22 PLUS, nr. 313: Doctrina populară - sinteza valorilor şi principiilor dreptei. O mare reuşită

Cristian Patrasconiu | 21.12.2010

Pe aceeași temă

Proiectul de promovare prin intermediul unei ample serii de dezbateri publice a doctrinei populare, a valorilor şi a principiilor dreptei, susţinut consecvent şi generos de către Fundaţia „Hanns Seidel“, reprezintă una dintre marile reuşite ale Institutului de Studii Populare în 2010. Turneul a inclus deplasări ale unor echipe ISP-„Hanns Seidel“ în mai multe localităţi ale Româ­niei, iar tematica dezbaterilor a înregistrat de fiecare dată un semnificativ succes de public şi la mass-media.

În cadrul acestui turneu, în 2010, elementele centrale ale doctrinei populare au fost discutate în Iaşi, Bacău, Braşov, Sibiu, Timişoara, Arad, Cluj, Alba, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Focşani, Huşi. De asemenea, la începutul şi la sfârşitul anului, în Bucureşti au avut loc două mari dezbateri publice, a căror tematică a gravitat în jurul aceleiaşi teme.

Dezbaterile despre doctrina populară, despre valorile şi principiile dreptei, completate, în cadrul aceluiaşi turneu, de multe luări de poziţie cu privire la reforma constituţională şi instituţională în România, au iradiat în mai multe medii: politice, academice, universitare, mass-media. Mulţimea referinţelor din mass-media, de la centru sau din provincie, reprezintă încă un argument în favoarea ideii că acest proiect a reprezentat un succes. Cei interesaţi de o retrospectivă a principalelor momente consemnate în cadrul acestui turneu pot accesa canalul de Youtube al Institutului de Studii Populare, acolo unde vor găsi aproximativ 200 de înregistrări video care ilustrează acest amplu proiect.

Dezbaterile din această serie vor continua, într-un format asemănător cu cel din 2010, şi anul viitor.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22