Justiție

Tia Serbanescu | 08.07.2014

Pe aceeași temă

Ziua Justiției a fost sărbătorită pe ambele maluri ale politicii. Dna Udrea și PMP au organizat ”un marș pentru apărarea statului de drept” pentru ca lovituri precum cea din 2012 ”să nu se mai repete – ocazie cu care (ca și dl. Băsescu ) a cerut PNL să se lepede de suspendarea realizată cu PSD. Dl. Antonescu a refuzat (”n-a existat nicio lovitură de stat”) iar Mihăiță Calimente s-a supărat pe suspendat: ”vine Băsescu și vorbește de lovitură de stat când în ’90 la mineriadă când a fost lovitură de stat și au murit oameni era alături de Iliescu”.

Lovitură de amnezie: lângă Iliescu era Petre Roman, actualmente coleg de PNL cu Calimente. Ma non troppo: MRU și dna Udrea și-au adresat fierbinți scrisori de despărțire. Fostul premier i-a reproșat dnei Udrea ”situația dreptei” și pretenția de ”a împărți certificate de buna credință” iar aceasta l-a acuzat că ”s-a dezis de președintele Băsescu” ca preț al intrării în fuziunea PNL-PDL și că oportunismul și aroganța sa au dus la pierderea guvernării. MRU i-a replicat  în termeni și mai duri: ”dna Udrea apără statul de drept așa cum apără Voiculescu libertatea presei” împingând comparația până la dispreț: ”cele două tabere au în comun disprețul față de oamenii liberi”. Așa începe unificarea dreptei.

Pe seară, Felix a ținut și el o conferință de presă consacrată justiției. Felix chiar a comandat unor profesori de drept elaborarea ”unui manual cu studii de caz ”reunind ”cele mai aberante cazuri” din justiția română, manual care să fie predat la Facultățile de drept – Felix face și programa universităților! - și să fie tradus în țările unde democrația e confundată cu dictatura”. Prima confuzie i-a aparținut: ”eu am trăit epoca Ceaușescu când nu aveam voie să vorbim decât în șoaptă.” Ca să nu ne toarne alde Felix – care a anunțat triumfător: ”am pus bazele unui ONG pentru investigarea tuturor acțiunilor lui Băsescu Traian după ’89”. L-a dat în urmărire informativă, adică - așa cum povestea Craiu: ”Voiculescu era înconjurat de oameni din structurile militarizate care înregistrau oamenii de afaceri în restaurante”.

În restaurante începe restaurația. Mănâncă, roagă-te, iubește! Cineva te înregistrează. Altminteri, Felix e nevinovat: n-a beneficiat de privatizarea ICA, n-a șantajat, nu-i cunoaște pe denunțători. Nu se cunoaște nici pe sine. De fapt, nici nu există: ”eu nu mai sunt implicat în activități comerciale de niciun fel din anul 2004”. Așadar, Voiculescu Dan a dispărut din afaceri și din presă de zece ani – fără ca acestea să-i reclame dispariția. Oameni ca el nu dispar insă niciodată. Ministrul Daniel Constantin a mărturisit că întâlnirea cu Felix ”i-a schimbat destinul”. În euro. Acum să nu-i schimbe și destinația.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22