La Mărcuța, birjar!

Andreea Pora | 27.05.2016

Spectacolul ”Moartea lui Condrea- Diluatorul” se joaca cu casa inchisa. S-au epuizat tichiile, mastile si biletele.

Pe aceeași temă

 

 Poporul tropaie nervos si da like-uri, sala e plina ochi. Toti vor in primul rind. Normal, tragedia a luat-o pe aratura si e de neoprit. Zurgalaii se aud hat departe, pina in China. De unde numitul Condrea Dan Alexandru. aducea ”tulpini inalt patogene” ca sa le bage in dezinfectanti. Fosta doamna , nu stiu daca ati observat, ii spune mereu si mereu pe numele intreg, nu Dan, nu Alexandru, nu Condrea, ci doar ca in buletin. Si se strimba cind il spune, roteste ochii intr-o parte, are o uitatura piezisa de zici ca...

 

Episodul de joi, asteptat mai ceva ca invierea lui Jon Snow, a lasat asistenta fara grai si in pana de imaginatie. Pentru ca, serios acum, cit o fi romanul de conspirationist de la natura, fosta nevasta i-a dat clasa. Chestia  cu serviciile- Condrea, agent SIE/CIA/SRI- n-a mai surprins pe nimeni, toti erau oricum convinsi ca e mina lor, dar aia cu internatul ”intr-un centru SRI  in care se opera cu metode naziste” la comanda lui Vasile Blaga e groasa de tot. Clar e de siguranta nationala. Cine s-ar fi  gindit? Tot el a impiedicat-o sa candideze la prezidentiale. Nenorocitul! Pina si cei mai aprigi scenaristi n-au anticipat una ca asta, s-o recunoastem. Morala e una singura: serviciile sunt in toate si bratul lor e lung si inarmat. Inclusiv cu dispozitivul de care vorbea Dana Grecu si care urmeaza sa fie gasit de Antena 3 lipit de vreo bucata a masinii uitata undeva prin iarba. Cel mai bine pentru antenisti ar fi sa se grabeasca, altfel le-o iau inainte baietii de la EVZ si conexele. Carora Udrea le-a dat azimutul Coldea.

 

Una peste alta, scenariul a scapat din haturi si cu greu i se mai poate face damage control. Se dau peste cap presarii din falanga portofel, dar distrugerile sunt maxime. Dupa aparitia televizata a fostei doamne Condrea, sper ca nu si ultima, la spectacol nu vor mai fi primiti decit nebunii, agentii, penalii si politicienii. Speranta e ca macar institutiile statului sa fi ramas zdravene la cap si sa continue ancheta despre mafia din sanatate si nosocomiale. Altfel, la  Mărcuța, birjar!

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22