sa desavarseasca funconabilitatea justitiei. Ca sa nu fie acuzat de plagiat (folosirea etichetei 'jucator') noul presedinte isi poate spune 'implicat'. In special in conditiile actuale, cu o coruptie cvasi-generalizata, tarii noastre i se potriveste perfect dictonul 'Unde justitie nu e, nimic nu e!' (merge mai bine aici 'e', decat 'este'). Traian Basecu a facut justitia sa functioneze. Trebue sa ii recunoastem acest mare (enorm, vital) merit. Unii dintre noi, fac abstractie de acest merit exceptional - leacul tamaduitor pentru morala aflata in 'moarte clinica', acestia scotand in evidenta doar limbajul marinaresc, de taverna, al lui Traian Basescu, revoltati ca el are succes la popor. Da, la poporul de azi, cu gradul de cultura precar, dar obidit de masinaria infernala a borfasilor care distrug tara. Cei carora le pute limbajul lui Traian Basescu scapa din vedere un lucru "minor" : 'cum ar fi aratat justitia daca Adrian Nastase ar fi castigat alegerile din 2004, cu Rodica Stanoiu, mentinuta Ministrul Justitiei?' Daca , intr-o noapte, o persoana cu nas subtire se indrepta catre casa, pe o strada prost luminata, un borfas cutitar o agreseaza, incercand sa o jefuiasca, dar este salvata de un individ cu aspect de proasta calitate, care il injura birjareste pe talhar, ce face victima salvata? : 'ii multumeste salvatorului sau sare cu gura pe el fiindca ii put hainele? In discursul tinut in parlament, Iohannis a spus ce ne-a repetat necontenit Basescu, in acesti zece ani, dar Iohannis a folosit un ambalaj verbal specific lui. Discursul lui Iohannis nu parea a fi al lui. A fost prea lung, cu multe repetari si sublinieri, parea a fi fost compus de un student al facultatii de 'comunicare', caruia profesorul i-a dat tema : Compuneti un discurs din categoria 'Iohannis'. Profesorul ar fi putut sa ii dea un 5+, dar si-a ales sa il trimita 'in banca' si sa ii ceara sa faca un rezumat mult mai redus, care sa contina, nemteste, numai esentialul, in stilul curat Iohannis (acela de la cofruntatea TV, cu Ponta). Am admirat toti sloganul 'Tara lucrului bine facut'. Deocamdata, Iohannis ne-a prezentat un discurs mult prea ne-iohannisist, despre lucrul bine facut. Il asteptam cu infaptuirea sloganului cu care ne-a cucerit!
Răspunderevista22fil - 12-20-2014
Dupa 'basism', urmeaza 'iohannism'! Moda vine si revine!! Alinuca Gorghiu : Avem nevoie de "liniste, unitate si consens". Vorbe de aur, pe care le folosea si tovarasul Iliescu, atunci cand infiera "agitatia politica" facuta de partidele istorice. Si Felix il acuza pe Traian Basescu de tulburarea linistii societatii. Traian Basescu sustinea ca Felix si ceilalti borfasi au nevoie de o atmosfera de liniste ca sa poata fura nestingherit, cu "randament" maxim. Ceausescu dadea 'indicatii pretioase', in care arata cum trebue sa fie 'omul nou'. Un lucru este de remarcat : Alinuca isi da seama ca intra intr-un necunoscut imens pentru ea, ca nu stie ce nu stie despre ceea ce ar trebui sa stie ca sa fie eficienta, in folosul tarii (nu numai al ei!). Oricum, lui Werner Klaus Iohannis nu-i va fi usor da 'dialogheze' "constructiv" cu smecherii din PSD - imputiti in rele -, sa nu se implice in viata politica a PNL, sa lase greul partidului in seama unor uselisti convinsi (pietrificati!), lipsiti de obiectul muncii lor : 'Jos Basescu'. Ca sa aiba conditii generale favorabile conducerii tarii in stil 'Iohanist', sunt necesari ani buni, in care DNA sa faca ordine in tara in prealabil, sa ii trimita in puscarii macar pe