Florin Cîțu: Dacă 100 de salarii scad în 2018, Tudose, Vasilescu și Mișa să plece acasă

E.b. | 02.11.2017

Florin Cîțu, senator liberal, a lansat o provocare premierului Mihai Tudose, ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, și ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, și le propune să plece acasă dacă în România, de la 1 ianuarie 2018, vor scădea 100 de salarii.

Pe aceeași temă

 

 

"Aș trage o concluzie după discuțiile de astăzi cu oamenii de afaceri și aș spune foarte clar: Mihai Tudose, Olguța Vasilescu mint. După discuția cu oamenii de afaceri este foarte clar că oamenii de afaceri nu susțin măsurile PSD, iar ceea ce spun ei în spațiul public este o minciună. Iar, pentru că în România trebuie să ne oprim să spunem lucruri fără să fim responsabili, lansez o provocare lui Tudose, Vasilescu, Mișa. În momentul în care, după 1 ianuarie, avem 100 de salarii care scad, e momentul ca acești oameni să plece acasă, pentru că în acest moment ne spun peste tot că au garanții că nu vor scădea salariile și toată lumea va rămâne cu salariul net neschimbat. Dacă se schimbă 100 de salarii în România, acești oameni trebuie să plece acasă — Tudose, Vasilescu, Mișa", a declarat Florin Cîțu, citat de Agerpres, într-o conferință de presă organizată la finalul unei întâlniri PNL — Coaliția pentru Dezvoltarea României.

 

El a adăugat că nu se mai poate merge înainte în România fără "politicieni responsabili".

 

Cîțu a mai spus că PNL își menține poziția ca impozitul pe cifra de afaceri de la 500 de mii de euro să fie opțional — 1% sau 16% — și, de asemenea, să fie opțional și pentru un milion de euro.

 

Prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, a declarat, în același context, că Partidul Național Liberal va protesta față de măsura avută în vedere de Guvern de trecere a contribuțiilor de la angajator la angajat, considerând că este "o măsură stupidă".

 

"Vom protesta din toate puterile, este o măsură care a reușit să nemulțumească și pe angajat, și pe angajatori", a afirmat el.

 

Liderul liberal s-a referit și el la faptul că în întâlnirea cu reprezentanții CDR s-a pus în discuție subiectul impozitului pe cifra de afaceri.

 

"E vorba de impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele cu cifră de afaceri sub un milion de euro. Propunerea concretă a PNL este ca impozitul sau această măsură să fie opțională. Firma să poată să opteze fie pentru impozit 16%, fie pentru impozit 1% pe cifra de afaceri", a explicat Dumitrescu.

 

La rândul său, Hildegard Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri PNL — București, a punctat faptul că prin măsurile anunțate de Guvern s-a indus o stare "de nesiguranță și teamă".

 

"Toate aduc la această situație pe care o simte mediul de afaceri, pe care o simte PNL, la stare de nesiguranță și la stare de teamă, exact ceea ce o economie stabilă nu are nevoie. PSD a lansat un bumerang letal care se va întoarce înapoi, exact pe aceste măsuri, care ieri s-au lansat, mâine s-au implementat și efectele vor fi exact așa, nocive. Vor fi legate de lipsă de investiții care, pe fondul unei neîncrederi în alte măsuri care vor urma, nu se vor efectua. Tot ceea ce mediul de afaceri a avut, în aceste ultime luni, ca planuri de investiții vor fi amânate pe alți ani și asta va afecta piața muncii, va afecta angajații, în consecință și economia care, în acest timp, chiar dacă e pe creștere, este pe creștere pe consum și ne ajută pentru asigurarea unei economii stabile ", a declarat Brandl.

 

La întâlnirea cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României a mai participat din partea PNL și purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22