Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Anchetă la Jandarmerie după ce un jandarm a lovit protestatarii cu pumnul
E.B. - - - -
2018-01-21
Actualitate Interna
0

Anchetă la Jandarmerie după ce un jandarm a lovit cu pumnii mai mulți oameni, la Piaţa universităşii, în tipul protestului de ieri.

 

Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii care încercau să împiedice mulţimea să blocheze centrul Bucureştiului, iar unul dintre jandarmia reacţionat violent şi a lovit cu pumnul mai mulți oameni.

 

Incidentul s-a petrecut în momentul în care manifestanţii au forţat gardurile pentru a pătrunde în Piaţa Universităţii. În imagini se vede cum jandarmul îi loveşte la întâmplare, cu pumnul, pe unii dintre protestatari. Unul dintre colegii săi a intervenit, i-a spus să se oprească şi l-a dat la o parte.

 

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, a declarat, confor Digi24, că a fost vorba de o „acțiune individuală” a unui jandarm care probabil și-a pierdut calmul sub presiune. Georgian Enache a anunțat că se fac verificări interne și o „analiză serioasă” cu privire la acest incident, iar Jandarmeria nu va ezita să își asume, dacă va fi cazul, responsabilitatea care îi revine.

 

„Imaginile pe care dumneavoatră le-aţi prezentat sunt în atenţia conducerii Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti care va face o analiză serioasă asupra modului de acţiune de aseară. Ţin să precizez faptul că ceea ce vedeţi este o acţiune individuală a unui jandarm, care nu poate fi generalizată. La fel de bine cum nu putem pune o etichetă asupra protestatarilor din cauza faptului că mai multe persoane au încercat să intre în acea zonă cu obiecte periculoase. (...)

 

Nu aş cataloga în niciun fel acţiunea colegului nostru. Acesta într-adevăr şi-a pierdut calmul sub presiunea mulţimii care încerca cu forţa să desfacă acel baraj de ordine şi siguranţă publică. Rămâne de analizat, nu vreau să mă antepronunţ şi nici nu vreau să facem judecăți sub presiune, urmează o procedură, suntem o structură miltiară, care ne- am asumat de fiecare dată atât părţile bune, cât şi cele mai puţin bune”, a declarat, la Digi24, Georgian Enache.


 

 

 

TAGS : protest jandarmi protestatari loviti ancheta jandarmerie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1797
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22