De același autor
Alegerile au trecut, tara rasufla usurata. In spatiul public se manifesta o stare de euforie care aminteste cumva de zilele de dupa 89. Si atunci, si acum a explodat furia populara impotriva unui regim/sistem abuziv. Sunt cativa actori cheie, nu-i vom uita prea usor. Eroul pozitiv al evenimentelor din 16 noiembrie 2014 este personajul colectiv incarnat de cetatenii romani din afara tarii, protestatarii de la Cluj, Timisoara si alte orase mari, cetatenii romani care s-au mobilizat pentru a sanctiona minciuna, impostura si aroganta partidului-stat. Ei vor marca in sens bun urmatorii ani, au schimbat ceva profund in societate si vor influenta de acum incolo modul de a face politica si de a guverna.
Dar nu-i vom uita prea curand nici pe cei care ne-au facut viata un iad, personajele negative ale povestii cu final fericit. Nu vom uita prea curand cum un partid a incercat sa rastoarne ierarhia valorilor intr-o societate, sa faca din furt si hotie politica de stat si sa distruga treptat mecanismele de echilibru democratic, sa controleze justitie, sa subordoneze presa, sa distruga opozitie etc. Ne vom aminti mereu de atmosfera sufocanta, de disperarea si lipsa de orizont care ne-au coplesit viata in ultimii ani.
Nu vom uita usor ca au incercat sa intoarca Romania inapoi in timp. Nu le vom uita curand numele celor care i-au impiedicat pe romani sa voteze. Vrem o ancheta pana la capat, care sa lamureasca cine raspunde pentru rusinea si umilinta incasata de romanii din afara tarii impiedicati deliberat sa voteze. Acesta nu este un simplu accident birocratic, ci incalcarea brutala a unui drept fundamental, dreptul la vot.
Titus Corlatean, Teodor Melescanu, Victor Ponta daca e cazul, trebuie sa explice in cadru legal de ce au refuzat infiintarea unor sectii noi de votarea desi acestea erau solicitate de ambasadori de luni de zile, desi autoritatile locale s-au oferit sa colaboreze. Nu vom uita nici numele lui Gabi Oprea, ministrul cu ochii inchisi la toate fraudele electorale strigatoare la cer din turul doi, fanfaronul de serviciu al tuturor guvernelor.
Nu vom uita televiziunile de stiri, in special Romania TV si Antena 3. Ne vom aminti cu dezgust fara incetare cat rau au facut unei tari intregi bulversand-o zilnic cu minciuni, maniuplari si campanii ordinare de linsaj. Vom cere cu incapatanare institutii puternice capabile sa le sanctioneze derapajele televiziunilor de partid, vom merge pana capat in justitie atunci cand vom fi direct atacati. Vom retine numele realizatorilor care au spalat ani la rand o tara intreaga pe creier si vom spune mereu cine sunt si ce au facut.
Nu vom uita niciodata compromisul urat facut de Biserica Ortodoxa Romana. A venit timpul sa punem serios in discutie finantarea BOR din bani publici. Implicarea pe fata in campania din 2014 a fost cea mai rusinoasa pagina din istoria Bisericii in lunga ei traditie de a-si pune serviciile la dispozitia politrucilor. Nu mai trebuie sa acceptam ca Biserica sa-si tranzactioneze interesele cu politicienii pe banii nostri, sa se transforme in agentii electorali ai unor candidati pe spinarea noastra. N-au decat s-o faca pe banii lor, daca doresc. In fond, este o organizatie privata. Acum este momentul sa plateasca pentru pactul cu diavolul politicii de dragul finantarilor de stat.
Nu vom uita apoi numele propagandistilor pusi in slujba imposturii si minciunii, de la artisti la ziaristi. Nu trebuie uitate nume in general. Numele celor care au abdicat de la apararea unor principii si valori, dar lista e prea lunga pentru a o deschide aici. Ne va lua ceva timp dar tot ii vom afla pe toti cei din afara tarii care l-au ajutat pe Ponta sa para altfel decat este, fiind gata sa lase un popor pe mana unui iresponsabil.