cei mai mari dintre borfasi, sa ramana numai puzderia de borfasi mici si mijlocii care otravesc intreaga tara. Traian Basescu - hulitul Base - a fost acuzat ca a fost 'jucator', ca a fortat limitele constitutiei (nu a incalcat-o, ceea ce a fost decis de CCR!), in lupta cu borfasii, a fost acuzat violent si permanent, a fost hartuit de haitele conduse de puscariasul Felix (cam putin zece ani!) ca nu face dialoguri "constructive", pasnice cu borfasii. Felix conducea parlamentul (l-o mai conduce si acum, asa cum unii sefi de banda continua sa isi conduca banda chiar din puscarie?). Felix a compus si a citit in parlament decizia de suspendare a presedintelui tarii. El ne-a informat, la Antena3, fata-in-fata cu Gadea, ca Traian Basescu va fi demis in 60 de zile ; cei care au pus in practica 'programul Falix' au facut un efort remarcabil si onorabil de reducere a acestui predictii (sarcini!) cu o zi. Traian Basescu a fost acuzat de 'masinaria Felix' ca nu isi indeplineste obligatia prevazuta in constitutie, de a "media" intre feciorelnicele institutii ale statului, intre mult prea-cinstitele puteri ale statului, care isi indeplineau exemplar, moral, obligatiile specifice lor, dar se mai ciondaneau uneori copilareste intre ele. Werner Klaus Iohannis ne-a promis ca va fi liniste in tara, ca nu va mai forta limitele constitutiei, ii va repecta 'litera si spiritul' (un fel de spiritism miraculos?), ca va media linistit (din zona centrala a constitutiei!) intre cei ce vor sta la locul lor, ca scolarii in bancute si il vor astepta pe mediator sa-i impace, pe cel ce nu va fi 'jucator', ci doar 'implicat'. Stia ce stia Werner cand ne-a spus cinstit ca drumul va fi lung, ca va dura cel putin zece ani. Speram ca nu va face referire niciodata la 'mostenirea ticaloas
Răspundedinu noica - 12-19-2014
draga andrei, e grav, vad ca nu te mai citeste nimeni, lasa, hai, vino langa mine!sunt tot la paltinis!
Răspunderevista22fil - 12-19-2014
Oamenii te iubesc cand le dai, te urasc cand le iei! In 2008, criza mondiala era dupa coltul tarii noastre, ne pandea ca un cutremur imprevizibil, nu isi infipsese coltii in noi, economia duduia (nu simtea ca a intrat in 'anul mortii'), cum ne asigura dl. Tariceanu, banet era cu sacul, din vanzarea BCR, din miliardele de euro trimise de romanii din strainatate. PNL guverna linistit desi avea numai 17% in parlament, datorita sustinerii, mai prin fata, mai prin dos, de catre PSD. Moliceanu, astfel sustinut, a devenit si mai Tariceanu decat ni se aratase atunci cand, ca sa respecte ordinul puternicului Patriciu, i-a evacuat din guvern pe pedisti si pe stolojeni. Dantura impecabila, masiva, de model vestimentar, cu care ni se recomanda atunci cand Traian Basescu, dupa castigarea alegerilor din 2004, il prezenta, tinandu-l de mana ridicata : 'acesta este premierul tarii!', l-a muscat grav chiar pe marinarul care il lansase la apa, l-a injunghiat pe la spate, dupa modelul 'Brutus'. Sustinerea de catre PSD-ul doctrinar (cel care nu a intinat cele mai nobile aspiratii ale socialismului), a trebuit sa fie onorata : PNL a aplicat masuri de tip socialist. Printre altele, a majorat masiv si brusc salariile si pensiile. Toate masurile vizau cumpararea electoratului la alegerile din acel an, nu erau izvorate din vreo sincera compasiune pentru populatie. Traian Basescu l-a avertizat pe cel devenit Tariceanu ca majorarile salariilor si pensiilor nu vor putea fi finantate in continuare - dupa alegeri-, avand in vedere criza globala care