Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Flashmob in Piata Victoriei: Se marcheaza trecerea Justitiei in era neputintei
E.B. - - - -
2017-12-16
Actualitate Interna
0

Duminica, in Piata Victoriei din Capitala, se va organiza un flashmob intitulat sugestiv "Romania condamnata la tacere".


 

 

Pe pagina de Facebook a evenimentului, organizatorii scriu:

 

"Va invitam duminica aceasta in Piata Victoriei pentru a avea exclusivitate asupra unui nou tip de eveniment pe care diferite organizatii si grupuri de initiativa il organizeaza.

 

Este vorba de un mare flashmob prin care cetatenii dornici sa participe vor putea sustine Justitia in Romania", se arata pe platforma de socializare.

 

Potrivit organizatorilor, participantii vor fi legati la ochi si vor sta in tacere, jumatate de ora, pentru a marca trecerea Justitiei din Romania in "noua era a neputintei".

 

Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 15:00.

 

Motivand acest flashmob, organizatorii spun "ca adoptarea Legilor Justitiei ii va face pe magistratii din Romania neputinciosi in fata furtului, abuzului si violentei grupurilor infractionale".

 

Evenimentul este organizat de comunitatile 600.000 pentru Rezistenta, Insistam, Asociatia Civica ProFest, Actiunea Civica Galati, Coruptia Ucide si ONG-urile "Evolutie In Institutie" si "Declic".

 

Tot duminica, se anunta o noua zi de protest in Capitala, urmat de un mars catre Parlament.

 

Evenimentul este denumit dupa o fraza rostita de regele Mihai in discursul sustinut in 2011 in Parlamentul Romaniei: "Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul".

 

Protestul incepe la ora 17:00 in fata Guvernului, iar in mars se va pleca la ora 18:00.

 

Traseul va fi urmatorul: Piata Victoriei - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Piata Natiunilor Unite - Parlament, unde protestatarii se vor opri si vor aprinde luminile telefonului.

TAGS : protest piata victoriei epoca tacerii. justitie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1458
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22