Nu vom trece usor nici peste partide. Ne-am saturat pana peste cap de unele si aceleasi nume de politicieni care s-au rotit vreme de 25 de ani la putere, speriati astazi de valul anti-sistem ridicat in Romania. Daca isi vor imagina ca dupa un timp vor putea revendica puterea tot ei, fara a schimba nimic in partidele lor, fara a aduce oameni noi, integri si competenti, se inseala. Nu vom mai accepta atat de usor, lumea s-a schimbat dupa votul din noiembrie, chiar daca acum li se pare o simpla rabufnire sociala care se va risipi la fel de brusc cum a aparut. Nu, nu vom uita ca incompetenta, coruptia si aroganta unei nomenclaturi din politica romaneasca de dupa 89 ne-a adus aici.
Le vom aminti mereu celor de la Putere ce asteptari avem de la ei, ce datorii au fata de public si dincolo de orice vor trebui sa probeze integritate si eficienta. Asteptam cu totii de la voi, cei aflati trecator la comanda destinelor noastre, sa votati la fel de rapid si de acum incolo ridicarea imunitatii parlamentarilor suspectati de coruptie, sa nu-i mai aparati de justitie, sa adoptati rapid votul prin corespondenta, sa adoptati legea bugetului si sa dati socoteala pentru impartirea banilor, sa contruiti autostrazi, sa faceti servicii publice functionale, sa nu mai vindeti dregatorii, sa administrati mai bine statul, sa va pese ceva mai mult de noi, ceilalti, sa furati mai putin si sa puneti in general osul la munca, pentru ca de asta v-am trimis acolo si de asta va platim.
Va vom aminti asta mereu, deoarece a inceput sa ne placa strada, presiunea publicului, ne bucuram de frica voastra de politicieni in culpa si vom profita din plin de ea, vrem sa ne bagam tot timpul de acum incolo nasul in afacerile voastre. Nu vom uita nimic din promisiunile noului presedinte ales.
Noi, cel putin, nu va vom uita la fel de usor ca inainte si nu va vom lasa in pace.
Articol publicat de HotNews.ro
Comentarii 31
valll - 11-25-2014
La 24.11.2014, ora 08:11 am scris aici un comentariu decent, lipsit de critici violente, dar mi-a fost cenzurat. Sper ca este o intamplare si ca nu sunteti char atat de sensibil la pareri diferite. Comentariul cenzurat este urmatorul: ''Bine spuneti, sa nu uitati! Unii dintre cameleonii la care va referiti deja au inceput sa-si schimbe culoarea si sa devina mai simpatici, asa ca nu-i uitati! Sa nu uitati ca unii ati preferat si ca ati recomandat si altora votul „util†in locul celui de constiinta si sa n-o dati cotita, daca lucrurile se vor schimba doar pe jumatate. Sa nu uitati ca Iohannis sprijinit de Monica Macovei este alt Iohannis decat cel sprijinit, de exemplu, de Alina Mungiu si ca in conditiile din Romania diferenta poate deveni enorma!''
RăspundeKinga - 11-24-2014
Dl Ponta trebuie sa raspunda pentru obstructuionarea dreptului la vot. In 2012 s-a putut prelungi orarul sectiilor de votare iar acum nu. Nu suntem in perioada monarhica in cxare supusii erau consultati sau nu. Insa guvernul psd poate ramane in functie, sa duca la indeplinire promisiuni, planuri pana in 2016. E contraproductiva o schimbare a administratiei din doi in doi ani. Dl Iohannis ar trebui sa face demersuri pentru o noua constitutie si apoi mai modificam lucruri.
RăspundeVicentio B. - 11-23-2014
@Liviu de Timisoara. Ponta este unde este, iar Dvs. tot unde sunteti, motiv de reala simpatie pentru Dvs, deoarece sunteti un luptatar extrem de deschis, sens in care va transmit: 1. exista in limba germana, deci NU neamteasca, varianta/optiunea Dvs. , DOUA feluri distincte ale verbului trebule folosit tot de Dvs. a anume , unul in sens MORAL (sollen) si altul MUSSEN, cu un U prevazut cu doua puncte, ceeace il transforma in IU , in sens IMPERATIV, adica cel ce impus de LEGE. 2. Eu va inteleg buna Dvs. credinta, motiv pentru care va intreb : TREBUIE folosit de Dvs. , de care varianta folosita de Germani se apropie cel mai bine ? multumesc anticipat.
RăspundeVicentio B. - 11-23-2014
@ dusu. Marturisesc ca NU va inteleg: 1. in ce consta / care sunt cuvintele mele care denota intransigenta si fata de cine / fata de ce ? 2. ce inseamna > intoarcem armele daca i nevoie < ? . P.S. deasemeni > dusu > este vorba de dus/intors sau de duschul din baie / strand /baia comunala , etc. de acest gen. ?
