Dezghețul

Tia Serbanescu 12.07.2013

De același autor

Breaking news și News alert! Televiziunile au salutat „dezghețul relațiilor cu Rusia”, „după zece ani de întuneric”. Era și timpul. Multora le clănțăneau dinții așteptând lumina de la răsărit. Dezghețul s-a produs prin vizita ministrului de Externe la Moscova unde s-a întâlnit cu omologul său Lavrov iar gheața a fost spartă la Cotroceni unde au sosit unul după altul șefii spionilor din Rusia și SUA în ideea că „avem nevoie unii de alții” - după cum a declarat dl. Băsescu ulterior.

E foarte bine că relațiile cu Rusia s-au normalizat – ceea ce înseamnă că Rusia urmărește ceva – iar dl. Corlățean a anunțat că „s-a reluat chestiunea tezau­rului”.  De fapt, e vorba de reluarea activității comisiei mixte de istorici care să studieze cazul iar asta înseamnă decenii de discuții la capătul cărora restituirea tezaurului nu e deloc sigură. Afară de cazul că Rusia vrea ceva la fel de prețios în schimb. Dar dezghețul e necesar: iarna rusească a venit de hac multora, inclusiv rușilor. Dezghețul rusesc al USL a coincis cu împlinirea a 20 de ani de la nașterea PDSR (fiul FSN, nepotul PCR și tatăl PSD) ceea ce i-a trezit amintiri duioase dlui Năstase.

Doamne, cum mai trece vremea! Acum Ponta este nenea. Iar premierul are o privire tot mai planetară: „ne uităm la Est, la Vest, la Nord și la Sud” să căutăm investitori și bani. Pesemne că are busola stricată căci nu prea vine nimeni. Dl. Ponta a anunțat însă o analiză a miniștrilor PSD la sfârșitul verii fără a exclude o remaniere: „e posibil”. Imediat, Ghiță tv a și făcut marea remaniere trimițând în vacanță doi miniștri PSD (Teodorovici și Doina Pană) și trei de la PNL (Mariana Câmpeanu, Nicolăescu și Stroe) - deși liberalii au comunicat că remanierea „e doar un subiect de presă fără fundament real”. Interesant e că dl. Fenechiu lipsește din remaniere  chiar dacă așteaptă verdictul în dosarul „Transformatorul”: „de opt ani cariera mea politică e afectată de acest proces”. Cum i-a afectat-o dacă a ajuns ministru? Ce altceva să mai fi ajuns? În fond, ce-a făcut?

A vândut transformatoare vechi drept piese noi, ceea ce se întâmplă frecvent în politică unde se numește reevaluare. Spre exemplu, vechiul transformator al realității (la OTV), Tudor Barbu, ajuns senator PPDD a trecut la PC unde pretinde că „oamenii onești și cu mai mult de doi neuroni vor recunoaște că s-a trăit mai bine pe vremea lui Ceaușescu”. Are dreptate pe undeva: pentru a trăi bine într-o dictatură n-ai nevoie de onestitate ci doar de doi neuroni.

Vacanță plăcută!

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22