Trebuie să plece Guvernul Ponta?

Ion Vianu 22.11.2014
SHARE 25

De același autor

Într-o țară normală, în fața unei asemenea crize, parlamentul ar trebui să se autodizolve și să se procedeze la alegeri generale, iar candidatul care a pierdut ar trebui să demisioneze din fruntea partidului de guvernământ. Dar România este o țară în care onoarea este un concept luat în râs.

 

Dincolo de orice poziții partizane, oricine poa­te să admită că acest guvern are un greu sold negativ. Acțiunea lui a fost dictată numai de preocupările electorale. „Catastrofa“ l-a gă­sit pe d-l Ponta absolut des­coperit, cu miliarde pe care nimeni nu știe de unde le va scoate. Pe de altă parte, per­sonalitatea primului ministru este total inadecvată: minte cum respiră, dă lecții de de­zo­noare, nu numai ca pla­giator, dar și mărturisind că a votat contra d-lui Mircea Geoană, al cărui șef de cam­panie era. Așa cum am mai ară­tat, chiar în paginile revistei 22, mor­a­li­tatea unui om politic nu este un lux, ci o ne­cesitate stringentă.

Pe scurt, un guvern amoral și incompetent nu are ce căuta la conducerea țării.

Într-o țară normală, în fața unei asemenea crize, parlamentul ar trebui să se autodizolve și să se procedeze la alegeri generale. Pe de altă parte, candidatul care a pierdut ar trebui să demisioneze din fruntea partidului de gu­vernământ. Dar România este o țară în care onoarea este un concept luat în râs.

Trebuie să ne resemnăm cu ideea că guvernul deține deo­camdată, cu ajutorul sate­li­ților PSD, majoritatea. Cu tot oportunismul curent printre parlamentarii noștri, nu pare actualmente de gândit să fie inversată această majoritate. Și chiar dacă o astfel de răs­turnare ar fi posibilă, în mă­sura în care pledăm pentru moralitate, nu es­te de dorit să se creeze o nouă majoritate prin trădările unor oportuniști, dictate de ne­gocieri imun­de.

În absența unui mecanism constituțional și în ipoteza probabilă că PSD și d-l Ponta nu-și vor asuma obligațiile de onoare, pronosticăm deo­­camdată o continuitate a guvernului, re­ma­niat „pe ici, pe colo“.

Dar ce se va întâmpla mai departe, în con­di­țiile precarității actuale? Nu numai că gu­ver­nul nu va reuși să se extragă din dificultățile în care s-a cufundat, dar situația este de așa natură încât a guverna nu pare foarte atractiv pentru nicio formațiune politică susceptibilă să succeadă actualei majorități.

Și atunci, intervine soluția care se numește în franceză la politique du pire, adică a conta pe ce poate fi mai rău, în speranța că acest rău va crea, pe temen mediu, o reacție să­nă­toa­să.

Această reacție nu poate fi decât a me­diilor sociale și, în ultimă instanță, a străzii.

Privind în jurul nostru, vedem pretutindeni ne­mulțumirea populară crescând, manifestații în Ungaria, Cehia, Bulgaria, Grecia. Am mai con­statat că în România nu se petrece alt­ce­va decât pretutindeni. Doar stilul diferă (sân­geros la noi în 1989, în Cehoslovacia de ca­tifea). Votul din 16 noiembrie nu a fost alt­ceva decât expresia unei indignări care s-a ma­nifestat diferit în formă, în fond identic cu ce s-a petrecut în alte țări.

Rămâne așteptarea alegerilor: sau peste doi ani, sau după o criză dureroasă și prelungită, la termen; sau sub forma alegerilor anticipate, după trei propuneri ratate ale președintelui în termen de 60 de zile (art. 89 din Constituție). E puțin probabil ca manipulatorii majorității ac­tuale să se lase antrenați într-o asemenea capcană.

Ultima posibilitate este aceea ca, prin con­sens, opoziția și majoritatea să accepte un gu­vern de tehnicieni. Am văzut că d-nii Lucian Croitoru, Mircea Coșea etc. au idei clare. Aceștia nu au preocupări electorale și își pro­pun un mandat limitat.

Cel mai de dorit ar fi ca această soluție, a unui guvern de tehnicieni, să fie acceptată de tot spectrul politic. Ea ar permite partidelor, lăsate un interval de timp mai departe de afa­cerile curente, să se reformeze, să se dezbare de elementele corupte.

