Sa cante trompetele!

Avem de-a face cu cel mai mare front anti-justitie ridicat vreodata pana azi in Romania. Pe langa politicieni puternici, am ajuns intr-o situatie fara precedent.

Dan Tapalaga 20.05.2017
SHARE 3

De același autor

 

 

Aproape toti patronii de presa romani au dosare penale, cvasi-totalitatea organizatiilor media n-au nici un interes sa mai sustina actiunile procurorilor, cum se mai intampla inainte sa devina ei insisi subiect de ancheta. Ganditi-va bine: Voiculescu (Antena 3), Ghita (Romania TV), Maricel Pacuraru (Realitatea TV), Bendei (RDS-RCS, Digi 24), Andronic (Evenimentul Zilei), Adamescu (Romania Libera), Cristian Burci (Adevarul), Adrian Sarbu (Mediafax, Gandul, ZF) au de-a face cu justitia penala. 



Toti cei de mai sus  sunt anchetati, in curs de judecata sau deja condamnati. Este o armata colosala, o masa critica de oameni care controleaza fluxul de idei si informatii revarsate in spatiul public. Ei tranforma zilnic albul in negru, falsifica agenda publica si submineaza metodic increderea in stat si institutiile lui esentiale, supralicitand orice eroare sau esec. Unii o fac agresiv, ca Romania TV, Antena 3 sau Evenimentul Zilei, altii mai subtil si mai discret. In orice caz, vremurile cand justitia se bucura de o larga sustinere mediatica au trecut. 



Ce interes ar avea toti cei de mai sus sa mai sustina lupta impotriva coruptiei, de pilda, independenta procurorilor si judecatorilor sau integritatea ca valoare importanta in spatiul public? Au, in schimb, tot interesul sa demonstreze ca justitia din Romania nu functioneaza corect, ca deciziile sunt influentate politic, anchetele facute la ordin, ca judecatorii si procurorii actioneaza sub  santajul dosarelor de la SIPA, ca se comit o multime de abuzuri si ca puscariile Romaniei trebuie transformate rapid in sanatorii inainte sa incasam amenzi fantasmagorice de la CEDO. 



Politicienii corupti au acum cel mai puternic aliat: presa. Au mai ramas o televiziune, Pro TV, cateva site-uri razlete, radiouri si cateva voci independente care n-au intrat in hora penalilor. Ei sa vad inecati astazi intr-o mare de manipulari, minciuni si exagerari iar publicul bulversat, chiar daca are acces la punctul lor de vedere, nu mai stie ce sa creada. Apoi, vocea lor marginala se aude tot mai slab de sub valul de istierie anti-justitie. Pe unii, trompetele borfasilor cauta sa-i compromita cu stampila clasica, de oameni ai sistemului, aflati la ordinul unor forte obscure, nicidecum in slujba adevarului si publicului. Libertatea de a informa onest si fara agenda ascunsa a devenit un lux pentru care multi vor plati scump sau nu si-o vor mai permite. 



Pe acest fond de mistificare totala a realitatii, sub asaltul minciunii si ticalosiei, statul roman slabeste de la o zi la alta. PSD, ALDE, UDMR, de multe ori cu concursul PNL, au grija sa-l dezmembreze in Parlament institutie cu insititutie. Castreaza legislatia penala, legalizeaza furtul de cate ori pot si desfiinteaza mecansimele de control democratic, cum ar fi de pilda eliminarea presedintelui din diverse proceduri de numire sau avizare in functie. Timorate si hartuite, cateva institutii cheie au capitulat, s-au retras iar unele au abandonat de-a dreptul. Romania se prabuseste lent, cadru cu cadru, intr-un vacarm teribil facut de trompetele borfasilor, menit sa surzeasca si sa alunge pe orice om de buna credinta care mai doreste sa inteleaga ceva din tara lui. 



Este pentru prima data in ultimii ani cand nu mai sunt convins ca se poate opri prabusirea. Mi-e greu tot mai greu sa cred ca strada - derutata, confuza si obosita - mai poate face ceva. Mi-ar fi placut sa fiu ceva mai optimist la acest sfarsit de saptamana, dar de data asta nu mai vad geana de lumina la orizont. Sa cante trompetele! Este vremea lor.

 

Articol publicat de HotNews.ro

Comentarii 2

Dan Plesoianu - 05-20-2017

Cred ca singura metoda de a pune macar sub semnul intrebarii activitatea partidelor "de stinga" esta ca cele considerate "de dreapta" sa dea in judecata PSDALDE pentru conspiratie impotriva intereselor nationale, si pentru incalcarea articolelor constitutionale in acest domeniou. At trebui ca urmarea sa fiee desfiintarea pe cale juridical a acestor doua grupari mafiote...

Răspunde

m mircea - 05-20-2017

Dle Tapalaga, aveti dreptate, dar tocmai de aceea nu avem voie sa cedam. Putem fi deprimati o zi, dar a doua trebuie sa luam masuri. 1- Personal nu mai citesc Evz de 2 ani (deloc) iar cu RL fac acelasi lucru de cind S.Orcan a impus un stil soft Evz. Comentariile mele sint total blocate in RL de cind am pus unul negativ la un art.al dlui Orcan. Azi ma informez din Rev.22 si Hotnews, jurnale care consider ca respecta principii de informare corecta si sunt un pic complementare. Consider ca aceste jurnale trebuie sa se dezvolte pt a prelua cititorii RL. Imi pare rau ca ziaristi ca G.Cartianu, Duta, Gherman si Hagi mai publica in RL si daca vreau sa le citesc articolele cautionez implicit noua directie RL. 2-la vremuri grele masurile trebuie sa fie potrivite. La acest parlament ultrapenal care vrea sa-si instituie dictatura nu exista decit un raspuns: anticipate. Este total justificat de legile antinationale pe care le aproba pe banda rulanta. Unele sint mentionate in art. de fata, altele le-am citit in art. lui G.Cartianu in RL. Aceste schimbari de legi nu au fost prezentate in campania electorala deci parlamentarii nu au fost votati pt ele. Anticipatele sint ceea ce ar trebui sa cerem si poate acum isi dau seama toti cei care au lipsit de la vot ce au permis prin aceasta absenta. 3-bineinteles ca in acest timp institutiile statului trebuie sa blocheze noile legi antinationale prin sesizarea CCR. Desi CCR nu mai e ce a fost odata, totusi inca se fereste sa actioneze ilegal. Cum aceste legi probabil vor fi scoase din parlament cind lumea pleaca in vacanta -cum bine a sesizat dna Pora- presedintele si alte institutii care pot sesiza CCR, trebuie sa renunte anul acesta la vacante externe, le platim un salariu suficient de mare pt acest gen de sacrificii. 4-poate ca si categoriilor sociale mituite acum si in avans pina in 2022 cu mariri salariale si-au dat intre timp seama ca aceste masuri nu sint de fapt facute pt ei ci pt alesii locali, parlamentari si functionarii de stat (f.multi pt Rom.), ca promisiunile depasesc cu mult actuala legislatura (valida pina in 2020) si bugetul de stat, ca ni se ofera statistici economice masluite (f.bun art.lui Duta pe acesta tema) deci doar amagesc si nu sint realiste in forma lor actuala. Multumim pt intervenia dvs.hotarita din februarie si toate articolele dvs. de-a lungul vremii. Trompetele suna astazi, dar orice om normal nu poate sa stea in sunet continuu de trompete.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22