Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Carmen Dan nu vrea să-i răspundă premierului Tudose, după ce acesta i-a cerut demisia
E.B. - - - -
2018-01-11
Actualitate Interna
2

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că va aduce lămuriri cât de curând legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o că l-a minţit.

 


Carmen Dan a refuzat să răspundă dacă va demisiona.

 

Carmen Dan a fost audiată la Parchetul instanţei supreme timp de aproximativ o oră şi jumătate, spunând că a clarificat "aspectele care trebuiau clarificate" în dosarul în care la sfârşitul lunii noiembrie a reclamat că a găsit un microfon într-o priză din apartamentul din Bucureşti unde locuieşte în chirie. 

 

Ea a refuzat să răspundă întrebărilor insistente ale jurnaliştilor privind demisia sa, spunând doar că va aduce lămuriri "cât de curând" legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, conform News.ro.

 

"Am răspuns întrebărilor puse de procurori, am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. În ceea ce priveşte declaraţiile domnului prim-ministru voi da lămuriri cât de curând”, a declarat Carmen Dan, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta.

 

El a spus că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

 

Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

 

Întrebat ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.

 

Premierul a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu. 

 

Mihai Tudose - care joi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, la sediul Guvernului - a spus că aşteaptă de la acesta, în cel mult o săptămână, două chestiuni foarte clare: în primul rând vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat” şi ”un set de măsuri care să rezolve problema” şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

 

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

 

Şeful Poliţiei Române are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

 

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

 

TAGS : tudose carmen dan demisie raspuns amanare declaratie mintit
Comentarii
Oameni si fapte 2018-01-11
Domnul Tudose probabil are ceva personal cu doamna Carmen altfel nu se explica de unde atata ura cand nici seful criminalist n-a recunoscut public clasarea dosarelor penale de catre politie si parchet cu tot cu probe video.
male 2018-01-11
Si nepractic ce i-a cerut?
Ce sens are "practic" in titlu?
Iar daca subiectul e Carmen Dan se intelege ca "practic" Carmen Dan i-a cerut demisia lui Tudose?
Nu cumva e exact invers?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1403
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22