De același autor
Daca domnul Tariceanu ramane presedintele PNL, nu se va schimba mare lucru – asta este sloganul domniei sale – si, in principiu, neschimbarea liderului inseamna continuarea politicii anterioare. Aparitia d-lui Crin Antonescu ar insemna inevitabil o schimbare.
Crin Antonescu pare un politician mult mai aproape de normalitate. D-l Tariceanu este un politician standard al acestei epoci, un produs politic care a avut ceva succes, dar care s-a remarcat in mod esential pentru ca i-a rezistat lui Traian Basescu. Atat la nivel doctrinar, cat si la nivelul enuntului public, al discursului in general, d-l Antonescu acopera o paleta mult mai larga.
Am urmarit confruntarea televizata dintre cei doi si am constatat ca, in timp ce d-l Tariceanu era foarte crispat, d-l Antonescu era destul de lejer, desi avea momentele lui de gesturi oarecum necontrolate. Domnul Tariceanu a fost toata emisiunea extrem de tensionat, tafnos, artagos si uneori la marginea impolitetii, in timp ce Crin Antonescu a jucat o partitura mult mai relaxata, care a culminat cu acea replica din final: ar fi pentru prima oara cand in fruntea unui partid ar ajunge un om fara pile, fara multi bani, venit de jos. S-ar putea sa avem de a face cu nasterea unui lider politic capabil sa genereze adeziuni din paturi mai largi populare decat cele strict determinate ideologic. D-l Tariceanu nu are cum sa depaseasca scorul partidului. PNL, in dimensiunea sa actuala, nu poate genera un candidat capabil sa-l invinga pe Traian Basescu pentru ca baza electorala a lui Traian Basescu este semnificativ mai mare decat baza electorala a liberalilor.
A consemnat Razvan Braileanu