RăspundeVicentio B. - 11-22-2014
Erata. Textul scris de mine anterior are continutul : Este NEAPARAT necesara o REFORMA MORALA in Romania, in sensul stipularilor constitutionale, de tipul : EIN MANN EIN WORT !.
RăspundeDVasile - 11-22-2014
Libertatea incepe cu dreptul la vot si cu exercitarea acestui drept. Libertatea este cea care va indreptateste sa va cereti drepturile fundamentale de care trebuie sa beneficiati in aceasta viata si nu in cea care va veni, cea propovaduita de Dan Ilie Ciobotea sluga ateilor.
RăspundeDVasile - 11-22-2014
Indemnati-i pe toti sa lupte pentru liberate, nu asteptati sa o primiti, cum am "primit-o" noi de la Iliescu in 1990. Cand o castigi luptand, e ca salariul dupa o luna de munca. Ti se cuvine, nu ti-a fost dat prima si nu-I vei irosi la carciuma politicienilor.
RăspundeVicentio B. - 11-21-2014
@Geisha. Ma bucur SINCER pentru pozitia Dvs. DEMNTA, mai ales ca din pacate Dan Tapalaga, pentru mine de neinteles MORAL, s-a implicat anterior in al atentiona imperativ pe Presedintele Basescu de sinucidere politica ! Dan Tapalaga ar trebui sa gaseasca timpul necesar prin a se autoanaliza , sa se declare / sa procedeza ca atare, asa cum de fapt ar trebui sa facem fiecare, pentru a NU oferii altora , de buna-credinta, prilejul de a NE TINE MINTE in sens negativ ! P.S. Raman in pozitia de incredere ca Dan Tapalaga, este unul dintre cei cei care, poate si trebuie sa devina un simbol MORAL al sistemlui DEMNITATEA OMULUI este INTANGIBILA in contextul Principiilor Statului de Drept , care din pacate foarte multi vorbesc in Romania, fara a cunoaste CORECT, despre ce este vorba. P.S. Este neaparat o RFORMA MORALA in Romania de tipul: ein Mann ein Wort. Imi amintesc precis de vorbele minunatului meu tata : fii punctual la o intalnire, indiferent cu cine, altfel oferi ocazia celui puncual, care te asteapta, sa inceapa sa se gandeasca la partile tale rele. In fiecare dintre noi sunt si parti rele !
Răspundedusu - 11-21-2014
ei domnule Vicentio,nu fiti asa intransigent: e vorba totusi de romanica ! stiti,intoarcem armele daca i nevoie
RăspundeVicentio B. - 11-21-2014
@n italy. Multumesc sincer pentru precizari, context in care adaug: 1. CINE a scris in viata lui un program (indiferent de imbaj) pentru Computer a trebuit mai inainte sa construiasca o SCHEMA LOGICA. Cine a facut in mod repetat acest lucru, si cu succes, a observat rapid atractia si satisfactia fascinatia a riguriozitatii analizei corecte intre cauza si efect. Eu am facut si fac acest lucru. Am urmat nenumarate cursuri de cercetarea operationala , in care intervin reguli matematice distinte. Nimeni NU isi poate permite sa contarzica, sa spun ca exemplu din Trigonometrie, ca Tangenta de 45 de grade este = 1. NU intru in amanunte. La aceasta se adauga mentalitatea mea germana , strict morala, bazata EXCLUSIV pe Constitutia Germaniai, deci pe Ordinea Constitutionala, in care sunt repere precise preum DEMNITATA OMULUI este intangibila, iar dreptul mea legal, functioneaza corect atata timp, daca NU se intersecteaza in mod contradictoriu cu acelasi tip de drept, pe care il aveti Dvs. Deasemeni sunt norme precise, care definesc PRINCIPPILE Statului de Drept. 2.- Ca atare realalizez IMEDIAT, dintr-o asa zisa parere, asa zisa analiza, daca aceasta se bazeaza EXCUSIV pe argumente, in sensul strict stiintific al notiunii. 3.