Firește, nu se face revoluție în fiecare zi. În Ro­mânia ar fi ceva similar cu trecerea de la feudalism la modernitate. Pentru o asemenea miză, nu e niciodată prea târziu.

Comentarii 25

Mihai Popa - 11-26-2014

Majoritatea parlamentara actuala a ratat doua suspendari ale presedintelui, a comis nenumarate atacuri asupra Justitiei si asupra altor institutii structurale ale statului de drept, a servit ca adapost unor demnitari cu dosare penale. Ce alte vinovatii mai trebuie sa fie adaugate pentru a demonstra ca acest Parlament nu mai reprezinta vointa electoratului si nici interesul national ? Inalta tradare e sufficienta ?

Răspunde

Kinga - 11-24-2014

E o prostie asta cu traseismul. Nici nu ar trebui sa fie nimeni etichetat de stanga sau de dreapta. Si in parlament ar trebui sa voteze oricine cum ii dicteaza constiinta. Unele legi sa cada sau sa fie aprobate, fara sa stie nimeni dinainte rezultatul. Toata lumea e de dreapta sau toti sunt de stanga, tot aia e. Important ar fi ca functiile in sistemul public/colectiv sa se obtina pe merti. Cine vine cu cea mai buna propunere de buget - din orice partid, sa fie noul prim-ministru.

Răspunde

Kinga - 11-24-2014

Domnul Ponta ar trebui sa-si dea demisia? Cum mai poate merge ca prim-ministru al cetatenilor romani intr-ul loc ca Londra, dupa bataia de joc la adresa cetatenilor sai? Poate nu a fost ideea lui aceasta obstructionare. Dar doar in era comunista a minciunii unii sunt conducatori cu numele altii cu deciziile. Vina pe care o are sigur e ca acceptat sa reprezinte o astfel de grupare. Ca presedinte al partidului, putea sa refuze sa fie prezindentiabil in aceste conditii. Cuvintele noastre trebuie sa-si recapete greutatea. Dar eu as prefera un guvern PSD, format din esalonul 2. Oameni ca dl Valcov, ministru bugetului sunt buni profesionisti. Ar avea mai mare stabilitate o majoritate formata in jurul psd tineri si nu prea baroni.

Răspunde

Calin Tudose - 11-24-2014

Da, Ponta trebuie sa plece! Alaturi de toata slehta lui. Se mai gandeste cineva la Laura Georgescu, la Victor Ciorbea? Ei exista in continuare, sunt virusi intre mii si mii de virusi ce distorsioneaza sistemele de referinta ale normalitatii. Iar daca cineva de aici crede sincer si fara dubiu ca PSD in ipoteza in care Ponta ajuns Presedinte, ar fi votat anularea Legii Amnistiei si ridicarea imunitatii coruptilor la 24h de la anuntarea rezultatelor...ei, bine...ar fi bine ca Ponta sa ramana...sa ne conduca, sa ne invete binele, sa ne salveze! Hahaha, sa ne salveze de la un drum drept! ;-)

