Mircea Cărtărescu: „Ce joc de-a alba-neagra fac ăștia cu justiția?”

Revista 22 | 04.05.2017

Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu și Nicolae Manolescu au reacționat imediat după ce, miercuri, senatorii din Comisia juridică au votat grațierea faptelor de corupție.

Pe aceeași temă

Joi, în urma presiunii publice, a protestelor care au luat din nou amploare în Capitală, parlamentarii au revenit asupra votului dat cu o zi înainte în privința grațierii faptelor de corupție. Gabriel Liiceanu și Mircea Cărtărescu au participat, miercuri seară, la protestul #Rezist din Piața Victoriei, la care au mai luat parte peste 2.000 de oameni.

 

Într-o postare pe contul personal de Facebook, scriitorul Mircea Cărtărescu a precizat, joi, după ce senatorii și-au schimbat votul în privința grațierii faptelor de corupție: „Ce joc de-a alba-neagra fac ăștia cu justiția? Diseară în Piață, împotriva celei mai ticăloase puteri de după ’89!” 

 

La rândul său, într-un interviu pentru RFI, criticul literar Nicolae Manolescu a catalogat votul de miercuri privind graţierea corupţilor drept un lucru „împotriva bunului simț”: „Nu se poate, mergem împotriva bunului simţ, să spunem aşa, politic, social, nu ştiu cum să spun. Nu pot fi graţiaţi corupţii, nu se poate aşa ceva! Pot fi graţiate anumite pedepse, mai mari, mai mici, în anumite condiţii, se pot face excepţii, dar când e vorba de corupţie, aici nu încape ideea de graţiere. Mâine-poimâine ne trezim că-i şi amnistiază, le curăţă şi dosarul. Nu se poate, este inadmisibil ce se întâmplă! Se joacă cu focul şi s-ar putea să iasă foarte urât din toată această poveste, nu numai în ţară, dar şi în străinătate. E o sfidare fără precedent. Din decembrie 1989 până acum, eu nu am asistat la o asemenea ofensivă împotriva justiţiei şi la urma urmelor a statului de drept”.

 

Vă mai recomandăm:

 

Protest la legea grațierii în Piața Victoriei: Hoții!/Nu vrem să fim o nație de hoți​

 

Comisia juridica a Senatului a votat gratierea coruptilor, propusa de Basescu si Nicolae

 

Serban Nicolae spune ca oamenii protesteaza anti-gratiere fiindca le place sa fie manipulati

 

Procurorul general, despre graţierea corupţilor: Va crea un sentiment de insecuritate în public

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22