„Votati Salvarea“ lui Irinel Columbeanu

Fara Autor | 07.01.2012

"Cand sunt in club si e muzica la maxim, atunci imi vin cele mai bune idei", marturiseste Irinel Columbeanu. Probabil ca ideea candidaturii la primaria Bucurestiului nu i-a venit in club, ci in jakuzzi-ul de la domeniu.

Pe aceeași temă

"Cand sunt in club si e muzica la maxim, atunci imi vin cele mai bune idei", marturiseste Irinel Columbeanu. Probabil ca ideea candidaturii la primaria Bucurestiului nu i-a venit in club, ci in jakuzzi-ul de la domeniu. Sau, poate, in timp ce revedea, fara Moni alaturi, miile de inregristrari cu el mincind, cu el jucindu-se, cu el dansind, cu el facind...Caci, nu-i asa,  ideile nastrusnice pot veni oricind, de oriunde si in orice conditii, mai ales in cazul unui personaj de lung metraj ca Irinel. S-a vazut si la case mai mari.

Desi se "identifica perfect" cu oamenii Bucurestiului, pe care nu i-a vazut decit prin geamul limuzinei sau in postura de chelneri la sindrofiile sale, Irinel nu intelege deloc, da chiar deloc, miracolul politicii. Si nici al afacerilor, politica fiind una dintre cele mai scumpe. Doar asa se explica faptul ca-si imagineaza ca nu va cheltui "prea mult". Zgircit, cum ne spunea Moni ca este, Irinel crede ca-i va convinge pe oamenii care i-au vazut in serial bogatia, salivind la castroanele cu icre negre, sa-l voteze doar pentru minunatele sale idei, pentru carisma de pitic de gradina, pentru sigla cu salvarea sau pentru "independenta" sa. Sa fim seriosi! Irinel va trebui sa bage mina adinc in conturi daca vrea sa nu arunce oamenii cu oua stricate in el. Pentru ca electoratul columbean asteapta de la el nu pixuri, pungi cu faina sau mobile, ci chestii mult mai consistente.  Poate ii spune Cosmin Gusa ce, daca tot il vede la 10%.

Constinent ca poate deveni sarea si piperul campaniei, ceva de genul "Bratianu-cartof", Irinel, in mod inspirat de data aceasta, si-a ales drept slogan "Votati salvarea". Nu e insa clar daca se poate suna la 112 sau direct la spital.

Si pentru ca se plinge ca a fost "luat la misto", pe nedrept, desigur, Irinel cauta sa arate ca nu are doar portofelul plin. "Vreau sa propunem alegatorilor, tocmai pentru a sparge aceasta nuca tare a activitatii politice a primarului general, in felul urmator - alegem niste cetateni ai tarilor europene, pe care nu putem sa-i propunem pe liste, dar le acordam suportul. Ca sa nu se simta domnii de la Paris, sa le bata inima prea mult ca ne dau fonduri si facem noi ceva cu ele, gasim niste baieti din Franta, Belgia, nu conteaza apartenenta politica - nu importam politica -, asta inseamna alegerea unei echipe".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22