- Va marturisesc ca eu sunt un simpatizant CIVILIZAT / EDUCAT / DE BUNA - CREDINTA al Revistei 22, astfel ca privesc Institutia ca atare ca un PRIETEN , caruia daca spui la timp si sincer despre ce este vorba / tema / opinia, etc., de acest gen, este DOVATA consistenta a afectivitatii MORALE. Culmea este constatarea care a trebuit sa o fac, ca unele mesaje / comentarii ale mele, in care NU am sarit peste regulile morale necesare, au fost CENZURATE, fara nici un fel de EXPLICATIE. NU am ripostat NICIODATA in mod jignitor, deoarece eu raman in cadrului MORAL necesar. Altfel ma aduc singur in afara cadrului de respect reciproc elementar in sensul dreptului constitutional de care am amintit mai sus. 4.- Va asigur deasemeni ca eu cunosc bine Constitutia Germanei / a Romaniei, Codurile civie / penale si procedirule aferente, Ca atare de cate ori vad articole, de genul celui de fata, ma bizui pe partea MORALA si imi exprim DEZAMAGIREA ca lucrurile, merg mai departe in sistemul DE A BATE APA in PIUA. 5. - Nu am motive sa cred ca, Dan Tapalaga se afla in curtea contrara bunei- credinta. Deaceea imi doresc sa-i fiu de ajutor in mod CONCRET , pentru a intelege ,pentru numele lui Dumnezeu, ca stilul gen celui din prezentul articol , ajuta exact prelugirii cu un alt sfert de secol cauzelor , care au cauzat efectele, la care D.T. spune NU le vom UITA. Este ca si cum se vorbeste la o adunare / comemorare, la care se aduc/ depun coroane cu panglicile de rigoare, din care asistenta, cei in viata, trebuie sa reconoasca pe cel care a transmis mejajul : NU TE VOM UITA !
RăspundeFelix - 11-21-2014
Si daca vom vrea sa ii uitam, au ei grija sa nu facem asta. Vazurati declaratiile d-nei Firea? :))) Unii nu invata niciodata.
Răspundesperanta - 11-21-2014
Dupa 25 de ani de somn,dintr-o data s-au trezit multi "eroi". M-as bucura sa aud mai putine vorbe,TREZIREA LA REALITATE si deschiderea ochilor la ce faci,sa judeci fara sa te lasi manipulat,dar mai ales sa lasam ORGOLIILE.Prea se poarta "fudulia" cand este vorba sa munceasca romanii ORICE,sa nu strambe din nas. Asa vom merge inainte.Vorbe putine,treaba multa,sa le aratam hienelor flamnde ce putem. DOAMNE AJUTA !!!
RăspundeGeisha - 11-21-2014
Nu-l vom uita nicidecum. El a oprit spalarea creierilor romanilor. El ne-a aratat adevarata fata a sistemului mafiot. A luptat cu coruptia, cu minciuna cu lipsa de raspundere, cu indolenta si ignoranta. A spus ceea ce trebuia spus despre romani chit ca nu convenea. Avem un presedinte nou.Stim ce vrea sa faca dar nu si ce va fi capabil. Traian Basescu a facut. Atat cat a putut intr-o atmosfera de ura, furie si deznadejde. Si ne-a mai invatat un lucru, ca fara ajutorul societatii, a romanilor de pretutindeni nici un lider, oricat de capabil, nu poate face nimic.
RăspundeRadu - 11-21-2014
Nu prefer pe unul in locul altuia. Dar ambele tabere au actionat la fel de manipulator. N-are rost sa fac polemica. Daca nu ti-ai dat seama, o sa-ti dai dupa ce infunda puscaria Basescu si Udrea.
RăspundeDumitru - 11-21-2014
Domnule Dan Tapalaga, v-am urmarit comentariile permanent si am apreciat obiectivitate dvs. si faptul ca sunteti pe "baricada" in lupta cu acei care mai aveau putin si dadeau foc tarii. Ne-am trezit in ceasul al 12-lea gratie unor oameni adevarati care au constientizat ca minciuna, aroganta, hotia, nesimtirea si batjocura trebuie sa se termine. Acei nenorociti cu "-calitatile-" enumerate de mine, n-au ce cauta in politica , la guvernare sau in alte functii de conducere ! Trebuie sa ne debarasam de ei ! Ne-ati indicat nemernicii care au contribuit la distrugerea tarii, dar va rog sa nu-i uitati pe -"colegii"- de breasla care au facut praf jurnalismul ! Si ei s-au vandut diavolului si au pus umarul din greu, prin dezinformare si manipulare la atragerea oamenilor intr-o directie gresita, din care nu mai distingeau adevarul din minciuna! Aratati-i cu degetul, ei nu trebui iertati sau uitati. Iar CNA-ul, prin prestatia sa de-"caine de paza"- al derapajelor media a avut un -"merit"- deosebit !
