Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea spune că vrea un premier corect, nu un aventurier. O singură propunere la Cotroceni
E.B. - - - -
2017-06-26
Actualitate Interna
1

Liderii PSD se reunesc azi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a decide propunerea de premier cu care vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni.

 

Liviu Dragnea afirma că are patru variante în minte, dorind ca viitorul prim-ministru să fie "corect" şi cu "putere de muncă".

 

Gabriela Firea, vicepreşedintele PSD, spune că sunt luate în calcul şi femei, dar şi oameni de stânga, cu care partidul a mai colaborat, în timp ce secretarul general al PSD.

 

Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, a vorbit, la Antena3, despre o listă de opt nume de potenţiali premieri, printre care actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, şi europarlamentarul Viorica Dăncilă.

 

 

La Cotroceni, o singură variantă

 

 

Şedinţa CExN va începe la ora 10.30, la Palatul Parlamentului. La finalul ei, social-democraţii vor vota asupra variantelor de premier, urmând ca delegaţia partidului să meargă, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, cu o singură variantă. Liviu Dragnea anunţa că numele propunerii de premier va fi făcut public într-o declaraţie de presă la finalul consultărilor, în jurul orei 16.00.

 

El a spus că întâi se va discuta în partid despre candidatul la funcţia de premier, iar după ce preşedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta în CEx propunerile de miniştri. Dragnea preciza că nu doreşte să mai facă greşeala din cazul lui Sorin Grindeanu, în care a mers cu un cec în alb al Comitetului Executiv Naţional.

 

Sunt câteva variante pe care le voi propune CEx, nu va fi doar una. Şi acum simt usturimea de la o singură variantă”, a spus Dragnea, înaintea votului privind moţiunea de cenzură de săptămâna trecută.

 

Întrebat dacă are convingerea că preşedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a răspuns: ”Eu am convingerea în continuare că preşedintele Iohannis doreşte stabilitatea României”.

 

Sunt absolut convins că luni, la consultări, când eu cu domnul Călin Popescu Tăriceanu vom fi prezenţi la Cotroceni va accepta propunerea noastră”, a subliniat Liviu Dragnea.

 

Întrebat cum ar trebui să fie viitorul premier, liderul PSD a spus: ”Un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aibă capacitate de muncă extraordinară, un om cinstit”.

 

Potrivit Liei Olguţa Vasilescu, ministrul al Muncii, Liviu Dragnea a avut duminică o discuţie cu Klaus Iohannis pe tema consultărilor, transmite News.ro.

 

TAGS : Dragnea Iohannis premier sedinta CExN PSD nume premier Olguta Vasilescu
Comentarii
?????? 2017-06-26
Considerați că reclama KFC, cu piticul și Turnul Chindiei, ar fi putut avea "oarece influențe" și în "activitățile de management public și politic" ale guvernului Grindeanu și ale coaliției de guvernare ?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1098
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22