se extindea veriginos, si asupra tarii noastre. Previziunea presedintelui s-a adeverit, n-au mai fost BCR-ri de vandut luna de luna, pe banda, intrarea de bani de la romanii din strainatate s-a redus masiv, din cauza crizei; ca urmare, n-au mai fost bani pentru plata salariilor si a pensiilor, tara a inceput sa fie destabilizata financiar. Desi era constient ca va pierde enorm din simpatia romanilor, Traian Basescu a luat, de unul singur, hotararea de reechilibrare a situatiei financiare a tarii, prin reducerea intempestiva a salariilor si a pensiilor, practic pana la nivelul din 1998 (cel dinaintea majorarii facute de PSD, via PNL). Astfel, tara a fost stabilizata financiar. Daca, Traian Basescu ar fi diminuat treptat salariile si pensiile cu trepte de cateva procente, populatia ar fi acceptat, popularitatea lui Traian Basescu nu ar fi scazut sensibil, dar tara nu ar fi fost stabilizata in timp util. Dar, pe buna dreptate, dupa ce se vede omul cu o majorare masiva, instantanee, surprinzatoare, a saraiului/pensiei si apoi i-o iei brusc inapoi,â€pagubitul†iti devine un dusman de neimpacat, pe vecie. Majoritatea populatiei, tarata in saracie lucie, de lacomia agresiva a politicienilor (instaurata si tolerata de Iliescu, din primele momente de dupa inscenarea din dec. ’89), vrea bani pentru mancare, pentru cresterea copiiilor, pentru plata intretinerii la bloc, etc., etc., nu vrea si nu este interesata de “stabilitateaâ
Răspunderevista22fil - 12-18-2014
Intram in necunoscut! Pasisti cu atentie! Rau cu rau dar mai rau fara rau! Asa vor spune romanii despre Traian Basescu in curand. : 'Rau cu Basescu dar mai rau fara Basescu! Basescu ramane pana in ultimul minut al celor zece ani fiindca asa a deprins pe mare, ca eminent capitan al unui vas gigant : el aducea intotdeauna vaporul la mal, aducea echipajul acasa, respecta protocolul misiunii sale punct cu punct., nu lasa nimic nefacut, in seama altuia (altora). Este ca norocul castigarii la loterie sa mai aiba parte tar de 'un animal politic' autentic, ca irepetabilul Traian Basescu. 'Ne-am pocait, Traiane, vino inapoi, promitem ca nu mai facem, vor clama chiar si cei care l-au hulit., care i-au pus bete in roate, pacaliti de borfasul Felix, de Antena3 si de cei care l-au urat fiindca a facut justitia sa lucreze, laudata de toti. Vor ajunge romanii ca atunci can vor spune 'DNA', sa alature si numele Traian Basescu. Se va infiripa 'nostalgia Basescu'. Nu e gluma! Romanul este sentimental, basculeaza usor intre ura si dragoste.
Răspunderevista22fil - 12-18-2014
Comunistii (precursorii pesedistilor de azi), cetatenii "buni" erau separati de cei "rai", pe baza unui principiu simplu si clar ca lumina zilei : 'Cine nu-i cu noi, e impotriva noastra'. Dupa '89, 'succesorii' comunistilor (fesenisti, pedeseristi, pesedisti, felixisti, etc) au respectat riguros aceasta regula devenita dogma. Astfel, in anii in care a fost Traian Basescu presedinte, 'succesorii' au inventat eticheta 'basisti', cu care ii infierau pe toti cei care nu erau sustinatorii lor, ai 'succesorilor. Acest 'exercitiu' li s-a intiparit adanc in minte 'succesorilor', astfel ca, acum le vine usor sa treaca la infierarea prin aplicarea etichetei 'iohanisti', cu inteles denigrator, batjocoritor. Eticheta aceasta este deja pregatita, urmand sa fie lansata, in premiera, simultan, de catre de Antena3 si RTV, de indata ce Klaus Iohannis le strica linistea borfasilor, fiind sustinut de adeptii lui - tinerii bombardieri din 16 Noembrie.
