Ceasul rău de miercuri

Razvan Braileanu | 02.08.2011

Pe aceeași temă

Nu trecuse nici o săptămână de la atentatele din Norvegia, când un angajat al TVR ne-a oferit, în direct, o mostră de rasism. Miercuri, 27 iulie, după ce a prezentat o ştire care reflecta o iniţiativă a Ambasadei Marii Britanii de promovare în Ferentari a Jocurilor Olimpice de anul viitor, prezentatorul Orei de ştiri de la TVR 2, Lucian Pârvoiu, a tras senin concluzia: „Ambasadorul Marii Britanii spunea că a descoperit în Ferentari spiritul olimpic. Să fim serioşi, spiritul olimpic la ce? La furat de portofele, la tras în venă?“. Nu pe Facebook, nu pe blogul personal, ci la televizor, într-un program de ştiri! Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR îl anchetează acum, iar Pârvoiu este suspendat de la pupitrul ştirilor până când se dă verdictul.

Dacă derapajul prezentatorului de la TVR 2 s-a lăsat cu o sancţiune, execuţiile mediatice de la Antena 3 continuă nestingherite. Săptămâna trecută, tot miercuri, la aproximativ aceeaşi oră, la Sinteza zilei se discuta despre iniţiativa legislativă a Ministerului de Externe privind votul prin corespondenţă al românilor din străinătate. Pe scurt, MAE era acuzat că, prin campania de informare pe care a început-o, face jocurile PDL. La un moment dat, a fost sunată şi a intrat în direct prin telefon Doris Mircea, purtătoarea de cuvânt a ministerului, care a încercat să explice că ceea ce face MAE este doar să informeze cetăţenii din străinătate asupra votului prin corespondenţă. După ce a întrerupt brutal aproape fiecare explicaţie a invitatei telefonice, moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, i-a reproşat acesteia că nu îşi lasă interlocutorii să vorbească: „Doamnă, dumneavoastră sunteţi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe sau sunteţi mahalagioaică?“.

În faţa acestei abordări tendenţioase, Doris Mircea a anunţat că va întrerupe convorbirea dacă i se va mai vorbi aşa. Atât a aşteptat moderatorul Mihai Gâdea: „Hai că închidem noi. Mulţumesc frumos, o seară bună! Închideţi-l, dragi prieteni, că ne stricăm seara!“. Şi i-au întrerupt legătura telefonică purtătoarei de cuvânt, chiar când un alt invitat dorea să-i pună o întrebare.
După care emisiunea a continuat cu cazul unui cetăţean bătut în urma unei altercaţii dintr-un bar. Nu de către ministrul de Externe, deşi moderatorul a indus ideea că şi acesta e vinovat de starea cetăţeanului respectiv, pentru că se ocupă de votul prin corespondenţă, în loc să... Să ce? Să prindă bătăuşii de prin cârciumi?

Citeste si despre: atentatele din Norvegia, jocurile olimpice, program de stiri, comisia de etica a TVR, Doris Mircea.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22