De același autor
Strânsă cu uşa de ziarişti, Corina Dumitrescu, ciudata (pentru neavizaţi) nominalizare a Guvernului Ponta pentru Educaţie, a convenit să dea explicaţii. În sprijinul pasajului ei pe la Stanford-Hoover, Corina Dumitrescu a adus cu nesăbuit aplomb o înregistrare audio cu un profesor american. Stupoare, însă. Profesorul american, Robert Deutsch, este un fost român. Nimeni altul decât artizanul sulfuroasei escrocherii Megapower, prin care statul român a fost devalizat de vreo 20 de milioane de dolari, în anii ‘90, afacere despre care ne-ar putea spune multe, dacă ar vrea s-o facă, Theodor Stolojan, Petre Roman şi chiar briliantul BNR, „împrumutat“ acum Guvernului Ponta, Florin Georgescu. Robert Deutsch are o avere considerabilă, cum altfel?! şi îl regăsim foarte activ în zorii bolşevismului românesc – „credeai c-am murit, neică?“, sună o celebră replică din Caragiale – însă, prin conexiunea cu protejata sa, Corina Dumitrescu, se înţelege că mai are încă un cuvânt de spus la Bucureşti, de ce nu şi la Moscova, şi în ziua de azi... Dar, în fine, Corina Dumitrescu (aflată în cărţi şi pentru Justiţie; oare ce să facă ea acolo?) a fost retrasă. Până şi lui Victor Ponta, procurorul însărcinat pe vremuri să ancheteze / muşamalizeze jaful Megapower, pedeegri-ul deocheat al Corinei Dumitrescu, dat la iveală de ea însăşi, i s-a părut prea de tot. În fapt, rolul ei la Educaţie, ca şi al ultimului nominalizat, Ioan Mang, ar fi fost acela de a face treaba murdară, pentru readucerea la foc continuu a universităţilor private-fabrici de diplome, până în toamnă. La toamnă, când, prin vot, USL va fi validată şi va începe adevărata domnie, PSD ar fi înscăunat-o pe Ecaterina Andronescu, doamna cu aer de fetiţă cuminte care taie cu lama pe ascuns insecte vii. Atunci va şi începe efectiv lucrarea de propăşire a şcolii româneşti cu profituri maxime pentru toată profesorimea clientelă de partid.
O piesă grea a guvernării Ponta, dacă nu cea mai grea, este însă Dan Voiculescu. El nu a primit niciun portofoliu, nici n-ar avea nevoie, pentru că ambiţia lui de a conduce, nu un partid, nu un trust media propagandistic, ci chiar România, este contribuţia sa la proiectul USL. Deocamdată, prin delegaţie, Voiculescu a preluat controlul pe Agricultură. Ministerul de resort este parte prejudiciată (circa 60 de milioane de euro) într-un proces cu Voiculescu şi este de aşteptat ca delegatul său la Agricultură (dator stăpânului şi cu bani, 295.000 de euro) să se dea peste cap să închidă litigiul, vă las să ghiciţi în favoarea cui. De ce însă ar fi notabilă prezenţa lui Voiculescu în actuala configuraţie a puterii mai mult decât a cetei de baroni înfometaţi care a reuşit, în fine, să debarce şleahta baronilor sătui? Pentru că Dan Voiculescu are ceva din aerul lui Robert Deutsch, după cum Robert Deutsch are ceva din aerul lui Voiculescu şi, laolaltă, ceva din aerul „tare“ al acestui guvern, „cel mai curat şi cel mai cinstit“ din istoria României. Expertul nostru în „moştenitorii Securităţii“, Marius Oprea, explică într-un interviu: „Adevărul în legătură cu Dan Voiculescu s-a aflat. E drept, nu tot adevărul. S-a aflat doar că a fost informator, dar el a fost mai mult decât atât. A fost şeful Crescent, firma care lucra pentru Securitate în cadrul IC Dunărea şi a participat în mod activ la devalizarea economiei româneşti. Nu pot să uit ce făcea firma Crescent şi cum şi-a realizat Dan Voiculescu acest imperiu financiar“. Şi, în alt loc, în care descrie cum „s-a privatizat Securitatea“, Oprea trage concluzia: „De fapt, comuniştii au iubit dintotdeauna capitalismul, pe care formal declarau că vor să-l distrugă. Partidul se transformase de multă vreme într-o piaţă pe care se trafica putere şi influenţă, după toate regulile cererii şi ofertei. Tocmai de aceea foştii securişti s-au dovedit cei mai potriviţi să preia frâiele tranziţiei la economia de piaţă, pentru că ei aveau dezvoltate abilităţile, aveau banii şi informaţiile necesare“. Spun unii că nu mai suntem în tranziţie. Dar frâiele? Pe unde-or fi?
Vă reamintesc că suntem ţară membră a NATO şi UE. FMI încheie acorduri cu România. La Kremlin, Putin se instalează ca un împărat. Iar noi nu ne aflăm la prima încercare (recitiţi stenogramele PSD) de a-i duce de nas pe occidentali cu caracatiţele noastre bizantino-securistice.