Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tudose neagă șubrezirea relației cu Dragnea și spune că guvernul se subordonează partidului
Dora Vulcan - - - -
2017-09-08
Actualitate Interna
0

Premierul Mihai Tudose a negat, joi, la Digi 24, ca ar exista tensiuni intre el si presedintele PSD, Liviu Dragnea, explicand ca Guvernul "este in subordinea partidului", pe linie politica, el fiind doar vicepresedinte al formatiunii, iar o situatie similara este si in relatia cu Parlamentul, care decide, iar Executivul actioneaza.

 

 

 

  

 Intrebat cum explică impresia generală că s-ar afla in "subordinea" lui Liviu Dragnea, Tudose a spus că Executivul este controlat politic, atat de partid, cat si de Parlament.

 

 

"Dumnezeule, stati sa ne intelegem. Guvernul este Guvern politic. Este evdient ca Guvernul este in subordinea partidului. Eu sunt vicepresedinte la partid, el este presedinte. Cum adica suntem in subordine? Da. Si, daca vreti, ca si Parlament, relatia parlament - guvern, parlamentul e legislativul, guvernul executivul. Noi facem ce spun ei."

 

 

Intrebat daca relatia dintre el si seful PSD e "subrezita", Tudose a evitat un răspuns ferm și a recurs la retorica povestirii, cu răspuns subînțeles:

 

 

”Am auzit o multime de povesti. Cea mai simpatica - eram cu Liviu Dragnea in masina, mergeam undeva impreuna si, in timp ce eram impreuna, curgeau niste stiri: s-au certat, s-au trantit, s-au batut, nu mai vorbesc unul cu altul...

 

 

Si unul dintre colegii dvs (i se adreseaza el jurnalistei care il intervieva - n. red.) chiar a sunat: 'Dom'ne, e adevarat?'. 'Nu stiu sigur, dar ti-l dau pe Dragnea, ca suntem amandoi intr-o masina'".

 

 

Pe de altă parte, Tudose a recunoscut că  "Nimeni nu se intelege foarte bine tot timpul cu toata lumea", a spus premierul, afirmand ca el si Dragnea au puncte de vedere diferite "nici foarte des, nici foarte rar". "Se intampla. Fiecare vine cu argumente si se alege variante cea mai buna. Asta nu inseamna ca ne certam. Eu spun ca e bine ceva, el altceva, mai avem vreun coleg care vine cu a treia solutie. (...) Inteleg ca e dureros pentru o anumita parte a presei ca nu ne scoatem ochii si nu ne batem".

 

Tudose a explicat si ce s-a intamplat in cazul Grindeanu-Dragnea, punand in antiteza aceasta relatie cu cea pe care el o are cu liderul PSD: "Cu Grindeanu a fost un viciu de comunicare. Nu comunicau, nu vorbeau. Sorin, mai ardelean, mai mult tacea decat vorbea. Eu is mai de la Braila, ma exprim brusc cand am ceva de zis, Dragnea, de prin Olt, asa, zona limitrofa Olteniei, se exprima la fel. Comunicarea e solutia."

 

 

interviul integral, pe Digi 24

TAGS : guvern tudose interviu digi 24
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
924
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22