Răspunde

Gheorghe Popescu - 11-24-2014

Domnule Vianu, sa va aduc aminte ca in 2004 s-a intimplat exact acelasi lucru, ca Basescu, proaspat presedinte pe atunci, a cerut exact acelasi lucru? Printre altele, a cerut unirea fortelor de dreapta, adica a PNL si PDL si ca PNListii s-au opus vehement? Ca Basescu a sesizat ca ala era momentul sa ingenuncheze PSD pentru totdeauna? Uite ca dupa 10 ani de chinuri aceasta unire va avea (probabil?) loc, iar cel care s-a opus cel mai tare (Tariceanu) a plecat din partid. Intre timp, in ultimii 10 ani, PSD a fost din nou tare, nu s-a dizolvat, nu a invatat nimic, nici macar nu s-a cumintit. Ponta e doar un episod in istoria acestui partid al arogantei comuniste, vor mai fi altii, poate mai rai ca Ponta (ca mai buni nu pot fi. I-ar expulza PSDistii, ca pe Cristian Diaconescu). Ce vreau sa spun e ca toti PSDistii au obraz gros, nu doar Ponta, ca toti string din dinti si se tin de miini, frateste, pina trece viitura. Si reusesc. De ce? Ponta a fost totusi votat de 45 la suta dintre alegatori. Si daca n-ar fi fost frauda votului din diaspora si in consecinta furia oamenilor(de moment, ca in Romania orice minune tine 3 zile), Ponta cel mincinos ar fi acum presedinte. Ce constat eu e ca romanii isi fac iluzii din nou pe seama unui singur personaj, de data asta Johannis. La fel ca si in 2004, cu Basescu. Si Basescu era mult mai combativ, avea mult mai multa tarie decit are Johannis. Vor romanii sa vada in Johannis conducatorul care va aduce stabilitatea, normalitatea in tara, dar asta nu inseamna ca e si posibil. Cimpeanu de la RL ii cere pur si simplu sa termine cu ciuma rosie! Da ce e fratilor Johannis, e cumva Hristos? E un simplu om, cu puteri limitate, sustinut de un partid liberal frate de cruce pina ieri cu PSD, impotriva legii (da, IMPOTRIVA). Presupunind ca Johannis e intr-adevar omul neprihanit la care spera romanii (hai sa numai comentez nimic aici), cu cine vreti sa faca treaba? Cu un PNL impinzit de securisti si de borfasi? Cu un PDL condus de un politist incrincenat si dornic de razbunari prostesti contra fostului presedinte? Cu o presa angajata, mai rea ca Antena 3? Uitati constant ca majoritatea tarii e totusi socialista. Ca de fapt dreapta a guvernat numai si numai prin coalitii complicate, cu ajutorul unor partide gen PC sau UNPR, care si-au urmarit doar interesul propriu si care au fost menite doar sa dezbine dreapta si sa distruga increderea firava a populatiei in ea. Coboriti cu picioarele pe pamint domnilor de la RL si Revista 22. Banuiesc ca articolele pe care le scrieti va cresc ratingul, dar nu sint realiste si in consecinta neproductive. Johannis trebuie sprijinit, dar formulati cereri care pot fi indeplinite. Si, dupa echipa care se contureaza in jurul domnului Johannis, mie personal mi se pare ca presedintele ales e mai de graba parte din sistem, nu impotriva lui. Ia luati consilierii la rind si apoi re-evaluati-va asteptarile. Nu de alta, dar cu cit veti zbura mai sus, cu atit va fi cazatura mai dureroasa.

Răspunde

profesoru - 11-24-2014

Valcov nu e super OK, nu e nici macar OK. E un traseist ordinar, a fost primarul PDL al Slatinei. Foarte convingator pe atunci in discursurile anti-PSD.

Răspunde

Kinga - 11-24-2014

Seful guvernului, dl Ponta e normal sa plece. Nu suntem in tara monarhica unde suveranul decide daca isi consulta sau nu supusii. Putea sa actioneze, in 2012 a prelungit programul de vot cu4 ore. Acum nu. Insa tara ar pierde daca se trece acum la redistribuiri de ciolan. In esalonul 2 al psd sunt oameni super ok, ca dl Valcov, ministrul bugetului. (Interviu pe Adevaul live). Psd are o cota mai mare in parlament, are profesionisti, poate fi mai cooperant in rel cu dl Iohannis.

Răspunde

UN OM RESPONSABIL - 11-24-2014

In situatia politica actuala,suntem deabea la putin mai mult de jumatatea aspiratiilor democratice.Pentru ca sa putem spune "Stop si de la capat" si cu "Toate panzele sus", tot Guvernul,in frunte cu Ponta, trebuie sa demisioneze,acum. Parlamentul trebuie dizolvat si organizate alegeri parlamentare anticipate, respectandu-se Referndumul si vointa natiunii in acest sens. 300 de parlamentari, indiferent daca cu una sau doua camere..Cand vrem sa incepem ceva de la capat, atunci este imperios necesar sa curatam terenul de toti bolovanii, de pierte si pietricele si de toate buruienile.In caz contrar,inceperea unui lucru de la capat, cu un capat subrezit care oricand poate naruii toata "costructia", este o mare gresala s-au o nepricepere a "constructorului".

Răspunde

profesoru - 11-24-2014

1."Spitalele mici din apropierea casei" de la noi fac internari fictive pt. a-si justifica existenta. 2.Cu spitalele astea mici, slab dotate si incadrate se pierde timp pretios: pacientul in stare grava e adus la acest spital, medicul il consulta, constata ca spitalul nu are aparatura si personal calificat pt. interventie si il trimite la spitalul mare din orasul resedinta de judet (sotia unui prieten a dat spaga pt. ca procedura sa fie mai rapida!). Daca n-ar exista spitalul mic, ambulanta l-ar transporta direct pe pacient acolo unde poate fi ajutat.

