Cizmarul, magazionerul si Hurezeanu

Fara Autor | 27.09.2010

Pe aceeași temă

Are dreptate Emil Hurezeanu cind spune ca, la fel ca presedintele, nici el nu se mai uita la Tv, decit pe canalele National Geographic si Animal Planet, adaugind spunerii sale un zimbet subtire, ironic, cu multe, multe intelesuri…

Nici eu nu ma mai uit la tv, mai ales la Realitatea, postul pe care Emil Hurezeanu il “conduce” azi, in folosul exclusiv a lui Vantu. Nu ma mai uit din exact aceleasi motive din care nu ma uitam nici la TVR pe vremea lui Ceausescu, atunci cind, cu un tranzistor rablagit pus pe calorifer, cu o lingurita infipta in striurile-i negre in chip de antena, asteptam sa prind Actualitatea romaneasca, la Europa Libera, cu…Emil Hurezeanu si N. C. Munteanu. Sa mai spun motivele pentru care nu ma mai uitam la TVR a lui Ceausescu?

Aceleasi pentru care nu ma mai uit nici la TV Vantu-Hurezeanu? Le stie mai bine decit mine Hurezeanu insusi: minciuna groasa, propaganda desantata, manipularea bezmetica, diversiunea ridicata pe cele mai inalte culmi, prostia fudula etc., insotite azi de ingrediente post moderne: citate ciuntite, montari sunet-imagine soc si groaza, melodramatism pompos, zidul plingerii pentru….cetateni etc. Ieri pentru Ceausescu, azi pentru Vantu. Ieri pentru cizmar, azi pentru magazioner. Ieri pentru Geniul Carpatilor, azi pentru “Titu Maiorescu”.

Ce ai putea sa vezi? O morisca de gunoaie invirtindu-se la nesfirsit, in bolboroseli agresive si neghioabe, doar-doar ii va orbi/surzi pe oameni ca sa nu mai vada si sa nu mai auda tromboanele securistice care s-au pus pe sterpelit si facut avere, chiar din noaptea de 22 decembrie 89? Cit de fascinant trebuie sa fie sa zbori in Creta si pe aeroport sa te astepte cu decapotabila si trabucul aferent insusi Vantu? Cit trebuie sa insemne stofa fina, casa ultra dichisita, contul rotunjit, fata de onoare, reputatie, cinste? Poate ca vom afla cindva, dintr-un roman balzacian care lipseste inca din viata noastra azi dar nu se stie daca el nu este pe undeva, aproape, in santier.

Fiti siguri ca, daca la aceasta ora Hurezeanu n-ar trebalui pentru Vantu, sper ca macar pecuniar multumitor, punind la bataie cultura, stiinta de carte si sarm, ar sti sa-l vesteseasca mult mai bine decit mine pe acel personaj ajuns in bolgiile Realitatii,  coleg cu Ema Zaicescu, Ursu, Medeleanu, Tatulici s.a., calcind in picioare, cu relativismele-i de rigoare, o meserie nobila. De constiinta nu e cazul sa discutam.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22