„La ordinea zilei“, calomnia si mitocania

Fara Autor | 12.07.2011

Pe aceeași temă

Premiantii APTR, Dana Grecu si Radu Tudor, reusesc sa obtina seara de seara premiu si la concursul "Haznalele jurnalismului", initiat si sponsorizat de dom profesor Felix Voiculescu. Daca vinerea trecuta au trecut cu brio proba de calomnie, prezentind in direct un document contrafacut din care reiesea ca ministrul Funeriu nu-si luase Bac-ul decit in sesiunea din toamna, luni au luat coronita si la proba de prostie-mitocanie cu muc si sfirc.

In prima etapa cei doi au demonstrat pe viu ca jurnalismul la cele mai inalte standarde se face numai pe baza de informatii transmise pe mail de telespectatori, nicidecum prin verificarea din trei surse, hai doua, daca timpul si patronul preseaza si ameninta. Mailul, venit tocmai din Franta direct in casuta lui Radu Tudor, sustinea ca tartorul educatiei romanesti "nu a reusit sa treaca proba scrisa la examenul  sustinut la un liceu din Strasbourg, dar a primit o a doua sansa la oral". Datele acestea explica de ce a avut Funeriu retineri, pina acum, sa-si echivaleze studiile in Romania, vociferau cei doi, solidarizind cu toti nefericitii care au devenit victimele camerelor video ale lui Funeriu. Dezmintirea ministrului, explicatiile, documentele aratate n-au constat prea mult pentru Grecu si Tudor, care, a doua zi, o tineau pe lor, spunind ca au vrut doar sa vada daca Funeriu are curajul sa intervina in direct.

Si in etapa a doua, la proba de mitocanie si manipulare, Grecu si Tudor au dat clasa concurentilor din tronsonul de prime time. Decizia PDL de a boicota postul USL- Antena 3 TV pe chestie de Funeriu, a fost taxata asa cum merita. O papusa in marime naturala, cu peruca blonda si rochie portocalie, a fost prezentata ironic  drept "invitatul PDL" in studioul Antena 3. Invitatii in carne, oase si etica, Ecaterina Andronescu si Niels Schnecker, s-au simtit excelent. Ba chiar, Niels Schnecker a simulat gestul de a-i da gonflabilei  PDL sa bea ceai de iasomie.

Exclenta idee ar trebui predata si la scoala de jurnalism infiintata de Felix, ar fi pacat sa se piarda astfel de bune deprinderi gazetaresti. Lupta cu puterea trebuie purtata, nu-i asa, cu orice mijloace pe care e bine ca studentii sa le invete din primul moment.

Ma gindesc ca juriul APTR nu va ramine insensibil la aceste frumoase emisiuni sau la altele din acelasi registru, oferta e generoasa, iar anul viitor le va aprecia si rasplati cum se cuvine. Ar fi pacat ca standardele sa fie coborite, iar harnalele jurnalistice sa nu fie explorate pina la fund.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22