Titanic Vals Rădună, 2012: Confesiunea unui hoţ mai mic

Madalina Schiopu | 26.11.2012

Pe aceeași temă

Puţini români cu drept de vot nu cunosc povestea. Spirache Necşulescu, scârbit de miasmele politicii, le cere alegătorilor să nu-l voteze, fiindcă nu se pricepe, nu-l trage inima, nu vrea să-i mintă şi nu merită. Uluiţi de primul candidat cinstit întâlnit în viaţa lor, cetăţenii îşi revin din turmentare şi-l votează pe capete.

 

Spre deosebire de piesa lui Muşatescu, în 2012, Spirache nu mai e un individ complet onest cu o supradoză de smerenie. E şi greu: au trecut decenii de-atunci, e criză economică şi leul s-a devalorizat. Nu mai e nici conservator, liberal sau ţărănist –  Becali, Mureşan şi Voiculescu sunt dovada vie despre ce-ar mai înseamna asta în zilele noastre.

În schimb, noul catindat  e verde-environmentalist şi să renunţe cu totul la furat sau la fotoliul de ales nu l-ar lăsa inima, dar promite să practice furtişagul parlamentar mai puţin ca alţii, cu măsură, domol, că doar nu dau turcii.

Gabriel Rădună, din partea Partidului Ecologist Român, mărturiseşte în faţa naţiunii: "Cine bagă un leu într-o campanie electorală, dacă va ajunge în funcţia râvnită, va dori înapoi de zece ori mai mult. Toţi candidaţii se prezintă oameni cinstiţi, dar realitatea este cu totul alta. Dacă aş spune că nu fur, nu aş fi crezut. Dacă aş spune că fur, aş trece drept un candidat neserios. De aceea, vă spun doar atât: Fur mai puţin ca ei!".

Ne-am liniştit. Oneste bibere, onorabile!

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22