Răspunden italy - 11-21-2014
R22 este publicatia de departe pe primul loc in CENZURA asemanari gasindu-se doar inainte de `89 .Daca tot e vremea schimbarilor ar face bine sa se uite si in curtea lor.Mie daca imi lasa cam 50% ma declar multumit si vreau sa spun ca ma inscriu in reguli dovada ca de ex la Contributors dar si la multe altele]scriu mereu liber .Vad ca mai sunt si altii cu aceleasi probleme ..Macar asta publicati ca sa para o dezmintire [va dau si motiv]
Răspunderevista22fil - 11-21-2014
Sa nu-l uitam nici pe Traian Basescu? Romania a avut si inca mai are are nevoie de o restructurare generala, din radacini, pe toate planurile. Acesta este 'unicul' punct din programul lui Traian Basescu, aceasta a fost si mai este este dorinta lui fierbinte, acesta este crezul lui. Traian Basescu este un lider inascut! Si-a descoperit acest dar natural conducand vapoare, in conditii extrem de aspre. In pustietatea oceanelor si-a descoperit si si-a calit curajul, a invatat sa duca lucrurile pana la capat, cu tenacitate, cu incredere in el si in echipa pe care o conducea. Traian Basescu nu a vorbit despre spiritul de echipa. El a trait acest spirit in conditii-limita. Pe ocean, in mijlocul si in fruntea echipajului, nu se poate trai in minciuna. Acolo, acuitatea perceptiei fiecaruia este maxima, toti se observa si se cunosc profund, nimeni nu poate sa se ascunda de ceilalti. Totul este la vedere. Fiecare le este celorlalti o carte deschisa. Acolo, speranta fiecaruia de supravietuire este in mana celorlati! Acolo, daruirea este totala, interventia este rapida si eficienta! Acolo se invata 'sa taci si sa faci'. Acolo se practica 'labor improbus omnia vincit'!. Acolo invinge bunul simt, stiinta de a le da si altora din curajul tau, din increderea in invingerea oricaror greutati.! Acolo inving cei ce au umor si il transfera si echipajului! Acolo sunt puternici cei ce au imensa sansa de a-si pastra toata viata un suflet de copil! Traian Basescu are un suflet de copil, are sensibilitatea si buna dispozitie (mereu la vedere) a unui suflet de copil! Traian Basescu nu detine, nu practica "arta diplomatiei" care, de cele mai multe ori, instaleaza neincrederea intre oameni, intre colectivitati, intre parteneri, lasa prea liber drumul vorbelor si il bareaza pe cel al faptelor, cultiva smecheria cu staif, victoria asupra demnitatii! Traian Basescu nu are darul diplomatiei vorbelor fara sir, goale, searbade, deprinsa in scolile in care se studiaza tratate machiavelice, ca baza de educatie a unor diplomati! Obsedantul Traian Basescu! Basescu, cu bune si cu rele! Ca sa ajunga justitia in faza performantelor actuale, 'incredibile' pentru romani, a fost necesar ca tara sa fi trecut si prin etapa 'Basescu-jucatorul', sa fi fost zdruncinata de cerbicia acestuia (cu toate relele care nu prea iarta niciun politician de-al nostru si pe niciunul dintre noi). Este necesar si util, pentru tara, sa nu mai fim atat de dezbinati (politicienii si societatea civila), sa punem cap-la-cap realizarile bune ale fiecaruia, sa nu distrugem azi ce au facut predecesorii, sa convenim asupra unor programe pe termen lung, in toate domeniile importante. Am vrut sau nu, multi dintre noi am ramas marcati de propaganda anti-Basescu, organizata magistral de marele borfas Felix-securistul, in special prin Antena 3. Chiar nu a facut nimic bun, esential, pentru tara, Traian Basescu, nu a impins-o cu nimic pe un drum sanatos? Nu ar fi reusit el mai mult, cu reformele pe care le-a demarat (justit
RăspundeVicentio B. - 11-21-2014