Răspunderevista22fil - 12-18-2014
Buscu, fidel liniei SOV! Prezent aseara la DigiTV, in emisiunea lui Prelipceanu, Marele jurnalist, anaslist, decident universal Buscu l-a facut praf si pulbere pe Traian Basescu. A tras o rafala : basescu este un smecher bun de gura, care nu a facut nimic semnificativ pentru Romania, tara a pierdut zece ani pe mana lui Basescu - oportunistul (zicea Buscu!) fara scupule care isi urmareste stric interesul personal, care a incurcat lucrurile in justitie, multumindu-se sa schimbe numele PNA in DNA, sa il numeasca pe Morar sef la DNA - un ineficient-, sustinea Buscu. Buscu ne mai invata ca Basescu a facut eroarea grava de a inrautati bunele relatii cu rusii, catre care Romania ar fi putut exporta bunuri industriale. Ne-a mai luminat, exegetul Buscu - fost colaborator apropiat al lui SOV-, ca Basescu a invrajbit populatia, a divizat-o pentru totdeauna, asa cum a divizat iremediabil si presa. Se impune ca Antena3 sa preia integral expozeul prezentat de Buscu la Digi24. Buscu nu a mentionat detalii semnificative privind opozitia de catifea care l-a mangaiat pe Basescu timp de zece ani, nici actul patriotic desavarsit de Felix atunci cand a anuntat programul de 60 de zile : "destituirea lui Traian Basescu' si nici momentul istoric cand Felix a citit, in parlament, hotararea acestei institutii de suspendare a lui Basescu, pentru incalcari grave, repetate ale constitutiei. Buscu nu a subliniat ca Felix, ca rasplata pentru lupta pe care a condus-o impotriva lui Basescu, se bucura acum de o odihna bine-meritata, in statiunea balneara Rahova. Buscu este un erou al patriei, a facut mult, mult bine in folosul tarii, nu ca ruinatorul de tara si de neam, incultul, lenesul, profitorul Basescu. Buscu facea parte din elita de 'constiinte cumparate', inpreuna cu Mircea Dinescu si cu Stelian Tanase, cu care se lauda SOV, pe care ii scotea regulat "la produs'.
Răspunderevista22fil - 12-16-2014
Solutii imorale : Traian Basescu a lansat, pe piata politica, sintagma : 'solutie imorala', referindu-se la alianta pe care o facuse cu Felix, ca sa isi asigure majoritatea in parlament, sa poata promova legi reformatoare. Alianta s-a destramat! Ulteriror, atunci cand UNPR - partidul puternicilor generali rezervisti -, condus de cameleonul Gabriel Oprea - fost presedinte al consiliului judetean Ilfov, om cu stare materiala respectabila -, Traian Basescu a luat apararea UNPR, a lui Gaby Oprea, atunci cand acest partid a sprijinit initiativa lui Felix, via PSD, de a-l indeparta de la guvernare pe Boc si apoi pe MRU, moment dezavuat puternic de o mare parte din populatie. Traian Basescu nu considera atunci ca fosta alianta cu Gaby ar fi fost o solutie imorala, chiar a laudat acest partid, in special pe Gaby pentru contributia la "progresul Romaniei" (cuvante din acronimul care reprezinta numele partidului lor. Poporul considera atunci ca pozitia lui Traian Basescu, in relatia cu Gaby, a fost o a doua solutie imorala infaptuita de presedinte. Ce sa creada oamenii? Boc comisese actul de mare curaj de a taia o parte din imensele pensii ale generalilor rezervisti , si a platit scump cutezanta sa : a fost debarcat imediat. Acum, Ponta, mai fricos, a refacut integral imensele pensii ale profitorilor care n-au vazut niciodata linia unui front de aparare a "tarisoarei noastre dragi".
