Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Europarlamentarul Viorica Dancila este propunerea PSD pentru functia de premier
E.B. - - - -
2018-01-16
Actualitate Interna
2

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea CEx al PSD pentru functia de premier. Dăncilă este din județul Teleorman, acolo unde a fost președintele organizației de femei din 2005 până în 2009. Ulterior, Dăncilă a plecat în Parlamentul European, unde se află la al doilea mandat.

 

 

Viorica Dancila este considerata o apropiata a lui Liviu Dragnea, ea  fiind propunerea pe care PSD o va inainta presedintelui Iohannis.
 

Comitetul executiv al PSD, intrunit in aceasta dimineata a avut de decis intre Viorica Dancila, Mihai Fifor si Ecaterina Andronescu. Aceasta insa ar fi refuzat sa detina functia de premier.

 

Marti, presedintele Iohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor drept premier interimar si a chemat miercuri partidele la consultari.

 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, dupa sedinta Cex, ca de aceasta data nu va mai propune el numele viitorului premier, ci ii va lasa pe liderii partidului sa decida. Potrivit HotNews, numele viitorului premier a fost decis tot de Dragnea, insa propunerea ar urma sa fie sustinuta de baroni pentru a evita in acest fel criticile ca nu tine seama de opiniile partidului si nu respecta democratia interna.

 

 

Biografia oficiala a lui  Dancila

 

 

Europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede din judeţul Teleorman.

 

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

 

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

 

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD - Oraş Videle.

 

TAGS : psd dragnea sedinta viorica dancila premier europarlamentar
Comentarii
haremul lui dragnea 2018-01-16
Ce priviri languroase. Ca doi vechi amanti.
Rottendame 2018-01-16
Conform zicalei, toate (tel)drumurile duc la Teleorman.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3270
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22