Mr. Schengen

Armand Gosu | 05.03.2013

Pe aceeași temă

Tot ce are mai bun guvernarea uselistă a ieșit la iveală acum, cu ocazia dezbaterilor pe tema Schengen. Deși era greu de crezut că te-ar mai putea uimi cu ceva Antonescu, Ponta și Corlățean, sarabanda declarațiilor de peste weekend confirmă că resursele acestor miniștri sunt inepuizabile.

Tonul l-a dat ministrul Corlățean care a cerut ruperea pisicii. Nu, nu s-a referit la Felix Motanul, ci la Schengen, de care România n-ar mai fi interesată. Cine a crezut că e o glumă s-a înșelat. Peste câteva ore, însuși premierul Ponta declara că aceasta este poziția oficială a guvernului.

A doua zi, aflam, tot de la ministrul de Externe, ceea ce mapamondul nici nu bănuia: PDL face parte din guvernul german! E limpede că USL are o fixație cu Germania. În vara fierbinte a anului 2012, Crin Antonescu cerea Berlinului să scape România de Băsescu: „să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o țară mare, prosperă, să îi dea o bucățică de pământ acolo lui Băsescu și PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu“. Motivul pentru care USL e supărat pe doamna Merkel a fost dezvăluit de Ponta: „Doamna Merkel și creștin-democrații germani... țin partea domnului Băsescu“.

Cea mai recentă ofensivă antigermană a Guvernului Ponta a continuat cu declarația ministrului de Interne, Radu Stroe, în portofoliul căruia se află de fapt dosarul Schengen: „Germania a pierdut ocazia să tacă“! Păcat că n-a tăcut domnul Stroe.

Luni, spre seară, Ponta și-a amintit că cerșește de luni întregi o vizită la Berlin și a mutat responsabilitatea eșecului de pe creștin-democrații germani pe opoziția internă. Și a propus ignorarea ei. Să nu cumva să afle d-l Blaga, se va supăra foc pe Ponta. După atâtea servicii aduse USL-ului, să-l ignori pe Blaga!? Niciun fel de recunoștință.

Ca întotdeauna, punctul pe i

l-a pus eurodeputatul PSD Cătălin Ivan: „dacă România nu intră în Schengen în această săptămână, vinovatul e unul singur - se numește Traian Băsescu“. Obsesiile nu trec ușor. Cine spunea că d-l Ivan s-a vindecat s-a înșelat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22