Răspunderevista22fil - 12-16-2014
Manevra de azi: Purtatoarea de cuvant a citit un raport de mii de cuvinte, care parea ca nu se mai termina. In raport erau prezentate mai ales detalii nesimnificative (e drept, nu se mentiona si numarul pantofilor victimelor, pieptanatura si culoarea ojei de pe unghiile doamnelor. In raport se facea referire de nenumarate ori la numele lui Gabriel Oprea, de fiecare data subliniindu-se raspicat si vreo cateva functii pe care le are in conducerea tarii. Cei ce ascultau raportul si-au zis : 'asta e, sa ne lase in pace ca ne ameteste cu abureli, cu bla, bla-uri. Un "detaliu" maruntel lipsea din raport : dialogul dintre una dintre victime (barbat) si o persoana particulara martora le dezastru, dialog in care victima strga dupa alutor, spunea ca apa este rece si ca vor muri de frig daca nu sunt salvati repede, apel disperat la care cel de pe mal ii spunea : asteapta frate, fii tare ca veti fi salvati. Aceasta scena a fost difuzata de DigiTV acum vreo ora. Carieristul, oportunistul Arafat tocmai declarase, cu putin inainte, ca sunt zvonuri ca ar fi fost vazuti sau auziti cei aflati in pragul inecarii, ca asa apar exagerari noverosimile in astfel de cazuri. Ca sa scape de acuzatia de a nu organiza corespunzaror gestionarea acestor situatii, cei doi implicati pana la gat - Oprea si Arafat- s-au grabit sa destitue doi acari Paun, probabil de coniventa cu acestia. Populatia nu are nevoie de gargara unor rapoarte, de explicatii, are novoie de rezultate pozitive, neinsotite de vorbe, nmteste Pe coasta Atlaticului, in America, exista centre de salvare a naufragiatilor care functioneaza astfel : in clipele de dupa alertare, helicoptere, care sunt permanent in stand-by, ajung in cateva minute deasupra locului naufragiului, lanseaza franghii lungi de zeci de metri, pe care coboara salvatori, pana la cei aflati in apa, ii recupereaza imediat in legaturi speciale si ii duc in helicopter pentru primele igrijiri. In America, nu vaslesc "salvatorii" in barci de cauciuc, acolo lipsesc gargaragii.
RăspundeConstantin Chitu - 12-16-2014
Chiar competent de-ar fi fiecare in felul lui, si chiar guvernul in intregul lui, si tot n-ar putea face mai nimic de isprava. Societatea de azi, asa-zisa democrata, nascuta (emanata de fapt) din (in) durerea evenimentelor de acum 25 de ani, face din clasa politica, oricare-ar fi ea, un apendice in organism. Mai pune-o taxa si-un impozit pe veniturile (si asa saracacioase) ale romanului, cel deja obisnuit cu raul ca boul cu jugul. Cam asta e tot ce poate (si face) guvernul. E greu insa sa distribui saracia. De ce suntem saraci ? Asta e intrebarea ce-ar merita ceva mai multa atentie, mult mai mult interes din partea unui public care "mananca" democratie pe paine. Sistemul economic de azi - cel capitalist - ne ofera, din abundenta, democratie in loc paine si locuri de munca.