Răspunde

Vicentio B. - 11-23-2014

EX OFFICIO. Daca as fi vazut un astfel de articol, care se refera la o tema extrem, extrem de grava, in Germania, as fi avut siguranta / certitudinea ca se va intampla CEVA ESENTIAL la nivel national , in intervalul de timp care urmeaza, dar neaparat in spiritul Ordinii Constitutionale. De fiecare data cand vad un articol in Romania, care are drept titlul un text de rezonanata, urmat insa de semnul intrebarii, am cetitudinea ca totul se va transforma RAPID intr-o AMINTIRE. Motivul este simplu si tragic. Actualul Guvern, este o coalitie in cadrul sistemului PSD = COMUNISM + MAFIE. Aceasta formulare NU imi aparrtine, ci a fost enuntata drept concluzie, in urma unei analize extrem de bine argumentata, de catre un curajos si experimentat jurnalist de investigatii, chiar din zona in care cel numit Premierul este deputat, deja cu vechime. Exista relatia PONTA = IMPOSTURA + CINISM., care functioneaza ca o axioma. Guvernul adica Ponta se sprijina pe ultra dimensionatul Parlament, din care cantitatea necesara constitutional in luarea deciziilor, de regula dupa interes de clica, folosesc mandatele in mod imperativ, adica la ordin, adica necostitutional. Constitutia Romaniei a ramas o notiune pur arbitrara, in care articolele, care sunt valabile in anumite situatii, pot fi , dupa necesitati de regula imorale, incalcate cras in alte situatii. Ceeace functioneaza ca UNS in Romania este sistemul > manus manum lavat < adica > o mana spala pe alta< . Eu pot indica precis articolele din Constitutie, care au devenit sub Guvernul Ponta, obiecte de bucatarie din categoria a detergentilor de unica folosire. Guvernul + Legiuitorul este in mana lui Ponta & PSD si pe total actioneaza , asa cum cum sunt datele incontestabile, contra Ordinii Constitutionale, DELICTUAL / INFRACTIONAL. Astfel ca pemizele enuntate mai sus in articol, sunt efectiv teoretice, iar numita solutie finala a unui Guvern de techinicieni, este tot asa de reala, ca si cum Ponta, din proprie initiativa, ar depuna in saptamana imediat ce urmeaza, dubla demisie : ca Premier, ca Presedinte al PSD + retragerea din politica si reintrarea in biroul de avocatura Sova si acociatii ! P.S. FARA o reformare URGENTA , CATEGORICA, bazata exclusiv pe elemente MORALE legalizate juridic, a clasei Politice, prin care imoralii sa nu ajunga parlamentari, iar parlamentarii carefolosesc votul imperativ, in contextul intereseleor IMORALE personale, sa raspunde prin proceduri juridice urgente , dupa caz DELICTUAL CIVIL / PENAL, fara posibilitatea de interventie a colegilor, dar si sustinerea lui Johanns, cel putin in cota procentuala cum este sustinuta Cancelara Dr. Angela Merkel in Germania, totul, adica toate bunele intentii, se vor regasii , mai devreme sau mai tarziu, in apele reziduale , deversate ale actualului Guvern . P.S: Sper sa NU cenzurati comentariul de fata, deoarece ar fi o reactie neconstitutionala , motiv pentru care am inregistart mesajul inainte de a trimes ( 18: 28 ora germana,

Răspunde

Vicentio B. - 11-23-2014

AM TRIMES anterior un comentar amplu, obiectiv,decent, cu peste 400 de caractere, care se refera precis la tema articolului de mai sus, in contextul sitiatiei reale din Romania preluate de mine din datele oficiale, transmitand ADEVARUL ADEVARAT. M-am referit , asa cumn este normal la Constitutia Romaniai, care intra in preocuparile actualului Guvern, dupa criterii de interes de moment, ceeace inseamna arbitrariu, neconstitutional, respectiv contra Ordinii Constitutionale si a bunelor moravuri. Am constatat cu stupoare ca, dreptul meu constitutional la opinie, fara a incalca drepturile altuia, au FOST CENZURATE , ceea ce este elementar INTERZIS/ MECONSTITUTIONAL. Rog explicatii morale / constitutionale. P.S. Pana una - alta, am retrimes mesajul . Sper sa NU cenzurati si acest mesaj , pe care din motive de siguranta l-am inregistrat (18: 18bora germana, adica 19: 18 ora Romaniei/ Bucuresti )

Răspunde

Felix - 11-23-2014

Argumentul gestionarii resurselor merge in directia putine spitale. Argumentul "aproape de casa" cere spitale peste tot. In Elvetia nu au gasit un compromis, asa ca sunt cantoane care au apelat la metoda elvetiana a referendumului: cetatenii au primit o lista de spitale si au bifat acele spitale care sa fie dezvoltate, ramanand implicit ca celelalte o sa stagneze si poate in viitor sa se inchida.

