Dupa mesajul dur al SUA, Tariceanu l-a chemat pe Melescanu in biroul sau de la Senat

E.b. | 28.11.2017

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, s-a intalnit marti dimineata cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu, in contextul mesajului extrem de dur venit luni seara de la Departamentul de Stat al SUA si care vizeaza modificarile la Legile Justitiei.

Pe aceeași temă

 

Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului sa respinga Legile Justitiei care slabesc lupta anticoruptie si afecteaza statul de drept

 

Mediafax scria ca Teodor Melescanu a ajuns la biroul presedintelui Senatului.

 

Tariceanu, un vehement opozant al DNA si un adept al teoriei "statului paralel", este seful pe linie de partid al lui Melescanu, si el membru ALDE.

 

In aceasta dimineata, o alta colega din ALDE, Norica Nicolai (deputat european), i-a solicitat lui Melescanu sa ia o pozitie oficiala la MAE fata de criticile venite de la Washington si sa ceara clarificari Departamentului de Stat.

 

In paralel, la Ministerul Justitiei, a a vut loc o intalnire intre Tudorel Toader si sefii Parchetelor, Codruta Kovesi si Augustin Lazar, la care se discuta despre ultimul raport MCV critic cu Romania. La aceasta reuniune a participat Eugen Nicolicea, seful Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, dar si membri CSM si ai ANI.

 

Codrin Stefanescu: Vom avea o pozitie publica
 

 

Şi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu o discutie cu presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, el anuntand ulterior ca urmeaza sa fie exprimata o pozitie publica pe tema mesajului transmis de catre Departamentul de Stat.

 

"A fost o intalnire prieteneasca. (...) A fost o intalnire de dimineata, cu presedintele aliatilor nostri. (...) (Despre mesajul Departamentului de Stat - n.r.) o sa discutam la ora 12,00 si o sa avem o pozitie publica", a afirmat Codrin Stefanescu, dupa ce a iesit din biroul presedintelui Senatului, potrivit Agerpres.

 

Codrin Stefanescu nu a precizat daca discutia urmeaza sa aiba loc la nivelul PSD sau al coalitiei de guvernare.

 

Departamentul de Stat al SUA a postat luni pe site-ul institutiei o declaratie oficiala prin care indeamna Romania sa renunte la modificarea legilor justitiei, care, atrag atentia oficialii americani, "afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara si slabeste statul de drept".

 

"Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei are in vedere modificari legislative care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar putea slabi independenta judiciara in Romania. Aceasta legislatie, propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice, protejate de interventia politica. Indemnam Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei", se arata in comunicatul Departamentului de Stat american, transmis de Heather Nauert, purtator de cuvant al institutiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22