Din putul securismului liberal: ICR, sucursala SIE

Andreea Pora | 16.10.2012

Bransind caloriferul la ura de clasa, Marga a patronat de la inaltimea protocronismului de scoala uselista o emisiune de linsaj a ICR - Patapievici- Cartarescu si de limbi dulci si zemoase pe propriu-i dos. Ca se simtea bine era evident, ranchiuna parca i se mai ostoise, zimbea mereu intr-o rina si egoul dilatat ii umezise ochii universitari.

Pe aceeași temă

Bransind caloriferul la ura de clasa, Marga a patronat de la inaltimea protocronismului de scoala uselista o emisiune de linsaj a ICR - Patapievici- Cartarescu si de limbi dulci si zemoase pe propriu-i dos. Ca se simtea bine era evident, ranchiuna parca i se mai ostoise, zimbea mereu intr-o rina si egoul dilatat ii umezise ochii universitari.

 

Ajutoare in platoul Realitatii Tv: colegul securist Rosca Stanescu, liberal cu derogare, jurnalistul din liga mare a santajistilor, Bogdan Chireac, moderatorul- propagandist Bogdan Rares, Sorin Iliesiu care isi uitase scrisorile de protest in biroul lui Felix sau a lui Gadea, Octavian Hoandra, unul cu o firma de publicitate care pescuia contracte cu UBB- epoca Marga. Si altii. Mercenarilor le-a reusit o emisiune cum nici macar slujitorii lui Antonescu- Voiculescu- Ponta din CNA nu visau sa ajunga sa albeasca. E clar, de data asta Realitatea a reusit sa dea clasa pina si Antenei 3. Se simte mina de profesionist a lui Gusa.

Subiectul n-a fost nou: vampirul ICR care a papat banii poporului si si-a infipt coltii basescieni in beregatile clasei muncitoare si pensionare, promovind in strainatate operele de doi bani ale slugilor dictatorului. In topul profitorilor- Mircea Cartarescu, o nulitate care nici macar Nobelul n-a fost in stare sa-l ia si din cauza caruia electoratul e infometat chiar si in regimul Ponta. Chestiile repetate vreme de 6 ani sa intre bine in capul amarasteanului unde zace dusmanul de clasa.

Marga morlfaia cu subinteles teza ca traducerile s-au facut pe criterii politice, Iliesiu miorlaia ofticos ceva despre doar 100 euro primiti la Paris, Bogdan Rares ii caina pe Stelian Tanase si Buzura ca n-au fost tradusi si ei precum Filip Florian si Dan Lungu, unii de care, oricum, el n-a auzit nimic, iar Hoandra marturisea sincer ca n-a reusit sa treaca de zece pagini din Orbitorul lui Cartarescu. Doar Dan Pavel nu dadea viguros din cap cum ca asa-i.

Previzibil, securistul liberal SRS- Deleanu a dat lovitura de gratie: ICR e sucursala SIE. Listele cu traduceri mergeau direct la SIE pentru avizare, iar directorii ICR erau ofiteri acoperiti.

Declaratia merita citita integral pentru uzul intelectualilor antibasescieni, clientilor uselisti si politrucilor ( etichetele sint in logica actualei puteri) care vor fi promovati de Marga la ICR ca sa faca revolutia culturala a caloriferului.

Rosca Stanescu:

"Inca de pe vremea dlui Buzura, ICR avea un obicei, mergea cu niste planuri editoriale unde credeti, nu la presedintie, nu la guvern, la SIE, se ducea cu planul editorial la spionajul romanesc. SIE aproba planuri editoriale ale ICR, treaba a continuat si a escalat sub Patapievici (...) SIE aproba, si nu intimplator, planuri editoriale, SIE isi platea o prestatie catre ICR, adica ICR ii facea niste servicii lui SIE, cred ca i le mai face in continuare. SIE a profitat de existenta acestor locatii in strainatate ale ICR si si-a plasat oamenii in strainatate. Ca sa faca opera pozitiva pentru tara, sa faca putin spionaj acolo pentru tara".

"Nici asta nu e foarte grav, foarte grav e cind acesti oameni nu mai lucreaza pentru tara, nu am nimic impotriva SIE, dar sa lucreze pentru tara nu pentru o persoana, nu pentru un om , nu pentru Traian Basescu plateste cetateanul roman SIE".

" Cei care au ajuns in aceste avanposturi culturale sint in clipa asta ofiteri acoperiti SIE, trebuie luat om cu om si vazut cum a ajuns el acolo, e om de cultura sau ce Dumnezeu e omul ala... la fel cum s-a intimplat si in diplomatie... SIE a ajuns sa spuna ca de fapt ICR e un subserviciu SIE"

"Deci, pe bani publici erau veniti pe de o parte pe cale oficiala, pe de alta parte, tot pe bani publici, prin intermediul SIE, au fost promovati slujbasi ai lui Traian Basescu, au fost promovate persoane care fac parte din camarila lui Traian Basescu si aceste persoane au facut deservicii Romaniei. Atunci cind personalitatea inaltului conducator a venit in contradictie cu vointa nationala, chiar acum la referendum acesti oameni stipendiati de SIE  in mod indirect, cu burse, ziaristi straini, de pilda, au scris impotriva statului roman, cazul Le Monde, domnul de La Monde care a masturbat realitatea acestui referendum pentru demitere a avut bursa ICR".

 

Care a fost prestatia moderatorului Bogdan Rares, cel care, nu-i asa, potrivit legii- ca sa nu vorbesc de funie in casa spinzuratului, adica de norme jurnaslistice, deontologie si alte chestii din astea rau famate- trebuia sa ceara dovezi, macar de sanchi, daca nu sa-l si sune pe ofiterul acoperit Patapievici sau alt director din vreo sucursala ICR a SIE sa-si dea cu parerea.

Bogdan Rares a rostit exact 5 propozitii in timpul expozeului SRS.

1.  E foarte interesant...

2.  Mi se pare ceva f grav...

3. E foarte interesant...

4.  Deci dvs spuneti ca o parte din cei care au ajuns in aceste avanposturi culturale sint...

5. Cum ICR e sub comanda SIE?

Si incheierea:

"Poate ar trebui vazut,  pentru ca 10 jurnalisti straini au primit burse de la ICR imediat dupa caderea lui TB, dupa acea motiune de cenzura din iulie, trebuie vazut daca ei au facut ceva..."

Ca in platou a fost liniste, n-ar fi nimic, n-ar fi atit de grav, ca sa-l citesc pe SRS. Grav e ca seful ICR, Andrei Marga, universitarul, ministrul de externe, a patronat si creditat totul. Sa ne miram?

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22