Răspunderevista22fil - 12-16-2014
In actualitatea fierbinte: Arafat ar trebui sa isi dea demisia din guvern, daca este cat de cat onorabil. De fapt, s-a dovedit, si cu aceasta ocazie, un oportunist, un carierist, nu un profesionist onest, care sa fi ramas 'la munca de jos', 'la lopata', pana se dezvolta SMURD la un nivel cu adevarat remarcabil, stabil, onorabil, pana sa se fi profesionalizat autentic un numar suficient de lucratori in aceasta meserie, dotati suficient, experimentati in interventiie ultra-rapide - in cazurile de extrema urgenta, similar conceptiei echipelor 'de comando'). S-a lasat instrumentat de cei care planuisera lovitura 'blitz' mizerabila din 2012, a fost impertinent fata de presedintele tarii care il adoptase, si-a permis accese de orgoliu exacerbat. Unii cetateni, bine manipulati propagandistic de Felix, via Antena3, au iesit in strada, sa "salveze" onoarea lui Arafat, sa strige orbeste ce le pusese Felix in gura : 'Jos Basescu', ignorand ceea ce facea Basescu in folosul tarii si supraestimand scandalos meritele unui om care facea o activitate profesionala incomparabil mai redusa ca amploare si importanta decat cea facuta de presedintele tarii lor. Teribila nenorocire din lacul Siutghiol trebue sa fie asumata de Arafat, acesta sa nu bage capul intre umeri, ca iresponsabilul Ponta - organizatorul nenorocirii politice prin care a anulat, prin vointa lui, discretionar, dreptul romanilor din diaspora de a vota. Cu siguranta, Arafat se va face ca ploua, ca nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i pute, fiindca stie ca merge la romani - pentru care orice minune tine numai trei zile, dupa care lumea uita si se distreaza cu un nou scandal de trei zile.
RăspundeBASCA - 12-16-2014
Se pare ca romanii au gasit antidotul la politruci si mangafale.Beleaua e ca antidotul asta trebuie revizuit mereu, ca se vede treaba,creste rezistenta la administrarea lui cam repede.Ce sfiosi,ce umili,cum fac ei curat in partid si in tara,cum iubesc ei justitia si DNA-ul cum dau cu baronii de pamant,te apuca mila,dar in spate se pregatesc de un nou razboi si un nou jaf.PSD-ul comunistoid va exista atata timp cat opozitia si noul presedinte vor permite abateri de la lege.Stiti cum zic astia,mereu in fata, dle Plesu:cine poate oase roade!
RăspundeH11 - 12-16-2014
Imi pare foarte rau, dar aici nu mi-e clar care sint competentele dlui Plesu care il indreptatesc sa judece rezultatele fostului ministru de finante. Eu, unul, recunosc ca nu ma pricep si de aceea ii rog pe eventualii specialisti sa explice cum se masoara performanta in acest domeniu. Care a fost situatia cind a preluat ministerul, care au fost asteptarile si care au fost rezultatele. Pentru ca altfel raminem la nivelul discutiilor de scara de bloc, de genul "A venit si aia din America sa ne invete pe noi, astia care ne pricepem la toate", "Teoria ca teoria, dar practica ne omoara" etc. N-am auzit ca cineva sa fi fost deranjat de prestatia fostului ministru al comunicatiilor sau al energiei, de pilda. Atitia nespecialisti si-au dat cu parerea anume asupra ei incit am impresia ca singura vina a Ioanei Petrescu a fost ca a absolvit la Harvard si ca odata ajunsa pe scaunul de ministru s-a lovit de un amestec de invidie fata de cei cu studii in strainatate, misoginism mascat si asteptari nerealiste. Ministerul de finante este, totusi, un minister tehnic, unde performanta este, cit de cit, masurabila in cifre. As vrea sa primesc un exemplu de ministru de finante postdecembrist care a fost considerat bun si sa mi se explice de ce a fost bun. Multumesc.
RăspundeDenis Rousos - 12-15-2014
Cum sa-l dea afara pe Nicolicea, latrau' de serviciu?
RăspundeingALEX - 12-15-2014
gata cu ponta, e atat de prost ca nu mai pricepe nimic, guvernul lui e un nou circ parlamentar, ponta - falitul rupt in cur!
RăspundeL.alex - 12-15-2014
Noul guvern al lui VVPonta,in ansamblu si pe framente,este o incropeala amorfa de plitruci,incoerenta si fara viziune.Mai jos nu se mai poate cobori:intram in plin ridicol pasaresc.
RăspundeI.V.Stalicinaia - 12-15-2014
Andrei, treci mai bine in opozitie, lasa scatoelitismul!
Răspunde