Pe aceeași temă
Sorin Roşca Stănescu, senator liberal, fost ziarist şi turnător la Securitate, a aruncat o piatră pe care înţelepţii uselişti se chinuie acum s-o scoată.
SRS s-a mai aflat în centrul unui scandal similar şi în anul 2005, care s-a încheiat, în cele din urmă, cu ruperea Alianţei D.A. Când premierul de-atunci, Călin Popescu Tăriceanu, anunţa că demisionează pentru a organiza alegeri anticipate, iar câteva zile mai târziu îşi atrăgea porecla de Răzgândeanu, Traian Băsescu l-a acuzat indirect pe Sorin Roşca Stănescu că l-a convins să renunţe la decizie.
SRS a recunoscut că a colaborat din 1973 cu Securitatea, sub numele conspirative „Deleanu“ şi „H15“. Beneficiind de dubla măsură liberală în ceea ce priveşte turnătoria, Mona Muscă a fost dată afară din PNL când s-a aflat că semnase un angajament cu Securitatea, iar SRS a fost invitat anul trecut să se înscrie în PNL şi să candideze pe listele comune ale USL.
E mare amator de relaţii cu serviciile paralele de informaţii şi degrabă iubitor al conexiunilor financiare din această zonă, drept pentru care a fost luat consilier de Antonescu.
S-ar fi folosit de informaţii din zona unor servicii, diferite surse susţinând că e vorba de cele gravitând în jurul lui Voiculescu şi al unor foşti generali de Securitate, ai căror bani au fost lăsaţi „la păstrare“.
SRS este şi un mare apărător al „victimelor justiţiei băsiste“ şi nu a pierdut nicio ocazie să-şi arate admiraţia pentru infractorii dovediţi. În urmă cu ceva vreme, când Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vântu erau la puşcărie, spunea că vrea să promoveze un proiect de lege pentru amnistierea acestora.
Este comisia de anchetă în cazul Bârsan (momentul care a declanşat aşa-zisa criză din USL) un cui al lui Pepelea de care SRS vrea să-şi agaţe interesele? Nu ştim, căci noul protocol ce va fi negociat are toate şansele să-i coasă gura.