România sovietică, ocultismul decizional și reforma clasei politice

Crisian Grosu | 22.06.2017

PSD a ratat încă odată; și intră în siajul stângii franceze – rămânând calat pe combinația de frică, pupulism și prostie întreținută instituțional.

Pe aceeași temă

 

 


Da, nu ”guvernul Grindeanu” a picat (să fim serioși, ăsta oricum nu mai era guvern, iar bătălia NU a fost pentru guvern, ci pentru un anume mod de-a administra România), ci s-a întâmplat altceva:

cea mai reacționară formă de-a face politică – sistemul Dragnea- Iliescu – Verdeț – Chivu Stoica – a intrat în faza de platou:

s-ar putea să rămână aici câteva luni, s-ar putea să trebuiască să îi mai suportăm niște ani: depinde de cum va reacționa gașca de reprezentanți ai celei mai vulnerabile și abuzate pături sociale din România; cea care vinde dezvoltarea pe un codru de pâine.

Avem cei mai ”înalți” cititori din presa română (”risc” pe care ni-l asumăm cu toate dezavantajele lui) –
astfel încât acum, la cald, după decizia parlamentului referitor la guvern, nu o să intrăm în explicații
 :

o să ”bifăm” câteva adevăruri care de obicei se pierd în marea de gunoaie și manipulare din spațiul public. Aceste fire roșii sperăm să configureze situația în care ne aflăm.

O să grupăm în schimb acești ”bumbi” (cum îi numim noi) pentru a conferi coerență ideatică poziției și părerii noastre.

Înainte de aceste idei însoțite de argumentele lor, să observăm un lucru esențial :

Criza politică din România a fost inițiată din prima zi a PSD-ALDE chiar la numirea dnei Sevil Shhaideh și a făcut următorul pas către ireversibilitate prin numirea lui Sorin Grindeanu.

Criza politică a căpătat concretețe, însă, în data de 4 mai :
când CCR a decis că, dacă Parlamentul vrea (se dă amnistie și dezincriminare), Liviu Dragnea poate fi premier. (De aia i-a și propus lui Sorin Grindeanu poziția de vicepremier – dar Grindeanu nu a putut spune acest lucru, pentru că ”așa ceva nu se face”).

Din data de 4 mai, ”cei mai buni miniștri” au devenit cei mai răi, pentru că Sorin Grindeanu nu a acceptat să fie o păpușă politică precum sclavii din administrația publică a Teleormanului.

Asta e hârjoana politică din PSD. Problema României are alte evenimente și direcții de evoluție :

Așadar:

Chestiunea de administrare politică a României : războiul efectiv dintre nordiști și sudiști

Bumbii:

1-*, În România,  stânga (PSD) are cele mai mari șanse la orice alegeri, dar nu din pricina unei vocații de stânga. (Cine citește istorie știe: crearea conștiinței politice în România a setat lumea ”pe dreapta” – de la centru la extremă. Până și Moromete, care avea probleme severe cu ”fonciirea”,  era ”de dreapta”).

2-*, Stânga în România nu poate fi EFECTIV modernizată (și asta o dovedește și votul de azi, 21 iunie 2017, dat nu împtriva lui Sorin Grindeanu, ci în favoarea lui Liviu Dragnea).
Stânga românească de după 1989 s-a bazat atât conceptual cât și concret pe slăbiciunile societății:
NU sărăcia, cât dezinformarea, indolența, lipsa de înțelegere NU atât a societății, ci a locului propriu și personal în societate, dependența de ”tătuc” și indiferența față de ansamblu.

Să mă contrazică oricine, dar NU e o întâmplare că stânga românească a fost condusă de reprezentanții celor mai subdezvoltate zone, care și-au făcut un titlu de glorie că au câștigat voturile unor dependeni de ”tătuc” : Ion Iliescu, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Victor Ponta – și alți mici dumnezei locali care-și câștigă voturile cheltuind pe grăunțe pentru popor banii de Devoltare a României.

3*, Structura socio-economică a României împiedică orice adecvare a opțiunii politice la necesitățile reale și de viitor ale României.

