Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PNL: Toader, demisia! A dezonorat funcția prin revocarea șefului anticorupție
Dora Vulcan - - - -
2018-02-22
Actualitate Interna
3

Purtatorul de cuvant al PNL a spus că “se impune demisia ministrului de justitie care a dezonorat functia de ministru si profesionist al dreptului asa cum ii place sa pretinda ca este”, după ce a cerut demisia șefei DNA la presiunea persoanelor cu dosare penale.

 

 

 PNL nu are instrumente sa intervina in procedura de revocare, dar va incerca sa exercite o presiune publica astfel incat ministrul Justitiei poate va fi convins sa renunte la aceasta procedura, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL joi seara, după anunțul făcut de ministrul de Justiției Tudorel Toader că declanșează procedura de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

 

 

Dancă spune că solicitarea de revocare a sefului DNA, facuta de ministrul Justitiei, afecteaza in mod grav increderea in lupta anticoruptie, increderea in respectarea legii atat, iar momentul in care “procurorul sef este revocat la presiunea unor persoane care au dosare penale, respectarea legii si lupta anticoruptie devine optionala, acest lucru nu poate fi acceptat intr-un stat al UE”.

 

 

Nu in ultimul rand, Ionel Danca a subliniat ca s-a vazut presiunea execitata de PSD si membrii ALDE care “strigau disperati” Tudorele, fa ceva”, incheind prin a spune: “Tudorel, mai bine o lasa-i cum era”.

TAGS : justitie tudorel toader revocare sefa dna codruta kovesi reactie pnl
Comentarii
Mihai Ivan 2018-02-23
Hai sa fim seriosi!
schneider anna 2018-02-23
Cum de nimeni nu-si da seama, ca miza este suspendarea Presedintelui Johannis.Ei fiind siguri, ca Presedintele va refuza revocarea lui Kövesi vor avea un motiv (si cu ajutorul CCR) sa-l suspende pe Presedinte, chiar si pentru scurt timp, timp in care dl.Tariceanu va desavarsi scaparea penalilor. Ca ii fac rau Romaniei nu-i intereseaza.
Hotul striga hotii! 2018-02-23
Cine seamana vant culege furtuna...PNL l-a trimis pe Tudorel Toader la CCR.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1265
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22