Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PSD ar pregăti deja un program de austeritate pe 2018. Vor fi concedieri masive la stat?
E.B. - - - -
2017-11-13
Actualitate Interna
0

Sub pretextul că va evalua angajaţii, Guvernul pregăteşte concedieri masive în instituţiile de stat pentru a reuşi să menţină echilibrul bugetar pe anul viitor, susţin surse politice, conform Adevărul.

 

  

Startul a fost dat deja de Ministerul Transporturilor, în timp ce evaluarea celor 135 de secretari de stat este în derulare. În plus, Liviu Dragnea a anunţat că sistemul ajutoarelor sociale va fi regândit. Coaliţia PSD – ALDE pregăteşte o amplă reformă în sistemul public: vor fi subţiate la sânge schemele de personal din instituţiile publice, astfel încât Guvernul să poată acoperi la anul gaura bugetară provocată de creşterile salariale, indexarea pensiilor şi scăderea taxelor, scrie Adevărul, care citează surse guvernamentale.

 

 „Nu mai putem face faţă financiar politizării excesive din instituţii, trebuie să recunoaştem asta. Fiecare partid, când a ajuns la putere, şi-a pus oameni în funcţii. Şi aici nu vorbim doar de directori, nu ei ar fi marea problemă, ci de tot felul de angajaţi în eşalonul doi al companiilor şi instituţiilor de stat, care, odată ajunşi acolo, acolo au rămas, indiferent că partidele s-au schimbat la guvernare. E o piramidă a pilelor. Sunt mulţi angajaţi care nu se ocupă efectiv cu nimic. În unele cazuri, sunt câte trei oameni plătiţi să ducă o hârtie. Acum o să ţină cu dinţii de funcţii, că s-au mărit salariile, dar nu se mai poate“, au declarat sursele citate. 

 

Nu se va face un plan de restructurări, ci fiecare instituţie în parte va trebui să-şi evalueze angajaţii, astfel încât să reducă numărul bugetarilor pe cât posibil. 1,35 milioane de salariaţi din România lucrează la stat, adică 30% din efectivul total de salariaţi din economie. În coaliţia de guvernare nu se vorbeşte doar pe surse despre concedieri, ci şi oficial. 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

TAGS : guvern dragnea tudose austeritate echilibru bugetar concedieri
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4857
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22