Răspunde

Felix - 11-23-2014

@Mircea. Sigur, Johannis nu are nici un mijloc ca sa schimbe Guvernul; asta e exclusiv treaba Parlamentului. INtrebarea era daca ne dorim ca Ponta sa isi prezinte demisia, sa vina un Guvern de tehnocrati, samd. La asta io zic "NU, Ponta sa nu isi prezinte nici o demisie ci sa guverneze dupa cum a promis"

Răspunde

Militaru Mihail Daniel - 11-23-2014

Sii eu as vrea sa se schimbe Guvernul, domnu Vianu!Cu astfel de oameni nu se mai poate contiuna!Au dovedit din plin ca sunt antireforma!Ne trebuie masuri de dreapta, neaparat, avem nevoie de ele ca de aer!Totodata ne trebuie oameni competenti si onesti in Guvern!As dori ca MRU de exemplu sa fie prim-ministru!Este un baiat extraordinar!Pro occidental, onest si cu forta de munca!In jurul lui s-ar face o echipa solida care ar scoate tara din recesiune!Ne trebuie oameni competenti!Sunt multe lucruri de facut!In primul trebuie sa avem o infrastructura buna pentru a atrage investitori!Nu vine nimeni sa investeasca daca drumurile nu sunt bune!Apoi trebuie atrase fondurile europene!Astea sunt doua mari prioritati pe care un guvern bun, in speta de dreapta trebuie sa le aiba in vedere pentru tara!Domnul Johannis trebuie sa ia niste hotarari fundamentale pentru bunul mers al tarii!Proiectul ACL trebuie sa se consolideze pentru a forma un partid de dreapta puternic capabil sa conduca tara in urmatorii ani!Asta-i prioritatea politica nr.1 a Romaniei, constituirea unui partid de dreapta adevarat dar pentru asta cele doua formatiuni politice PNL si PDL trebuie sa-si faca curatenie!Si actualul Presedinte, Traian Basescu trebuie sa contribuie la constituirea unui partid de dreaptaSa lase orgoliile la o parte si sa-i convinga si pe cei din PMP sa se alieze cu ACL!PMP nu poate sa se impuna de unul singur pe scena politica, chiar daca va fi condus de Traian Basescu!E o iluzie!Este un partid mic si care este asociat in primul rand cu doamna Udrea, a carei reputatie sa recunoastem nu este din cele mai bune in randul populatiei!Oamenii politici din Romania, cei de dreapta, fiindca ei sunt acum vioara intai in politica romaneasca, trebuie sa fie foarte realisti!PSD este inca un partid puternic cu influenta mare asupra populatiei in mare parte de stanga!Acest partid in forma actuala trebuie sa dispara si sa se formeze un partid social-democrat occidental fara comunisti si mafioti!Dar pentru asta trebuie un lider care sa doreasca asa ceva!S-ar intra atunci in normaliate, ca si in celelalte tari democratice!Ar fi un partid de dreapta si unul social democrat!Dar asta la noi va mai dura mai ales ca actualii lideri ai PSD vor opune in mod sigur rezistenta impreuna cu structurile lor mafiote! Cuvantul de ordine in societatea romanesca de acum inainte trebuie sa fie COMUNICAREA!Societatea civila trebuie sa comunice cu politicienii si sa se consulte!Neaparat!Totodata populatia Romaniei trebuie educata mult din punct de vedre civic, de la scoala!S-a vazut clar ca daca voteza cum trebuie romanii isi pot schimba destinul!Pana acum erau s

Răspunde

adrian - 11-23-2014

Întru-totul de acord cu guvernul de tehnocrați, dar având în vedere comportamentul obstrucționist al actualei majorități, guvernul ar funcționa în gol în absența unui parlament de tehnocrați, cel puțin până la organizarea alegerilor din 2016, care să aibă drept sarcină principală restructurarea numărului de parlamentari și legea electorală, adică niște chestii tehnico-administrative.

Răspunde

profesoru - 11-23-2014

Reducerea nr. de spitale a fost o chestie bine gandita. In jud. Bihor de ex. s-a intentionat reducerea nr. de spitale de la 15 la 9. In jud. ungar vecin Hajdu-Bihar, comparabil ca populatie, exista doar 2 spitale (min. sanatatii de atunci, Cseke Attila). Mantinerea spitalelor in localitatile mici inseamna risipa de resurse. Acolo trebuie sa ramana doar policlinici (dispensare) si statii de ambulanta care sa transporte pacientii la spitalele din marile orase.

