Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Marea Britanie: niciun penny în plus pentru UE faţă de cât este nevoită în acordul Brexit
I.G. - - - -
2017-07-13
International
0

Marea Britanie nu îi va plăti Uniunii Europene niciun penny în plus faţă de cât este nevoită, în cadrul acordului pentru Brexit, a declarat joi Steve Baker, din Ministerul pentru Brexit, relatează Reuters.

 

“Ştim că avem drepturi şi obligaţii şi că punem la încercare revendicările europenilor, dar nu vom plăti cu niciun penny mai mult decât trebuie”, a subliniat el, fără a preciza ce sumă ar trebui să plătească Londra. Ministrul de Externe de la Londra, Boris Johnson, a catalogat drept ”exorbitantă” suma cerută de negociatorii Uniunii Europene pentru finalizarea procedurii de Brexit.

 

Liderii UE au precizat că discuţiile despre plata obligaţiilor financiare, pe care le au britanicii faţă de Bruxelles, vor avea prioritate şi o înţelegere în acest sens este obligatorie pentru a se putea discuta despre un viitor acord comercial între Marea Britanie şi UE, scrie News.ro.

 

Negociatorii europeni au aproximat anterior obligaţiile financiare la zeci de miliarde de euro, iar acestea includ acoperirea unor angajamente făcute de britanici până la sfârşitul actualului exerciţiu bugetar din 2020, deşi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să fie finalizată până în luna martie 2019.

TAGS : marea britanie penny brexit uniunea europeana ue ministerul de externe boris johnson
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1887
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22