Strategia lui Plagiattore, un succes?

Andreea Pora | 26.02.2015

Pe aceeași temă

Camera Deputatilor a scos ieri din Ordonanta destinata albirii plagiatului lui Ponta, articolul prin care Dottore putea renunta, pe baza de cerere, la titlu. Vot masiv “pentru”: 311. Senatul e camera decizionala, dar nu vor fi emotii, garantez. Strategia a fost geniala, s-o recunoastem. Plagiatorul iese eroic si anunta ca din cauza presiunii “propaganistilor” este dispus sa renunte la titlul de doctor. Trimite o depesa la Universitatea Bucuresti. (AICI) Lumea e impresionata, iata, nu-i chiar asa un nenorocit, a inteles si el in sfirsit ce inseamna furtul intelectual. Felicitari, pupaturi in zona dorsala, pesedistii isi umfla pieptii. Putini remarca in emotia momentului ca Dottore nu suflase o vorbulita despre plagiat (AICI). Trece vremea, discutiile se incing, “propagandistii”, aceiasi, sustin sus si tare nu poti renunta la titlul de doctor asa cum arunci in tomberon ciorapii imputiti, ca tarasenia va crea un precedent interesant pentru suflarea plagiatoare. In dispretul natiei, partea ginditor netiritoare, Ponta da Ordonanta de urgenta 94/2014, prin care modifica Legea educatiei:

 

(7.1) Titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice renuntarea la titlul in cauza. In acest caz Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop.(7.2) Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renuntare la titlu, precum si cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului stiintific se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice.

 

Alt scandal, proteste, articole, comentarii, emisiuni, batut obrazul, petitii. (AICI, AICI, AICI, AICI si AICI)  Ministrul ridica din umeri (AICI), subiectul se ingropa in avalansa alegerilor, dosarelor, coruptiei, catuselor etc. Miercuri, 25 februarie, Camera Deputatilor extrage din OU cele doua articole. Rezultatul: Ponta nu mai poate renunta la titlu. O sa spuneti ca parlamentarii au ascultat vocea ratiunii, a bunului simt. Sanchi. Stiti ce va urma: Ponta ramine si cu titlul, si cu onoarea reperata. “Eu am vrut, ei nu m-au lasat”. Plagiatul a cazut, asa cum era planificat, in planul doi. Ponta iese spalat cu detergentul unei manipulari ca la carte. Ce sa mai spuna “propagandistii”, au cerut respingerea Ordonantei, iata, s-a respins. A vrut Ponta sa scape, pentru binele sistemului, evident, de titlu, a vrut.

 

Dar lucrurile nu pot ramine asa, iar Ponta trebuie ajutat, sarmanul, sa-si piarda titlul de doctor si sa capete la pachet titulatura oficiala de plagiator. Cum se poate face asta? Simplu. Universitatea Bucuresti trebuie sa (re) trimita ministrului Educatiei solicitarea de a-i ridica lui Ponta titlul in baza deciziei din 2012 (AICI), in care se spune ca este vorba despre un plagiat rusinos. Daca Ministrul Sorin Campeanu nu este din categoria Ecaterina Andronescu si nu a fost pus acolo exact pentru a-si proteja seful in lupta pentru acoperirea plagiatului, va da curs cererii si ii va ridica titlul, asa cum trebuia sa se intimple inca din 2012. La rindul sau, daca Ponta vrea sa demonstreze ca nu e asa cum il cred “propagandistii” ii va cere el insusi ministrului sa purceada la treaba. Am insa mari dubii ca asa va fi, toata strategia si campania de PR s-ar duce de ripa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22