Să fim serioși: nici cel mai prost țăran nu-și conduce gospodăria cum a condus stâga românească de până acum țara : ar pieri de foame și de neomenie.

Structura socio-economică a României are 2 piloni de funcționare și stabilitate:

a), mediul rural, bazat mai întâi pe lipsă de informare, apoi pe dezinformare, pe coterie locală (primarul dă ajutoare sociale mai mici decât comisioanele luate pe pietruirea drumului) și abia mai apoi pe sărăcie :
există totuși în fiecare purtător de CNP un germene de omenie și de orgoliu care reclamă independența economică personală : activistul local are, însă, misiunea de-a strivi acest germene și a ține cetățeanul dependent de ”politica tătucului”. ”Daddy”! (N.red: ”Daddy s back! – a glăsuit mustăcioara asta veșnic mânjită de smântâna de la oile altora, când s-a întors dintre chelnerii din SUA de la masa lui Dinald Trump – textual).

b), micile orașe – foste monoindustriale, din care tinerii au plecat și sunt niște oaze părăsite de aplomb și de viață, în care sursele de venituri sunt bugetarii (școlile, primăria, dispensarul, primăria etc) și sumele trimise de căpșunari acasă.

4*, problema NU este că stânga românească – aripa sudistă – se bazează pe acești oprimați :
ci că stânga sudistă face tot posibilul să conserve opresiunea și dependența socială,
e sigura paradigmă de țară pe care un lider tip ”Liviu Dragnea” o poate înțelege.
O poate înțelege atât pentru țara noastră (care E FOARTE DIFERITĂ DE ȚARA LUI LIVIU DRAGNEA) , cât, mai ales, pentru soarta sa de urmărit penal.

(Aici, neapărat de spus – pentru psihologi, nu pentru oamenii obișnuiți : acel ”daddy s back” spus de Liviu Dragnea la întoarcerea de la masa lui Trump din SUA.
Vasăzică ”daddy”: ne-am modernizat, am evoluat: nu mai avem ”tătuc, ci ”tătic”).

5*, Un lucru pe care NU l-a observat niciun deștept din sociologie, făcătorii de sonaje, anal-iștii politici :

PSD a câștigat 46% (cel mai mare de după FSN încoace) NU pentru că oamenii au cârmit brusc spre stânga :

ci pentru că la cele 35% din procentele tradiționale de ostatici ținuți în genunchi de PSD, s-au adăugat cele 7-8 procente ale lui Dan Diaconescu (de la PPDD) și jumătate din vechii securiști (cam 2%) de la UNPR : adică, cam ceea ce s-a pulverizat după infarctul lui VC Tudor. Fix cât a crescut PSD.

Războiul juridic al infractorilor aleși în demnități publice cu România producătoare

Spuneam mai sus că această criză guvernamentală a început în mod concret odată cu decizia Curții Constituționale din 4 mai : când Liviu Dragnea a rezolvat, prin dl. Valer Dorneanu – problema accesului său la funcția de premier, pe care legea actuală i-o blochează.

Bumbii :

1*, ca cetățean onest, necumpărabil și ”luptător”, am alte probleme cu dl. Liviu Dragnea decât prezumtiva sa poziție de premier reprezentant al diviziei sudiste a PSD :

Eu unul, ca cetățean, vreau înapoi BANII ADEVĂRAȚI FURAȚI DE LIVIU DRAGNEA ȘI DE ”STÂNGA” LUI:

Nu ăia veniți din falsificarea alegerilor sau a angajării a 2 salariate năpăstuite puse să lucreze la PSD în timp ce erau plătite de stat :

vreau înapoi banii FURAȚI LA LICITAȚIILE PE CĂILE FERATE, dedicate lui Costel Comana – că n-a intrat ăla în cartea recodrurilor spânzurându-se în avion degeaba.

2*, ”Binomul”, Serviciile, Justiția, CFR-ul, guvernul : vreau înapoi, virați la buget, toți banii din care doar 10% au ajuns ”la popor”, iar restul de 90% au ajuns în conturile din străinătate ale acestor psihopați care plâng ziua pe umărul României subdezvoltate, iar noaptea scot din țară sute de milioane de euro și-i bagă în achiziții din țări exotice.

