Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


USR, fracturat pe tema familiei traditionale. Ghinea ameninta cu demisia, Dan ii raspunde
Dora Vulcan - - - -
2017-05-29
Actualitate Interna
1

Cristian Ghinea amenință cu demisia din USR și-l critică pe Nicușor Dan că a influențat decizia partidului pentru a se poziționa pe curentul favorabil modificării Constituției și impunerii familiei tradiționale, formată dintr-o femeie și-un bărbat.

 

In replica, Nicusor Dan i-a raspuns ca daca USR se va pozitiona  pe aceasta, se  va crea o falie intre  progresistii si conservatorii din partid care ar putea duce la fractura interna. . ”Opinia mea ferma este ca ar fi o mare eroare. Am cadea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizeaza si nu despre ce ne uneste. Ar fi, mi-e teama, o fractura interna peste care nu vom putea trece, printr-o pozitionare care ar incalca convingerile intime ale unor colegi ai nostri aflati in minoritate.", a scris Nicusor Dan pe facebook.
 

 

”In zecile de intalniri cu oameni care doreau sa vina in USB / USR am spus ca singura sansa pe care o avem de a sparge blocada sistemului este coalizarea, sub aceeeasi platforma, a oamenilor cu optiuni ideologice diferite, intr-un program bazat pe ce ne uneste, pe urgentele societatii. Am spus ca in USB / USR este loc si pentru progresisti si pentru conservatori, o tema care este prea intima pentru foarte multi pentru a fi transata prin vot. Am spus asta multor oameni, privindu-i in ochi, in discutii unu la unu, cand ma intrebau daca merita sa se investeasca in USB / USR. 

Am spus asta de asa de multe ori, inclusiv in Adunarile Generale ale USB, ca am considerat ca e de la sine inteles. Nu m-am gandit vreodata ca ar fi trebuit sa o trecem in statut, ca garantie. 

In discursul din ianuarie de la Sibiu am spus ca principalul risc al USR este exacerbarea tensiunilor intre progresisti si conservatori. In discursul de la congresul de la Cluj am spus acelasi lucru, am spus ca USR trebuie sa fie un loc in care sa colaboreze si progresistii si conservatorii."

Nicusor Dan a adaugat ca "Am fost vehement impotriva pozitionarilor liderilor de opinie ai USR, de ambele parti, care aduceau USR in dezbaterea progresisti vs conservatori, in loc de dezbaterea despre subiectele reale ale societatii si despre competentele pe care USR le aduce in politica. 

Exista acum o puternica presiune interna pentru ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine. Opinia mea ferma este ca ar fi o mare eroare. Am cadea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizeaza si nu despre ce ne uneste. Ar fi, mi-e teama, o fractura interna peste care nu vom putea trece, printr-o pozitionare care ar incalca convingerile intime ale unor colegi ai nostri aflati in minoritate."

Am facut atatea lucruri minunate impreuna, progresisti si conservatori. Am trezit speranta in sute de mii de oameni. Sper sa avem intelepciunea sa ramanem uniti. Sper sa ne ridicam la inaltimea sperantelor pe care oamenii si le-au pus in noi", scrie liderul USR, Nicusor Dan, pe facebook.

 

 

Cristian Ghinea a explicat pe pagina unui membru USR cum stau lucrurile:

 

 

 

 Deputatul USR Cristian Ghinea il acuza pe liderul partidului, Nicusor Dan, ca s-a opus pozitionarii formatiunii politice impotriva schimbarii Constitutiei.

 

 

Ghinea a răspuns astfel unei interpelări pe Fb în care li se imputau, lui și altor membri USR, lipsa unei reacții privind inițiativa modificării Constituției: 

 

 

El i-a criticat si pe colegii sai care "au intrat in Parlament defiland cu Ciolos, dar acum se pare ca ar trebui sa cer voie de la Oana Bazgan sau Cosette Chichirau sa ma asociez cu Dacian Ciolos":  

 

 

 

 ***

 

 

Proiectul de lege privind initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pentru redefinirea familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie a fost adoptat pe 9 mai de Camera Deputatilor. Modificarea Constitutiei se va face insa doar in urma unui referendum national.

 

Doar 22 de deputati au votat impotriva initiativei de revizuire a Constitutiei, dintre care 15 de la USR. De asemenea, 3 deputati USR s-au abtinut de la vot, printre acestia fiind si presedintele partidului, Nicusor Dan, scrie Hotnews.ro. USR anuntase anterior ca parlamentarii sai vor vota "conform constiintei" si nu in baza unei "directive de partid". Ghinea tocmai demontează această această declarație de intenție arătând că lucrurile stau dimpotrivă.

TAGS : usr ghinea nicusor dan modificarea constitutiei familie traditionala conservatori progresisti
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
lucid 2017-05-29
Rupeti pisica! Legebetistii si amicii lor sa-si faca partid ca sa stie alegatorii cu cine au de-a face
Total 1 comments.
4558
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22