Culmea santajului. Antena 3 a trimis bolnavii de cancer la CNA

Fara Autor | 09.03.2012

Nerusinata metoda de aparare a unor grave abateri de la cele mai elementare norme jurnalistice si de bun -simt cu nenorocirile unor bolnavi nu a fost insa singura arma.

Pe aceeași temă

 "Toți înjurăm, nu cred că nu ați înjurat niciodată. Nu vreau să-i țin partea domnului Gâdea, dar consider că această scăpare a dumnealui este foarte omenească". Cu lacrimi in ochi, impinsa de la spate de avocata Trustului Intact, "du-te, du-te si ia cuvintul" (potrivit paginademedia.ro), o femeie bolnava de cancer a sarit in apararea golaniilor lui Gadea. Moment halucinant. Santajul emotional a culminat cu incercarea femeii, directoarea Federației Bolnavilor de Cancer,  de a-si arata in fata membrilor CNA suferintele. In final, Gadea s-a ales cu 150.000 lei amenda.

Ca sa nu fie niciun dubiu la ce folosea aducerea unor bolnavi de cancer la CNA, Antena 3 titra mare in timpul asta "Federatia bolnavilor de cancer ne sustine in disputa cu CNA". Nerusinata metoda de aparare a unor grave abateri de la cele mai elementare norme jurnalistice si de bun -simt cu nenorocirile unor bolnavi nu a fost insa singura arma. S-a facut apel la DEX pentru a demonstra ca "dobitoc" nu este un termen injurios, s-a spus ca a fost o simpla iesire nervoasa pe fondul emotional provocat de suferintele bolnavilor. Ce mai, Gadea era de fapt victima!

Taraboiul santajist a avut loc chiar in ziua in care Dan Grigore isi dadea demisia din CNA, venind sa crediteze pe viu acuza de "terorism mediatic".

“Limbajul agramat și stâlcirea limbii române, înjurăturile cele mai josnice, aluziile sexuale nerușinate, comportamentul sub-uman, incitarea la violență, șantajul, calomnia și amenințarea, terfelirea valorilor culturale, senzaționalismul ieftin, dezinformarea, panica indusă, sunt doar câteva din instrumentele de manipulare folosite de unele posturi TV și care ne îndepărtează cu viteza luminii de lumea civilizată'', spune Dan Grigore in scrisoarea de demisie.

Nu mai e nimic de adaugat, tabloul descris de Dan Grigore nu are fisura si poate fi admirat zilnic in prime-time. Pentru Crin Antonescu se transmite in reluare la cerere, ca forma de terapie.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22