Du-te la manastire, Laura Georgescu!

Andreea Pora | 26.06.2014

Pe aceeași temă

Nu are nicio importanta in cite secunde ajunge Laura Georgescu la sex. Ne spune ca doar in una. Bravo ei! Femeie apriga. Nu are nicio importanta daca doamna are un suflet atit de otelit din lupta pentru apararea A3, incit “daca ti-a murit cineva linga tine, nu e o problema”. Si nici daca e amatoare de “un bors d-ala de-i crapa creierii pe pereti”. Fiecare cu gusturile lui. In fond, d-aia e libertate de exprimare. Problema importanta e ca Laura Georgescu nu-si exercita acest drept in fata blocului, spargind seminte cu vecinii, asa cum pare la prima auditie a inregistrarilor publicate de cutiapandorei.ro, si nici in discutiile cu prietenii din CNA dupa vreo sedinta in care a mai pus o caramida la temelia Varanului, ci in fata unor copii de unsprezece ani. Care nu sunt nepotii ei, ci participanti la programul “Scoala altfel”. Unul care, de data asta, isi merita cu virf si indesat numele de “altfel”. Si, sincer, mai “altfel” decit atit nu prea se poate. Adica, s-ar putea daca doamna Georgescu ar trece si la exemplificarea vorbelor. Dupa cum evolueaza lucrurile, nimic nu e exclus, pentru ca inteleg ca e ok din moment ce toata lume tace, in frunte cu Ministerul Educatiei.

“Altfel” nu sunt doar panseurile sefei CNA, dar mai ales tonul. Acutele, intonatia, ritmul. Muzica. Aici e aici! Nu stiu daca Laura Gerogescu o fi fost intr-o zi proasta, cu nervii in batista si calmantele uitate acasa, dar, ma scuzati, era apucata rau de tot. Cu Laura Georgescu la catedra te lovesc nostalgiile dupa vremea Impuscatului, cind scoala nu reusea sa fie chiar asa de “altfel”. Zbirii aia care faceau instructie cu elevii erau parca mai omenosi prin compartie, racneau, dar mai luau si cite o pauza de respiratie, insultau, dar mai cu fereala de mustrarea partidului. Pot intelege ca munca de la CNA e stresanta, ca ascultatul zi de zi a tot felul de emisiuni demente lasa urme adinci si ca afecteaza psihicul, sufletul, caracterul. Dar pentru asta exista specialisti, care te pot face sa vezi lumea si in alte culori, mai pastelate, si alte lucruri decit creieri pe pereti. In sfirsit, sunt in tarisoara noastra atitea locuri minunate in care te poti odihni, reculege, aprinde o luminare pentru potolirea zbuciumului, unde o poti citi o carte despre cum sa razbesti in viata si altfel decit cu zbieratul, amenintatul si datul cu pumnii sau facind un obositor sluj in fata stapinilor. Intre ciomageala celor slabi si pupatul puternicilor exista, totusi, alternative.

Semne ca e ceva in neregula cu Laura Georgescu au tot fost. Nu ma refer la incalcarea legilor, la votul intru apararea Antenei 3 sau la zmulsul cablului din laptopul lui Jucan, astea, sa zicem, fac parte din fisa postului data de PSD. E vorba de o anume “stilistica” a mahalalei si de zburdalnicitul cu tancul pe aratura plina de capcane a “interesului public”.  Sa trecem, ca tot nu intereseaza pe nimeni. Interesul major al copilului de a nu fi expus la astfel de personaje ar trebui totusi sa preocupe. Parintii, statul, societatea.

Singura intrebare a momentului este cea legata de viitorul Laurei Georgescu. Nu ma refer la functia in CNA, aia e batuta in cuie, un om atit de util lui Ponta si Voiculescu are scaunul asigurat, cit la persoana domniei sale. Pentru ca, dupa evolutia de la scoala 11, e clar ca Laura Georgescu trebuie ajutata. De noi toti. Pina nu e prea tirziu.

 

P.S. E un semipamflet. Ceva intre risu-plinsu

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22