Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Euroscepticismul crește. Doar 48% dintre români cred că apartenența la UE e un lucru bun
Dora Vulcan - - - -
2017-10-18
Actualitate Interna
0

Doar unul din patru romani mai crede ca lucrurile merg in directia buna in Romania, in scadere cu 7 puncte procentuale fata de martie 2017, arata eurobarometrul realizat de institutul Kantar la comanda Parlamentului European.

 

 

 

Dupa Germania (-9), Romania inregistreaza cea mai mare scadere a increderii populatiei fata de directia in care evolueaza tara, transmite Hotnews.ro.

 

Daca 25% dintre romani considera ca lucrurile merg in directia buna, 62% cred ca lucrurile merg in directia gresita, o crestere cu 10 puncte procentuale fata de precedentul eurobarometru din martie 2017. Cu exceptia Marii Britanii (+14) Romania inregistreaza cea mai mare crestere a populatiei care crede ca lucrurile merg in directia gresita.

 

Scăderea este dramatică față de mai 2017, când  România se situa pe locul al patrulea în Europa în privinţa încrederii în Uniunea Europeană: 57% dintre ei spuneau că au încredere în UE, faţă de 42% cât era media europeană, după cum arătau rezultatele Eurobarometrului standard din primăvara anului 2017, desfăşurat în perioada 20-30 mai 2017 şi făcut public de Comisia Europeană pe 2 august.

 

 

La nivelul intregii Uniuni Europene pare sa se inregistreze o foarte usoara revenire a optimismului.

 

6% dintre romani cred ca lucrurile nu merg nici in directia buna, nici in directia proasta, in timp ce 7% spun ca nu stiu.

 

Sondajul a fost realizat in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene in perioada 23 septembrie - 2 octombrie 2017 de Kantar Public.

 

TAGS : ue eurobarometru incredere ue romania scadere sondaj kantar
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2550
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22