3*, vreau o cuantificare a scandalului pe Ordonanța 13, de scăpare de Justiție a cupului Dragnea-Tăriceanu, pe traseul de Dezvoltare minimală a României – când Liviu Dragnea ordonase sclavilor proprii să nu-l lase pe Sorin Grindeanu singur cu Jean Claude Jucker, iar actualul/fostul premier fusese pus în cea mai penibilă situație cu putință, în loc să negocieze în interesul meu, al afacerii, al vieții mele, al salariaților de aici.

4*,Vreau o explicație clară, juridică, sigura elocventă : cum de Curtea Constituțională a României își permite să dea legi LEGIUTORULUI care e Parlamentul, legi favorabile lui ”Daddy”.

Vreau un răspuns oficial și verificat oficial la întrebarea : EXISTĂ UN DOSAR LA SIPA despre Valer Dorneanu, folosit la fel (exact la fel) ca supozitor la demiterea lui Traian Băsescu, pe vremea când Înalt Justițiarul era Avocat al Poporului?

5*, O înrebare directă și foarte concretă, pentru stăpânul celei mai oropsite entități administrative din România :

Ieșiți și spuneți CLAR: câți trebuie să scăpați de pușcărie ca să lăsați România în pace?

Subminarea instituțională a României : Premierul din Casa Poporului și sclavul din Palatul Victoria

Trecem doar în revistă anomaliile de fond ale guvernului Grindeanu – le cunoaștem, dar le amintim, pentru că ele sunt temelia DISfuncționalității guvernării României :

  • premierul de facto al României a fost Liviu Dragnea ;
  • Liviu Dragnea a făcut lista miniștrilor ;
  • Liviu Dragnea a ”făcut” așa numitul ”Program de guvernare” – o combinație de măsuri toxice și nerealizabile pentru DEZVOLTAREA ROMÂNIEI – recte, România in corpore ca mită electorală pentru sudiștii PSD ;
  • și, mai ales: Liviu Dragnea a creat ORDONANȚA GRAȚIERII (pe care decizia lui CCR din 4 mai a venit ca o mănușă) – cursdeguvernare.ro a dezvăluit AICI_LINK această bizarerie la care uite că ”BINOMUL” nu zice nimic …

astfel încât perversiunea instituțională a căpătat, în ultimele 6 luni, forme aberante :

1*, miniștrii lui Sorin Grindeanu NU vorbeau cu Sorin Grindeanu ci,  cu – se-nțelege – Liviu Dragnea. Așa se obișinuește la Teleorman, asta-i legea impusă de sudiști la București pe toată România.

2*, Guvernul nu s-a calat pe un program de guvernare – specific Puterii Executive în stat :
prioritățile sale au fost Ordonanța 13 impusă de premierul de facto – Liviu Dragnea-  și producerea legislației pentru scoaterea din penal a nr. 2 și nr. 3 în stat (C.P.Tăriceanu și Liviu Dragnea).

3*,Nu a existat nicio poziționare a guvernului României către exterior . Vizita la Bruxelles a lui Sorin Grindeanu a fost compromisă nu doar de manifestațiile din stradă : ci  programul a fost gestionat de Liviu Dragnea astfel încât premierul să NU poată discuta în 4 ochi cu Jean Claude Juncker, orice discuție externă are girul expertizei de la Teleorman, etc.

4*, O știu din anturajul ambasadelor : partenerii externi ai României NU AU ȘTIUT NICIUN MOMENT în ce măsură Sorin Grindeanu e un premier de facto, pe ale cărui decizii se poate conta.

5*, Instituțional, România a fost proiectată în ultimele 6 luni pe modelul Teleorman : Prefectura, Consiliul Județean, Poliția Județeană, Deconcentratele, Inspectoratele Județene, bugetele și oamenii responsabili SUNT SUBORDONAȚI PÂNĂ LA ANIHILAREA EXPERTIZEI ȘI DEMNITĂȚII funționarului numit oficial : – eventual o „secretară”, cu profilul dnei. Carmen Dan – smotocită până la asemănarea cu interfața pentru ”Daddy”.

