Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


OMV Petrom caută clienți pentru a trece la exploatarea gazelor din Marea Neagră
- - - -
2018-02-21
Actualitate Interna
0

Rezervarea a 90% din capacitatea de transport a gazelor naturale prin conducta BRUA de către Ungaria pune sub semnul întrebării continuarea investiției OMV Petrom și Exxon la zăcământul din Marea Neagră.

 

OMV Petrom a pierdut licitația pentru rezervarea unei capacități de transport al gazelor prin conducta BRUA de aproximativ patru miliarde de metri cubi pe an în fața a trei firme ungurești. Licitația a fost organizată de companiile naționale de transport gaze din România și Ungaria (Transgaz și FGSZ). OMV Petrom studiază posibilitatea de a exporta gazele pe care le va extrage din Marea Neagră spre Moldova, Ucraina, Bulgaria și Turcia a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom în cadrul unei conferințe de presă, relatează Hotnews.ro

 

Recent, premierul Ungariei Viktor Orban a declarat că Ungaria va importa aproximativ patru miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an din România, contractul urmând să fie semnat pentru următorii 15 ani. El a adăugat că trei companii din Ungaria au câștigat o licitație în acest sens in România, fără a le nominaliza.

 

„BRUA nu mai e BRUA deocamdată, însă autoritățile au exprimat clar angajamentul că vor continua efortul de a aduce înapoi Austria ca o piață țintă pentru această conductă”, a spus Lăcrămioara Diaconu, șefa diviziei responsabile gaze din cadrul companiei. Anul trecut, partea ungară a anunțat că gazoductul nu va mai fi continuat până în Austria.

 

Legat de decizia finală de continuare a investiției pentru faza de exploatare a gazelor, OMV Petrom analizează scenarii de vânzare în țările vecine, însă în afară de nevoia de gaze din aceste zone, este foarte importantă capacitatea de transport, a spus Mariana Gheorghe. „A face producție este important, dar daca ea nu este monetizată, nu poate să ducă la o decizie de investiție favorabilă”, a subliniat CEO al OMV Petrom.

TAGS : ungaria viktor orban gaze naturale brua omv petrom exxon
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
889
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22