Candidatii PNL: De la turnatorul Rosca Stanescu la antibasistii Nistor si Barbu

Andreea Pora | 09.10.2012

Pe principiul unde merge mia merge si suta, dupa alianta cu "Felix", candidatura lui "Deleanu" - "H1" zis si Rosca Stanescu din Liga Mare nu are de ce sa mire. Ar fi surprins sa nu fie asa.

Pe aceeași temă

Pe principiul unde merge mia merge si suta, dupa alianta cu "Felix", candidatura lui "Deleanu" - "H1" zis si Rosca Stanescu din Liga Mare nu are de ce sa mire. Ar fi surprins sa nu fie asa. "Exista o intenţie tot mai clar manifestată din partea conducerii PNL să candidez pentru Senat", zice RSS, unde se va ocupa sa faca "legi bune". Prima ar trebui sa fie una prin care toti fostii securisti si puscariasi sa aiba locuri rezervate pe liste si sa fie obligati sa candideze. Pina atunci, Rosca este ca o floare la butoniera lui Crin, mirosul ei nereusind sa derajeze didamai liberalismul din somnul ratiunii.

Oricum, "Deleanu" isi merita cu prisosinta rasplata cu scaunul de senator, lupta lui pe viata si pe moarte cu dictatorul si procurorii acestuia sta marturie in arhivele antenelor. Prin comparatie, prestatiile unora ca Vlad Nistor sau Daniel Barbu par simple nuieluse aplicate pe spinarea tabacita a monstrului de la Cotroceni. Ce drept au ei sa prinda colegii eligibile pe listele si asa strimtorate ale PNL, dupa cum ne-a informat Crin? Intrebarea e pusa in soapta pe la colturi, singurele locuri unde liberalii mai indraznesc sa dea glas frustratilor care ii framinta. Ce-au facut Nistor si Barbu pentru partid, care sint faptele lor de arme? E drept, au prestat la televiziuni din greu, au invirtit limba in gura pentru a-i coafa lui Crin chiulangismul si lui Ponta plagiatul, au minimalizat pina la aneantizare gafele cu "adversarul meu in campanie va fi Departamentul de Stat", " nu sintem colonie" sau altele din acelasi registru, au demonstrat doar cum universitarii se pricep ca ghilimele si notele de subsol au fost inventate in anul de gratie 2003, ca boicotul e ceva abominabil si cvorumul o inventie sinistra basistilor. Sau cind n-au putut sa ia taurul de coarne au tacut strategic. E insa oare suficient pentru un scaun de parlamentar? Desigur ca e. Activistii de partid, aspirantii la sinecuri, la pensia de parlamentar, la masina cu sofer si alte alea care fac deliciul vietii de ales al neamului ar trebui sa inteleaga ca una e sa prestezi cu carnetul de partid la vedere si alta cu el in buzunar si in suflet. Una e sa fii membru, alta comentator independent. V-ati prins? La vremuri de restriste independenta bine camuflata se masoara in aur sau macar intr-un colegiu. Deci, ciocu mic, uselisti nemultumiti, oriunde v-ati afla voi! Asta-i piesa! Cineva trebuie sa se dea deoparte sa le faca loc intelectualilor lui Crin, Victoras si Felix. Nu fiti tristi, se intimpla si la case mai mari. Corect ar fi ca toti antibasistii sa primeasca cite un os de ros, indiferent de calificare sau opere, care daca sint plagiate cu atit mai bine.  Pina la urma, ce atita ipocrizie, e vremea politizarii antibasiste, idee chiar de ei inventata. Aferim!

P.S. Singurul care are dreptul sa protesteze este Ciuvica. Saracul, chiar nu merita sa ramina pe veci tucalarul lui Gadea si Voiculescu. Trista soarta.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22