Esențial : aceasta e paradigma instituțională după care noi așteptăm DEZVOLTAREA ROMÂNIEI azi, iunie 2017. AȘTEPTĂM: ADICĂ FINANȚĂM viziunea acestor șefi de CAP.

Ce urmează de la stânga salafistă : Reglările de conturi. DE CONTURILE NOASTRE

Procedurile le știm – mers la Klaus Iohannis, propus un premier ne-penal. Teoretic.

Practic, bumbii :

1*, NU VOR obosi niciodată să încerce salvarea prin legislație a dlor. Dragnea și Tăriceanu.
Câtă vreme cei 2 pot spera să se fofileze, prioritate absolută vor avea reglementările privind statutul lor penal. Și, din când în când, ”programul de guvernare – conceput de o comisie formată dintr-un singur om, și ăla penal : Dariu Vâlcov.

Întrebare de 17 (maximum-ul!) puncte : aveți idee cât anume din ceea ce produceți este consumat pentru finanțarea populismului care să cauționeze clemența penală pentru câțiva înși?
Puteți traduce asta în PROCENTE DIN PIB ?

2*, Guvernul care se va forma NU va fi o instituție constituțională de facto : el va fi tot medalionul cu o gagică goală și crăcită de la brelocul dlui. Liviu Dragnea.

3*, Cum Klaus Iohannis a anunțat că merge până în pânzele albe fără penali ca premieri, va începe ADEVĂRATA CRIZĂ POLITICĂ : adică acea criză pe care NU o vom percepe, pentru că se va desfășura NEtransparent. E greu de găsit oameni fără probleme penale în anturajul dlui. Liviu Dragnea.

4*, Vom vedea scoși de la naflatină geniile stângii salafiste, fie că vor proveni din aripa Tăriceanu, fie că vor proveni din sovietul dlui. Dragnea.

”Intelectuali” târâtori (în genul dlui. Vosganian – pentru cine-și mai amintește discursul halucinant de la votul pentru ridicarea propriei imunități), ”foști” miniștri/ministeriabili ignorați, frustrați și cu probleme de devitaminizare, nevăstuici care au câștigat majorități devastatoare, reprezentând sub 20% din electoralul sovietelor lor.
Sau chiar miniștrii ”cuminți” – cu rezultate dezastruoase din guvernul Grindeanu – dar care au știut mereu că premierul trebuie să se dea la o parte atunci când ”Daddy” va decide.

(Dar despre ”intelectualii” stângii sovietice – indiferent din ce partid fac parte – cursdeguvernare.ro propune un șir lung de articole în perioada următoare).

5*, Va urma miza pe SUBdezvoltare :

la ”creșterea” cu care se vor lăuda prim-secretarii județelor sinistrate de politica salafiștilor de stânga să mai adăugăm, mental, încă 3 sferturi : cele 3 sferturi vor fi banii furați de la DEZVOLTAREA ROMÂNIEI și care nu se vor vedea nicăieri.

Chiar și din ușa închisorii, Dl. Darius Vâlcov îi va face dlui. Liviu Dragnea semn cu degetul mare în jos: ”Jos! Țineți-i jos! Numai așa veți câștiga!”.

Iar după Constituția ticăloșilor, mesajul său va fi perfect constituțional. Cine nu crede, să-l urmărească cu atenție pe dl. Judecător Valer Dorneanu.

Cine nu înțelege să se uite în jur :

  • -,câte autostrăzi are România peste Carpați făcute în ultimii 10 ani ? aveți idee când le-a programat să funcționeze zapciul din teleorman?
  • -,când ”grânarul Europei” va fi irigat din Dunăre? Aveți idee că zapciul din Teleorman, la Dunăre, se  confruntă cu seceta și NU are și NU a avut niciodată un proiect pentru asta ?
  • -,câți copii de la țară au șansa învățării unei meserii într-un sistem care urlă după mână de lucru – după combinația dintre un zapciu și o savant de renume mondial rău (da rău!) de muscă – de 27 de ani de când politica sovietelor conduce Românie ?
  • -,cum s-a dezintegrat economia FEZABILĂ a României și la cine au ajuns COMISIONELE mai mari decât sumele din privatizare ?
  • -, următoarele 20 de subdezvoltări să le treacă fiecare după specificul business-ului său..

