Cum si-a regizat Ponta finala solo de la Antena 3

Andreea Pora | 14.11.2014

Pe aceeași temă

Ceva mai gretos nu am vazut. O dezbatere finala de unul singur, cu masa, dansul si felicitarile la tine in sufragerie. Imposcindu-ti contracandidatul cu toate laturile specifice sezonului si familiei politice din care faci parte. Regia nu a omis nimic din recuzita murdariilor pregatite pentru ultima (deocamdata) si grandioasa manipulare electorala. Scaunul gol inscriptionat cu Iohannis, familionul rosu de la partid, mama, nevasta, actori-lautari specializati in ode “cosmice”, cetateni entuziasti, popor grabnic pupator de poale. Peste toti si toate tronau ei- Preaiubitul Conducator Ponta & Majordomul Sef Gadea.

 

Dar nimic, chiar nimic, nu se poate compara cu mizeria de a relua de unul singur dezbaterile precedente, editindu-le dupa cum ai chef si iti cere interesul. Scopul mascaradei asta a fost: rastalmacirea editiilor anterioare, distrugerea finala a lui Iohannis. A fost ca si cum ieri ai avut premiera piesei si mai organizezi a doua zi alta in care schimbi replicile, pui tuse groase si mutilante pe fata celuilalt personaj principal, adversarul tau la premiul cel mare, transformindu-l intr-un dobitoc incompetent si netalentat pentru rolul pe care l-a jucat. Desigur, ai grija ca in noua reprezentatie reflectoarele sa cada pe tine, sa decupezi doar momentele care te arata drept erou pozitiv, sa rescrii dialogurile care nu ti-au iesit, sa-ti acoperi cu fard crapaturile de cu o seara inainte. Pentru ca asta s-a intimplat la finala one man show pusa la cale de Ponta si ciracii de la Antena 3, prima (sper ca si ultima) de acest tip in 25 de ani.

 

Ponta a luat la tocat tot ce a spus Iohannis in cele doua dezbateri anterioare, dar mai ales in cea de la B1 Tv, care ii reusise mai bine, si a intors pe dos. Momentele in care Iohannis l-a surclasat si a punctat le-a rescris si aruncat in derizoriu, a incercat sa demonteze acuzele aduse, taxindu-le ba ca “nepregatire”, ba ca minciuni. Cind insultele nu au fost directe “se uita pe pereti”,  “a mintit”, “vorbe goale”, a recurs la ironii, persiflari si jigniri. Nu are rost sa intru in detaliile grotesti ale emisiunii, al carei mesaj- prin regie si decoruri- a fost unul singur: Iohannis este un las care a fugit de infruntarea pe teren ostil (evident, Gadea se jura ca ar fi fost cea mai “fair confruntare”), este urmasul lui Basescu, nu este competent pentru functia de prezidentiala. Concluzie: eu sunt cel mai bun, eu sunt Alesul.

 

Veti spune ca si Iohannis a fost la Digi 24. Da, dar emisiunea a fost mai mult decit decenta, invitatul a fost la fel de politicos si retinut ca in precedentele, nu a atacat la persoana si nu si-a reformulat raspunsurile din confruntarile anterioare, nu a rescris replicile adversarului. Nu am vazut nici scaune goale cu numele lui Ponta pe el, nici adulatori adusi sa-l glorifice, nici moderatori care sa-i pupe lacrimosi mana. A fost un talk-show normal, civilizat, in care adversarul nu a fost linsat in lipsa. In tot cazul, nu a avut montajul si anvergura unei dezbateri finale, era si ridicol cu doar un candidat in platou, ceea ce Digi 24 a inteles foarte corect. Spre deosebire de Antena 3.

 

Al doilea aspect gretos din dezbaterea de la Antena 3 a fost energia investita in proslavirea Celui Mai Iubit. Lasind la o parte cantaretii de la partid, neamurile- mama si sotia- sau moderatorul, de-a dreptul impresionante sunt apetitul si capacitatea lui Ponta de a cere si primi linguseala. Ca si in cazul minciunii sau al plagiatului, nu vezi la el nici o urma de stinjeneala, o reactie cit de cit fireasca de retragere in fata atitor limbi unsuroase. Este sindromul Ceausescu, un inceput viguros de cult al personalitatii. Nimic nu este prea putin pentru Maria Sa. Laudele, odele cele mai desantate, manifestarile de slugarnicie jalnica nu i se par nelalocul lor; cu fata mereu satisfacuta si smecher-zimbitoare le primeste convins ca i se cuvin. Psihanalizabil, pare a fi un complex de inferioritate transfomat intr-unul de superiorite. Cel putin. Actorul Dorel Visan, ajuns, din pacate, de la Senatorul melcilor lautar de casa Ponta (“fir-ati ai dracului cu melcii vostri”- ce premonitie, maestre)  i-a spus ca va avea parte de un “destin cosmic”, iar un tinar din granitura de genii finanatate de Voiculescu i-a dedicat o inflacarata scrisoare de amor la pachet cu tricolorul.

Ce frumos! “Iepoca” de aur zgirie cu gheara la usa noii epoci Ponta.

 

 

  

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22