22 PLUS, nr. 312: Repere intelectuale ale dreptei româneşti. Va urma!

Cristian Patrasconiu | 14.12.2010

Pe aceeași temă

Repere intelectuale ale dreptei româ­neşti este un proiect care omagiază zece personalităţi ale lumii culturale româneşti care au afinităţi cu zona de centru-dreaptă politică. Sec vorbind, inventarul acestui proiect include şase interviuri tematice ample care au apărut într-o serie de şase suplimente publicate în revista 22, în parteneriat cu Institutul de Studii Populare şi Fundaţia „Hanns Seidel“, cărora li s-au adăugat alte patru, într-o carte care deschide o colecţie la Editura Humanitas (cartea se numeşte chiar Repere intelectuale ale dreptei româneşti, iar colecţia, Cultura libertăţii) – zece mari interviuri, ilustrate de artistul plastic Devis Grebu, în care e vorba, deopotrivă, despre zece personalităţi de dreapta, dar şi de un evantai tematic de dreapta, care acoperă un spaţiu de idei larg. Cei zece sunt Alexandru George, Neagu Djuvara, Virgil Nemoianu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Vladimir Tismăneanu, Nicolae Manolescu, Andrei Cornea, Lucian Boia şi Horia-Roman Patapievici.

Finalizarea acestui proiect a fost marcată, în spaţiul public, de o lansare a volumului la Târgul de carte din toamna acestui an, precum şi de o dezbatere publică de amploare din care vom prezenta câteva fragmente în patru pagini ale numărului de faţă al revistei 22.

Repere intelectuale ale dreptei româ­neşti este un proiect care va continua în cel puţin două direcţii. Prima: cartea în format clasic va fi dublată şi susţinută de o serie de materiale multimedia, care vor putea fi găsite, în curând, pe site-ul Institutului de Studii Populare (www.isp.org.ro) şi/sau în blogosferă. A doua: într-un interval de timp rezonabil, va fi definitivat un alt proiect editorial afin cu acest prim proiect. Prin urmare, parafrazând un slogan destul de cunoscut, „nu s-a terminat, abia acum începe!“.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22