Incredibil! : Ponta si-a dat acordul pentru desfiintarea DNA, CNSAS, ANI şi Curtea Constituţională. Acord semnat cu rezervistii lui Dogaru

Fara Autor | 26.07.2012

Pe aceeași temă

O înţelegere secretă, din 13 iulie, intre lideril USL şi Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate stabileşte ca obiectiv desfiinţarea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei, DNA, ANI, CNSAS, Curtea Constitutionala. atributiile acestor institutii ar urma sa fie incredintate "structurilor statului deja existente". Documentul a fost semnat de către Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin în calitate de co-preşedinţi ai USL şi Mircea Dogaru din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Documentul, prezentat de Adevarul, Evenimentul zilei si Romania libera, încheiat între liderii USL şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, stabileşte lista obiectivelor comune.

Ponta, Chiţoiu şi Constantin şi-au dat acordul pentru desfiinţarea celor mai importante instituţii de luptă împotriva corupţiei: Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de integritate, Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii şi Curtea Constituţională, relateaza Adevarul.ro.

Aceste obiective trebuie dezvoltate şi finalizate într-un timp foarte scurt: de la 18 iulie până la debutul campaniei electorale parlamentare (28 octombrie). Acordul este unul avantajos atât pentru alianţa aflată la guvernare, cât şi pentru CNCS.

In document se precizeaza ca USL este de acord, in principiu, cu propunerile Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

„Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord, in principiu, cu lista obiectivelor propuse de entitatile componente ale Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)“ – incepe Acordul semnat de co-presedintii Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin.

Fragmente din acord

 Capitolul „Obiective imediate“

Obiectivele imediat cuprind "restaurarea democratiei". Aici pe pozitia a doua gasim "desfiintarea structurilor de tip stalinist".

„(...) desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc. Incredintarea atributiunilor acestora structurilor statului deja existente.“

La punctul 7 de "restaurarea democratiei" se afla posibilitatea suspendarii presedintelui cu votul a 1 milion de oameni.

" Modificarea Constitutiei in sensul acordarii dreptului de suspendare a presedintelui de catre cetateni, printr-un milion de semnaturi, selectarea politicienilor pe baze profesionale, morale (...)"

La punctul 10 se prevede "Consiliul de administratie al TVR sa aiba in componenta doi reprezentanti ai CNSC"

Punctul 17 din Acord se refera la justitie. Astfel, Ponta si-a dat acordul "de principiu" ca "Judecătorii, procurorii şefi, procurorul general, adjunctii procurorului general si avocatul poporului, trebuie aleşi de către cetăţeni, conform principiilor alegerii membrilor Parlamentului".

Capitolul "Dreptul de a monitoriza instiutiile statului (Inclusiv Parlamentul, Guvernul) si dialogul social"

In fiecare organ sau structura de putere si administrativa - Parlament, Guvern si agentiile sale, ministere si alte organe ale Administratiei centrale si locale- sa fie inclusi 2-3 reprezentanti ai societatii civile care sa formeze "un birou de avizare a tuturor deciziilor si masurilor cu caracter general".

La punctul 5 al acestui capitol se prevede "desfiintarea Grupului pentru Dialog Social"

"Desfiintarea Grupului pentru Dialog Social si inlocuirea lui cu un Consiliu Academic Civic Cultural si Spiritual sau CNSC in vederea stimularii contactului si dialogului Puterii cu Societatea".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22