DAN TAPALAGA sunteti un luptator prin vorbe, care prin ultima Dvs. aparitie la B.1 , a indus, ma refer la mine, o stare de entuziam, pe care pot sa va o transmit acum/ aici : acesta este adevaratul Tapalaga ! Citind articolul de mai sus, constat ca Dan Tapalaga, are si preocupari sportive, care au efectul curios de diminuare a capacitatii de analiza in reallatia neaparat nercesara : cauza - efect, care se poate cuantifica si matematic, astfel ca se pot trage concluzii , care NU se pot UITA. In acest context MORAL, trebuie sa va reamintesc EXACT ceeace nu-mi face DELOC placere si anume, ca Dvs. , care detineati datele concrete privind implicatiile multiple cu caracter DELICTUAL / INFRACTIONAL ale celui numit Premierul, trebuia INCA inainte de turul I ( 2.11. 2014 ) sa va consultati eventual cu colega Dvs. Laura Stefan, pentru a intelege la timp, ca exista proceduri juridice, prin care Candidatul PSD, era BLOCAT de a mai participa la alegeri. NU va pot UITA, ca tot asa , lacunat, ati procedat si in problema PLAGIAT comis de acelsi Intelectual PSD-ist. Scurtez comentariul meu, prin citarea formularilor Dvs. si anume : > Nu vom uita niciodata compromisul urat facut de Biserica Ortodoxa Romana. A venit timpul sa punem serios in discutie finantarea BOR din bani publici > sens in care va intreb, evident cu buna credinta : cand, cu cinte si in ce fel doriti sa puneti in discutie ? Mentionati (citez) : Titus Corlatean, Teodor Melescanu, Victor Ponta daca e cazul, trebuie sa explice in cadru legal de ce au refuzat infiintarea unor sectii noi de votarea > , cum adica DACA ESTE CAZUL ? cand si de la cine aflati daca este cazul.? P.S. Daca Dvs. taceti , asa dupa cum, eu NU pot sa UIT ca procedati, atunci poate stie RODICA, cea extrm de entuziasmata pentru analiza facuta de Dvs. NU fac presupuneri ca ar fi vorba de o persoana anume ! Sper sa nu CENZURATI materialul, mod / caz neconstitutional , asa cum de fapt NU pot sa UIT ca ati mai procedat, sens in care am inregistat mesajul de fata , inainte de al trimete.
RăspundeRodica - 11-20-2014
Felicitari domnule Tapalaga! Pentru analiza, pentru consecventa, pentru rezistenta. Unor ziaristi adevarati , cu coloana vertebrala, ca dvs. datoram azi succesul alegerilor.
RăspundeIocan - 11-20-2014
Ca sa nu uitam trebuie sa insistam in a reclama imediata schimbare a sistemului de votare si in special si a Legii Electorale in general. 1. Vot supervizat electronic in tara (cu posibilitatea de centralizare a numarului de votanti si verificare imediata a posibilei fraude). 2. Supravegherea sectiilor de vot de catre un observator civil + 1 subofiter si un jandarm (din alta zona a tarii numit aleatoriu ca sistem distributie in teritoriu si cu hartie de acreditare de la BEC pt seful sectiei de vot) 3. Vot prin corespondenta pentru Romanii stabiliti sau care calatoresc in Strainatate (Cardul de vot pe un an se poate ridica de la politie cu dovada ca esti plecat din tara la data votului, si de la Ambasada Cardul de vot de 5 ani pentru rezidenti ai tarii straine) 4. Candidatii la alegerile, Locale, Parlamentare ...sunt necesarea criterii de evaluare mult mai severe a candidaturilor (cazier, conflict de interese, pregatire) si trebuie reevaluat foarte atent numarul lor (Multe primarii de sate si comune ar trebui sa dispara, la fel si Regionalizarea ar fi o solutie de restructurare si nu mai spun de numarul de parlamentari). 5. Doamne Ajuta!!!
RăspundeFlorian - 11-20-2014
Din nefericire aveti dreptate,deja "strungarul" sef de la camera a dat cu tifla:legea votului prin corespondenta ptr. presedinte peste 5ani.,de parca nu se vorbeste tot despre vot.aceasta lege ar trebui sa fie clara,simpla si neintepretabila adica tot ce nu doresc acesti fosti si actuali comunisti,
Răspundemarian - 11-20-2014
Domnule Radu Am o intrebare pentru dumneata: ce minciuni sau neadevaruri au debitat institutiile enumerate ca fiind din tabara Basescu ? Sau, daca imi permiti inca o intrebare: crezi dumneata ca alternativa pentru "tiranul" Basescu ar fi putut fi plagiatorul, mitomanul si derbedeul politic care raspunde la numele de V.V. Ponta?
