Extinderea capacităţilor de comunicare strategică ale UE

Federica Mogherini | 20.02.2018

Extrase din răspunsul dat de FEDERICA MOGHERINI la pledoaria parlamentarilor europeni pentru creșterea bugetului dedicat StratCom

Pe aceeași temă

Stimați colegi,

 

Sunt ferm dedicată consolidării capabilităților de co­mu­nicare strategică și vreau să folosesc această ocazie pentru a sublinia aprecierea mea pentru sprijinul Parlamentului European acordat activității Serviciului de Acţiune Ex­ternă al UE (EEAS) în acest domeniu. În egală măsură, apre­ciez sprijinul Parlamentului pentru comunicarea stra­tegică a EEAS sub forma propunerii unui buget mai sub­stanțial dedicat, care rămâne un obiectiv comun im­por­tant pentru anul viitor.

 

Ați ridicat chestiunea resurselor pentru East StratCom Task Force. Acesta este în principal compus din experți de­tașați din statele membre. În același timp, include per­so­nal de la Consiliu și Comisie, lucrând îndeaproape cu de­legațiile UE din regiunea Parteneriatului Estic, ba­zân­du-se pe finanțarea mai largă a EEAS dedicată comu­ni­cării strategice și beneficiind de susținerea diviziei de co­municare strategică a EEAS, din care face parte. La acest moment consolidăm acest sprijin, în mod notabil – dar nu exclusiv – prin extinderea capacităţilor de social me­dia și audiovizuale, furnizând astfel o asistență specifică activităților Task Force-ului și prin recrutarea unui ex­pert în comunicare strategică cu o cunoaștere profundă a regiunii.

 

În egală măsură, lucrăm pentru extinderea capabilităților noastre de comunicare strategică în sens mai larg, nu doar în Est, dar și pentru a răspunde provocărilor și în al­te regiuni de importanță strategică, precum Balcanii de Vest sau lumea arabă. În acest scop, am început re­cru­ta­rea unui staff specializat în comunicare strategică, fluent în limba arabă și în limbile Balcanilor de Vest. Acesta va lu­cra îndeaproape și va beneficia de expertiza East StratCom.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22