Ieșiri

Tia Serbanescu | 14.07.2014

Pe aceeași temă

Luni vor avea loc la Cotroceni consultări pe tema reducerii CAS. Premierul a anunțat că va participa și s-a pregătit în acest sens: a retras de pe site-ul M de Finanțe modificările la Codul Fiscal care măreau substanțial taxele pe proprietăți (case, terenuri, mașini) – exact cum avertizase dl.Băsescu.

E limpede că Ponta întâi a tăiat (CAS-ul) și abia apoi a măsurat constatând că n-are bani. Dincolo de această gaură bugetară, în guvern se mai prefigurează alt gol: dl. Kelemen Hunor, vicepremier și ministru al Culturii, va demisiona supărat fiind pe statul român care ține cu CE și nu cu el într-un litigiu pe tema autonomiei etnice. Inițial, Kelemen anunțase că UDMR iese de la guvernare – numai că aceasta nici n-a vrut sa auda: pleacă tu dacă vrei, noi rămânem, tu du-te și candidează la președinție și vino cu procentele înapoi. Cine va fi noul ministru al Culturii,  Kelemen n-a spus încă: ”să nu punem căruța înaintea boilor”. Păi, e pusă deja, după cum merg lucrurile.

Căruța cu paiațe dă mult de lucru DNA care nu mai prididește descoperind contracte păguboase cu bacșișuri generoase în toate guvernele. Se confirmă că boii  sunt consecvenți. Până și numirea șefei DNA a intrat în zodia revendicărilor: Ponta, care a criticat-o mereu pe dna Kovesi, pretinde că ”Băsescu nu a vrut-o pe Kovesi inițial” dar el a insistat.  Ăsta e misterul politicii: nu știi niciodată care e adevărul  iar la cât minte Ponta probabil că în curând vom afla că el și PSD au făcut reforma justiției, ei au dus lupta anticorupție, ei au apărat statul de drept iar puciul din 2012 (ca și salvarea corupților din Parlament) au fost doar un ”western”(cum zicea Ilici despre mineriadă).

Ponta a făcut totul. Ce-i drept, dl. Băsescu îl servește de minune atacând din ce în ce mai mult pe toți cei care l-au susținut în 2012 apărând statul de drept: Blaga e un geambaș,  Macovei a făcut scandal și nu reformă iar MRU ca să-și șteargă eticheta de băsist ” ca un adevărat bărbat s-a răcorit pe o femeie”. Indecentă expresie. Cu astfel de atacuri și dl. Băsescu pare că vrea să scape de eticheta de băsist. Dl. Blaga i-a răspuns ”să-și vadă de drumul său, alături de Udrea” iar MRU i-a scris cerându-i  ”să nu mai facă nimic”.

Exact ce-i cere și Ponta. Felul în care se atacă liderii dreptei între ei cu armele Antenei trei, e de-a dreptul penibil. Antibăsist feroce, Ghișe a utilizat (la A3) citate celebre pentru a descrie situația: ” spunea Cioran undeva o țară tristă plină de umor”. Exact, exact!  a aprobat încântată moderatoarea. Versul aparține însă lui Bacovia. Dar nimeni nu mai respectă proprietatea în ziua de azi: o fură, o taxează, o impozitează. Poetul oftează: ”dar cine poate să explice această tristă poveste?”.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22