RăspundeRadu - 11-20-2014
De acord cu neuitarea. Dar nu doar dintr-o tabara. Nu trebuie uitati nici cei din tabara Basescu - B1 - Evz ... Asta pentru echilibru ca nu doar PSD - RTV - A3 au facut rau romanilor si tarii.
RăspundeScifi - 11-20-2014
Gogy, subscriu integral postarii dvs.
RăspundeGasitoru' - 11-20-2014
Cred ca analiza Dumneavoastra are o hiba majora. Este evident ca printre sustinatorii lui Iohannis, o grupare foarte importanta o constituie anti-basisti si votanti USL (sincer vorbind, cele doua entitati se cam suprapun, desi nu exclud ca pot exista anti-basisti care sa nu fi sprijinit USL-ul). Acestia sunt cei cu convingeri liberale, sustinatori, cu 2 ani in urma, ai lui Crin Antonescu, Marius Oprea, L. Orban, R. Weber, M. Diaconu, admiratori ai lui M. Ionescu - Quintus si Horia Rusu, personalitati politice cu nimic mai putin frecventabile decat grupul (mult mai putin numeros) al sustinatorilor doamnei Macovei, iar aceasta grupare liberala l-a sustinut pe presedintele ales cu tot angajamentul, nu "contre coeur". E greu sa includem aceasta fractiune de electorat avand convingeri liberale printre romanii anti-sistem. Iar fara cele 15...20 de procente aduse de acest grup, carora li se adauga cele cca. 10...12 procente aduse de gruparea Blaga (nici acestia, romani anti-sistem), victoria lui Iohannis nu ar fi fost posibila. Gruparile anti-sistem nu ar fi reusit, singure, sa declanseze avalansa. Dupa cum, a incerca sa schimbi radical clasa politica, fara a incerca o alianta cu gruparile politice parlamentare constituite din indivizi frecventabili este o "misiune imposibila", cata vreme gruparile anti-sistem, chiar unificate, cu greu pot atrage mai mult de 15 % din totalul sufragiilor (dupa cum chiar Dumneavoastra estimati). A porni de la o "zestre" atat de saraca este ineficient si fara sorti de izbanda, mai ales daca ne amintim ca nici cu 7...8 decenii in urma, o celebra formatiune anti-sistem nu a reusit - in circumstante mult mai favorabile si pornind de la un sprijin popular masiv - nu si-a vazut idealurile implinite. Cat despre articolul domnului D.T., nu trebuie sa uitam ca tocmai gafele majore ale guvernantilor privind organizarea scrutinului din diaspora si dezgustatoarea aroganta si agresivitate verbala a unor indivizi precum Gadea, Ciuvica, Badea, Ursu, M. Radu si altii asemenea lor (atitudine preluata si de candidatul lor la prezidentiale) sunt cele care au permis domnului Iohannis sa castige sprijinul popular necesar pentru a ocupa functia suprema. Asadar, sa nu-i uitam, dar, cu atat mai mult cu cat totul s-a terminat cu bine, sa-i tratam cu crestinescul "Iarta-i, Doamne, ca nu au stiut ce fac!".