Răspunde

Liviu din Timisoara - 11-23-2014

Imi amintesc de Geoana, care nu se multumea doar sa castige ...ci voia sa " debarce marinarul " - nu voia sa castige, voia triumf : asa ca a venit in Timisoara, oras simbol.Daca era putin mai modest, putea sa mearga la Sibiu, si pe atunci puternic sustinator Iohannis - aliat impotriva lui Base. Azi, sibianul le-a dat lovitura de gratie, exact cand credeau ca pot triumfa.Ma intristeaza acum lichelismul lui Geoana, care se invarte ca o hiena diplomata ....am crezut ca PSD-ul a invatat lectia onorabilitatii. Nu va fi deloc asa.

Răspunde

cici - 11-23-2014

adunatura de idioti

Răspunde

Dana Bunea - 11-23-2014

As participa cu multă plăcere la acest denunț. Din fericire, am reușit sa votez si pe 2, la Berna si pe 16 la Como-Italia. La ambele secții de votare, lucrurile mi s-au părut normale, in afara cozilor de oameni si așteptări rândului. Eram asa plină de entuziasm, ca statul la coada o ora jumătate, nu l-am simțit.

Răspunde

Mircea M. Cociu - 11-23-2014

Art. 89 (1) din Constitutie, prevede: „Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele României poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura.” Deci, acum, nu este cazul, pentru invocarea acelui articol. Doar daca guvernul actual isi prezinta demisia si sunt intrunite conditiile din articolul citat pot fi organizate alegeri anticipate.

Răspunde

Theodor Marcean - 11-22-2014

Nu este prima data cand se pune problema formarii unui guvern de tehnocrati.Daca dL.Basescu il accepta pe dl.Croitoru,in 2008,probabil ca ar fi fost scutit de demonstratiile care au doborat guvernul Boc.Iar bugetarii ar fi fost rariti,dar cu mai multa logica,fara inchideri de spitale. Societatea romaneasca postdecembrista a ramas,din pacate,fara o selectie efectiva a valorilor,datorita mentinerii nepotismelor si datorita minimei rezistente la invazia impostorilor de partid.

Răspunde

mircea - 11-22-2014

F.buna idee. sa faca bugetul ca sa nu pice oprobiul public pe altii, apoi sa fie demis urgent, mai ales ca nu are nici o jena in a arata cit este de iresponsabil: noi il credeam in munti sa cugete iar el este in Dubai la Formula 1 si petreceri. Halal, nici nu mai suporta comentarii comportarea si valoarea sa.

Răspunde

DEMISIA-alegeri anticipate - 11-22-2014

acum a plecat-nu are buget.A plecat pe banii lui ghita .Dupa prestanta de dublu politician-presedinte de tara-repetent si prima poanta a tarii ss-a plece.Cu marea profesoara de la finante-daca tot nu a prezentat un buget-sa plece de manuta.Tineri carlani si mioare -la pascut iarba verde.Pesede -moralitate de guit si poanta la DUBAI.Asta da era sa fie SLUGA TUTUROR ROMANILOR-STANGA AUSTERA !Care au castigat-s-a ceara plecarea urgent.Ganditi-va la tara-nu la interese personale.Adica mai priviti circul cum vor cadea in sondaje.Tara trebuie guvernata-nu experimentata.Succes Klaus cu un nou prim ministru.Nu mai astepta sa-si rupa gatul pesede-prin poanta dega si-a facut harachiri.Alegeri anticipate.Nu tre s-a ne mai temeni atata de majoritatea creata in parfament.Stim cum s-a creat.

Răspunde

SoSo - 11-22-2014

Dl Pompta.De ce cereti unui ins,ceia ce nu are?

Răspunde

Felix - 11-22-2014

Nee, sa nu plece. Sa faca bugetul, sa arate cum poate sa creasca cheszuielile in perioada economica cevlara fara a face datorii si fara a creste taxele. Intre timp mai finalizeaza DNA-ul niste dosare, se mai sudeaza PNL-ul, se alege cumva cu miscarea Macovei, se aseaza PMP-ul (cumva, fie la gunoi fie isi gaseste nisa), poate se intampla minunea si PSD-ul alege un urmas al lui Ponta care urmas sa aiba si creier in cap. Pe urma avem alegeri si mai vedem.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22