Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ludovic Orban: Dacă UDMR nu votează, acest guvern nu va fi învestit
E.B. - - - -
2018-01-18
Actualitate Interna
3

Ludovic Orban, păreşedintele PNL, a declarat că liberalii vor vota în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă şi că vor încerca să discute cu toţi parlamentarii pentru a încerca împiedicarea validării noului Executiv.

 

 
 

Ludovic Orban a susținut, la Europa FM, că nu înţelege decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru.

 

Însă, admite că şeful statului a avut de ales între două rele: acceptarea rapidă a propunerii venite de la PSD sau adâncirea crizei politice.

 

Este o decizie care nu coincide cu poziția Partidului Național Liberal. Probabil are în spate niște rațiuni pe care eu nu am putut să le văd, să le înțeleg. Nu o să mă vedeți acum că o să încep acum să dau cu piatra în președintele Iohannis, chiar dacă am avut un punct de vedere diferit în abordarea acestei crize guvernamentale. Nu cred că este bine pentru democrație ca și insula aceasta de democrație care cât de cât nu este sub controlul lui Dragnea să fie făcută arșice dintr-o emoție și pentru că președintele a luat o decizie care nu era conform așteptărilor omaneilor”, a declarat președintele PNL.
 

De asemenea, Ludovic Orban, a făcut apel la UDMR şi la cei nemulţumiţi din PSD şi ALDE să nu voteze investirea guvernului Dăncilă, arătând că majoritatea social-democraţilor este în aces moment extrem de fragilă.

 

Este important ca UDMR-ul să nu voteze. Dacă UDMR-ul nu votează, părerea mea este că acest guvern nu va fi investit. Dacă UDMR-ul totuși decide să o sprijine pe Dăncilă, va fi foarte greu de împiedicat investirea guvernului. Dacă există o poziție în PSD, acum este momentul să se manifeste, dacă există o urmă de normalitate în ALDE, acum este momentul să se manifeste. Dacă minoritățile au și alte obiective care țin de percepoția interesului general, deputații minorităților acum este momentul să voteze împotrivă, sau să nu voteze ”, a mai spus Ludovic Orban, la Europa FM.

TAGS : ludovic orban dragnea iohannis premier dancila vot udmr parlament
Comentarii
Mare atentie! 2018-01-18
Ludovic Orban si Dacian Ciolos sunt fiii ploii in caz de anticipate.
Vae victis 2018-01-18
Orban fara Antonescu e ca soldatul fara izmene.
vasilica 2018-01-18
dragnea vinde tot ...asa ca udmr ...voteaza ...
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2040
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22