RăspundeGasitoru' - 11-20-2014
Cred ca analiza Dumneavoastra are o hiba majora. Este evident ca printre sustinatorii lui Iohannis, o grupare foarte importanta o constituie anti-basisti si votanti USL (sincer vorbind, cele doua entitati se cam suprapun, desi nu exclud ca pot exista anti-basisti care sa nu fi sprijinit USL-ul). Acestia sunt cei cu convingeri liberale, sustinatori, cu 2 ani in urma, ai lui Crin Antonescu, Marius Oprea, L. Orban, R. Weber, M. Diaconu, admiratori ai lui M. Ionescu - Quintus si Horia Rusu, personalitati politice cu nimic mai putin frecventabile decat grupul (mult mai putin numeros) al sustinatorilor doamnei Macovei, iar aceasta grupare liberala l-a sustinut pe presedintele ales cu tot angajamentul, nu "contre coeur". E greu sa includem aceasta fractiune de electorat avand convingeri liberale printre romanii anti-sistem. Iar fara cele 15...20 de procente aduse de acest grup, carora li se adauga cele cca. 10...12 procente aduse de gruparea Blaga (nici acestia, romani anti-sistem), victoria lui Iohannis nu ar fi fost posibila. Gruparile anti-sistem nu ar fi reusit, singure, sa declanseze avalansa. Dupa cum, a incerca sa schimbi radical clasa politica, fara a incerca o alianta cu gruparile politice parlamentare constituite din indivizi frecventabili este o "misiune imposibila", cata vreme gruparile anti-sistem, chiar unificate, cu greu pot atrage mai mult de 15 % din totalul sufragiilor (dupa cum chiar Dumneavoastra estimati). A porni de la o "zestre" atat de saraca este ineficient si fara sorti de izbanda, mai ales daca ne amintim ca nici cu 7...8 decenii in urma, o celebra formatiune anti-sistem nu a reusit - in circumstante mult mai favorabile si pornind de la un sprijin popular masiv - nu si-a vazut idealurile implinite. Cat despre articolul domnului D.T., nu trebuie sa uitam ca tocmai gafele majore ale guvernantilor privind organizarea scrutinului din diaspora si dezgustatoarea aroganta si agresivitate verbala a unor indivizi precum Gadea, Ciuvica, Badea, Ursu, M. Radu si altii asemenea lor (atitudine preluata si de candidatul lor la prezidentiale) sunt cele care au permis domnului Iohannis sa castige sprijinul popular necesar pentru a ocupa functia suprema. Asadar, sa nu-i uitam, dar, cu atat mai mult cu cat totul s-a terminat cu bine, sa-i tratam cu crestinescul "Iarta-i, Doamne, ca nu au stiut ce fac!".
RăspundeLiviu din Timisoara - 11-20-2014
Se impun alegeri parlamentare anticipate. Guvernul asta trebuie sa demisioneze, PSD-ul trebuie sa se reformeze , iar in PNL trebuie sa apara lideri noi. Altfel ... totul va fi o minune dintr-alea care tin 3 zile.
Răspundecamione - 11-20-2014
nici eu nu voi uita epitetele pe care i le adresati lui Iohannis, chiar si dupa turul 1 ("ignoranță aÈ™ezată†,â€incompetență serioasăâ€, "necuvantator" etc ), uite ca n-a fost vot negativ, peste un miliion de like-uri zic altceva. acum macar lasati-l sa inceapa sa faca treaba, inca nu e presedinte, si dupa aia comentati
Răspundestoica ovidiu - 11-20-2014
Foarte bine Dane , tintit si la obiect !
RăspundeGogy - 11-20-2014
Toate bune, numai ca o sa fim o minoritate, tot cum am fost in 2012. Intre cei care au votat pentru Iohannis se numara si anti-Basisti, si anti-Macovei, si privitori de Antene, si oameni susceptibili la retorica nationalist-ortodoxa, si votanti USL. Ce-i uneste e dezgustul fata de Ponta, care s-a dovedit mai mare decat ura de Iohannis. Sa nu ne imbatam cu apa rece: romanii vor schimbarea, sunt anti-system, dar fiecare altfel. Sunt 100 de tabere, toate altfel anti-system. Va fi greu sa gasiti o masa critica careia sa-i pese de toate lucrurile din agenda expusa: reforma justitiei, reforma economica, reforma morala a BOR, reforma partidelor, reforma mass-media, etc. Nici chiar Iohannis nu cred ca isi va asuma pana la capat toate aceste lucruri. Ramanem o natie dezbinata si fara prioritati comune, in ciuda Facebook si in ciuda deschiderii spre lume. Doar aceeasi clica de politicieni de pana acum va profita de asta. Nu sunt insa total pessimist: cred ca agenda asta e importanta pentru noi, votantii MM din turul 1. Putem ajunge la un 10-15% daca ne organizam ca lumea. Iar asta e un inceput.
Răspunderealistul - 11-20-2014
Nu credeam ca autorul poate fi atat de optimist, de naiv. O sa se lecuiasca zilele astea. Pe pariu ca luni vor fi deja la fel de aroganti si tupeisti ca acum o luna-doua? Asta daca in weekendul asta nu suntem iar gramada in strada. Cum ar fi indicat. Ascultati la mine: totul s-a stins, nimic nu mai avanseaza in parlament de azi. Pana nu-i zvantam in bataie nu vor face nici legea votului si nici o alta lege de reforma.
Răspunde