22 PLUS, nr 335: Afaceri externe, Tratat fiscal, Drepturile omului. Câteva puncte de vedere ale PPE

Cristian Preda | 20.03.2012

Pe aceeași temă

Politica europeană acoperă chestiuni domestice, dar şi relaţii externe. La ordinea zilei, dacă e vorba despre perspectivă internă, se află Tratatul fiscal, pregătirea planificării bugetare pentru 2014-2020, dar şi exploatarea resurselor într-un climat concurenţial pentru a readuce creşterea în economia UE. Relaţiile externe sunt dominate de evoluţiile din lumea arabă, de relaţia cu Estul, dar şi cu Turcia. În fine, drepturile omului sau relaţia cu ONU se află în mod constant în câmpul de interes al Uniunii.

Toate aceste teme sunt dezbătute în sânul celei mai numeroase familii politice din Europa, cea populară. Fiecare subiect e întors pe toate feţele. Pentru a articula dezbaterea, PPE are în sânul fracţiunii sale parlamentare deputaţi care joacă rolul de raportori pentru fiecare chestiune în parte. Unii dintre ei sunt prezenţi în suplimentul revistei 22. I-am invitat să scrie - special pentru cititorii români - cum anume văd problemele de care se ocupă. Sunt oameni politici cu mare experienţă: Elmar Brok, Jerzy Buzek, Michael Gahler, Francisco José Millán Mon, Ria Oomen Ruijten, Jacek Saryusz Wolski, Andreas Schwab sau Theodor Stolojan sunt nume cunoscute de toată lumea la Parlamentul European.

Am adăugat textelor din cadrul suplimentului semnate de aceşti deputaţi o pagină cu extrase din dezbaterea care a avut loc în cadrul plenarei din martie despre iniţiativa politicianului olandez Geert Wilders de a deschide un site care adună plângerile la adresa est-europenilor. Lângă articolul lui Elmar Brok despre felul în care Parlamentul a fost implicat în negocierea Tratatului fiscal semnat pe 2 martie a.c., am aşezat câteva date despre conţinutul acestuia. În final, vreau să le mulţumesc pentru ajutorul dat în alcătuirea acestui supliment Cristinei Arion şi Alinei Gîrbea.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22