Ei bine : când și cum se termină cu România sovietică dependentă de câte un ”Daddy” ?

Reformatorii – de fațadă sau de facto

1*, Așa numiții reformaatori ai stângii românești sunt niște papagali.
Sau, după o mai fericită reprezentare – niște muște la arat.

Grindeanu, Dâncu, Chirică, Nasra, Trif – și alții, mulți alții : marii reformatori fără implicare, luptă și coaie ai stângii :

până la a fi social-democrați, au nevoie să depășească nu doar pragul socialismului italian (”Aldo Moro, Frate!”), ci și al comunismului româno-bulgar.

Ba chiar, utitându-mă peste ”programul de guvernare” ruso-populist-subdezvoltator al dlui.  Vâlcov, am putea plusa ideologic (NU E O EXAGERARE: TEHNIC BUGETELE ROMÂNIEI SE FAC DUPĂ CONTABILITATEA COLHORZURILOR DIN ANII 60) :

Komsomolismul anilor 60, când ”Daddy” era numit ”Tătuca”, iar ”poporul care ne-a ales” era numit ”proletar”.

Acum, între ”pragmaticii” PSD, termenul de proletar s-a perimat : li se spune scurt, direct și ”realist” – ”PULIMEA”.

2*, Paradigma ”daddy” intră în umbră :

cutumele după care sunt conduse sovietele românești au trecut, în premieră, printr-o experiență nemaivăzută :

nici Liviu Dragnea nu a avut curajul să sară la președintele Victor Ponta (”Victor e prietenul meu…”), nici Victor Ponta n-a avut tupeul să încalce cutumele execuțiilor partinice (”Experința dlui. Geoană e indispensabilă partidului și României…  așa și pe dincolo…”), nici Mircea Goeonă n-a avut plămâni să formuleze până la capăt că un penal ca Năstase nu mai are ce căuta în fruntea unei stângi modernizate.

Astfel că dl. Liviu Dragnea și-a luat zilele acestea spirocheții – și e o chestiune de luni până când – potrivit superstițiilor după care se ghidează alegătorii săi – o să-i apară ”cruci în sânge”.

*
Fuck you, ”Daddy”: sper să apuc ziua în care copiii meu, care finanțează delapidarea României guvernamentale și administrative de către copiii tăi, să vă arunce pe toți în sistemul politic în care vă e locul.
Iar când ei nu o să se descurce, o să mai dau o mână de ajutor și eu.

PS: 
După textul de ieri, câțiva cititori ai UDMR s-au dezabonat de la newsletterulcursdeguvernare.ro .

Un mesaj perfect obiectiv pentru acești ”supărați” cărora le pute orice privire de ansamblu asupra exploatării fratricide a electoratului propriu :

Rușine stimați UDMR-ișri: arătați-mi încă o enclavă în Uniunea Europeană în care o entitate organizată pe principii pur etnice își ține simpatizanții OSTATICI în gardul de sâtmă ghimpată al limbii și DEZinformării.
HarCov sunt o rușine civilizațională pentru cum e folosită depedența unor oameni simpli de sărăcia în care-i țineți, deși ați fost aproape mereu la guvernare. Iar ăia au fost, sunt și vor fi frații voștri. Dacă nu mă credeți – citiți aici o întâmplare incredibil de simplă : ăștia sunteți.

PS2:
Așa cum am promis mai sus : Despre intelectualii noștri politici și violentul lor aport la principii, precum și despre Sovietele după care a împărțită și CONSUMATĂ România – în săptămânile următoare. Vasectomia salvează România. 

PS 3:
Fuck, Uncle Sam – calme down: It s not about our russsian Leave-You (Liviu..)  : it s about our fucking money!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22